Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › obiljezhena_21_obljetnica_osnivanja_mladezhi_hdz_a_bjelovar
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

12.11.
2011.

Obilježena 21. obljetnica osnivanja Mladeži HDZ-a Bjelovar

19:19 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Dana 10.11.1990. godine osnovana je Mladež hrvatske demokratske zajednice u Bjelovaru. U tadašnjoj Općini Bjelovar veliki broj mladih osoba pristupilo je u redove HDZ-a.

2000 članova osniva Općinski odbor ML HDZ-a Bjelovar, a za prvog predsjednika izabran je bjelovarčanin Mato Ćurak. Za zamjenika je imenovan Tihomir Vrdoljak, a imenovano je i petnaest članova Općinskog odbora. Veliki broj mladih Bjelovarčana pristupilo je u redove mlade organizacije.
Bjelovar info medij
Agresijom na Republiku Hrvatsku mnogi su iz tih redova stali u obranu svoje Domovine i svog grada Bjelovara, a mnogi od njih i položili svoj život za Domovinu. Županijska organizacija Mladeži HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, dana 12.11.2011. godine u prigodi obilježavanja 21. obljetnice osnivanja ML HDZ-a Bjelovar, položila je vijenac i zapalila svijeće na grobu hrvatskog branitelja i prvog potpredsjednika ML HDZ-a Bjelovar Tihomira Vrdoljaka. Odavanjem počasti mladi članovi Hrvatske demokratske zajednice prisjetili su se svih poginulih hrvatskih branitelja. U izaslanstvu nazočni su bili: predsjednik Županijeke ML HDZ-a BBŽ-a Danijel Kovačec, dopredsjednik županijske mladeži i predsjednik Gradskog odbora Nenad Martinovski, tajnik županijske mladeži Davor Štefec, dopredsjednik županijske mladeži i predsjednik mladeži Općinskog odbora Nova Rača Davor Sabolović, predsjednica Općinskog odbora ML HDZ-a Veliko Trojstvo Endi Jurić, član predsjedništva županijske mladeži Tomislav Križan i Mato Ćurak jedan od utemleljitelja mladeži na nacionalnoj razini iz Zagreba 1989. godine i prvi predsjednik mladeži županije BBŽ-a.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar