Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › 1562011_sdp_ova_analiza_dvogodishnjeg_rada_grada_bjelovara
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

15.06.
2011.

15.6.2011. - SDP-ova analiza dvogodišnjeg rada Grada Bjelovara

13:00 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medij Watermark image


Građani nezadovoljni, proračun maglovit

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Svoje nezadovoljstvo radom Gradske uprave Grada Bjelovara na konferenciji za novinare održanoj u srijedu iskazali su predstavnici SDP-a rekavši da takvo mišljenje u anketi koju je proveo Forum mladih SDP-a iskazuje i većina građana.

- Glasni smo i postavljamo pitanja koja se ne sviđaju mnogima na Gradskim vijećima. Rebalansa proračuna nema ako se gradska kasa ne puni kako je predviđeno. Sve što je ova vlast uspjela u posljednje vrijeme je povećati svoje plaće! Vijeća se svode na glasanje za otpis i namirenja dugova za čije nastajanje nitko ne odgovara. Dugovi o kojima je riječ nastali su nečijim nemarom ili propustom, ali za to nitko ne odgovara. Kad postavimo to pitanje, odgovaraju nam da ne bi sad o tome, o tome će se kasnije i slično što je neprihvatljivo. Na brojna pitanja koja postavljamo tijekom aktualnog sata u Gradskom vijeću najčešće dobivamo polovične ili nikakve odgovore – rekla je u srijedu Vanja Posavac.

SDP iz tog razloga nije glasao za otpis komunalnih dugova, a smatraju da je žalosno što je izgubljeno toliko sporova za koje grad sada mora platiti. Vodstvo SDP-a ima strategiju gospodarskog razvoja kao i program preustroja gradske uprave na način da ona služi građanima. Da bi tu strategiju mogli pretvoriti u djelo, potruditi će se preuzeti vlast na način da građani prepoznaju njihov program i glasaju za njega na sljedećim izborima.

(Tekst i fotografija: Senka Budimir)


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje Bjelovar?an  dana  21/04/2012  u  11:34
 • Komentar: Žalosno je da su SDPovci morali zbog Diklićevog odlaska napraviti prešutni sporazum sa Korušecom kako bi gradska vlast funkcionirala. Na žalost taj se sporazum vidi i u ovoj presici gdje je sve odrađeno forme radi, a ne radi ukazivanja na propuste gradske vlasti. SDP si je svim tim potezima zadao nekoliko autogolova. Kako će se to odraziti na lokalnim, to ćemo vidjeti. Činjenica je da nisu uspjeli iznjedriti jaku karizmati?nu li?nost koja bi nešto napravila. To je greška koja se (na moju žalost) plaća gubitkom izbora!


  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar