Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › sdp_uspostava_hitne_pomoi_u_grubishnom_polju_shto_prije
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

13.10.
2011.

SDP: Uspostava Hitne pomoći u Grubišnom Polju što prije

21:57 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medij Watermark image


Dva tehničara moraju odrediti je li neki slučaj hitan ili ne, što je paradoks.

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Uspostava Hitne pomoći u Grubišnom Polju bila je tema konferencije za novinare SDP-a održane u četvrtak.

- Pokazalo se da ovaj pilot projekt ne funkcionira dobro. Oni koji su uspostavljali Hitnu nisu bili upoznati sa strukturom naselja i mogućnostima pokrivanja terena. Analiza tih mogućnosti sigurno nije bila dobra. Također je dio pacijenata ostao bez obiteljskoga liječnika kada je on premješten u Hitnu. Sada se može dogoditi da takav liječnik cijeloga dana dežura i ne zaprimi niti jedan hitan poziv. Ranije je sistem bio takav da je liječnik redovno obavljao svoje pacijente, a bio u pripravnosti za hitne slučajeve. Što je odlično funkcioniralo – pojašnjavao je Sebastijan Svat rekavši da su se građani Grubišnog Polja sami izborili za uspostavu Hitne u svom gradu potpisivanjem peticije.
Bjelovar info medij
SEBASTIJAN SVAT, predsjednik SDP-a u Grubišnom Polju

Peticija je bila sasvim opravdana pa će nakon zakonske procedure i javnih natječaja Hitna u Grubišnom Polju opet raditi.
Bjelovar info medij
Vedran Babić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije

- Sada se na 112 telefon jave dva tehničara ili tehničarke koji su zapravo samo vozačevi pomoćnici oko ukrcavanja pacijenta u kola hitne pomoći. A nemaju pravo intervenirati jer s njima nije liječnik – rekli su na konferenciji SDP-a dodavši kako se u Zagrebu na 112 telefon javljaju dva primariusa, a kod nas dva tehničara koji onda moraju odrediti je li neki slučaj hitan ili ne, što je paradoks.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje Upišite ime  dana  15/10/2013  u  22:25
 • Komentar: dalo bi se dosta toga dodati za prvu pomoć u grubišnom polju,naprimjer sad neki dan dok su susjedi ivice tomić zvali da se srušio i da se žali na srce oni nisu htjeli odmah doći i rekli su da je sigurno pijan a on ne pije.Po mojem bi neko trebao odgovarati za takve slu?ajeve.


  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar