Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › hdz_o_ulasku_hrvatske_u_eurospku_uniju
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

29.07.
2011.

HDZ o ulasku Hrvatske u Eurospku uniju

10:10 | Šalje:  | komentara 2
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Nakon ulaska u Europsku uniju život nam se neće odjednom značajno promijeniti, ali će svakako biti bolji, naglasio je na HDZ-ovoj tribini "Hrvatska - 28. članica Europske unije" održanoj 28. srpnja u Bjelovaru, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

Napretku se, dodao je, posebno mogu nadati gospodarstvenici:

- Mi ulazimo na tržište od 500 milijuna ljudi. Nema carine, nema granica, nema barijera. Svi oni u Hrvatskoj koji već danas izvoze moći će izvoziti puno više. Sve one hrvatske firme koje su konkurentne moći će svoju robu lakše plasirati u Austriju, Mađarsku, Italiju, Češku, gdje god ima interesa za njihovu robu.
Bjelovar info medij
Ulaskom u zajednicu europskih naroda nećemo izgubiti vlastiti identitet koji će u europskom okviru biti još zaštićeniji, rekao je Jandroković pojasnivši to na primjeru sporta. Kada gledate nogometne utakmice nacionalnih reprezentacija, zar Talijani nisu više Talijani ili Španjolci Španjolci ili Nijemci Nijemci? Jednako strastveno navijaju za svoju naciju kao što su to činili prije nego što su postali članovi Europske unije. Nitko od njih nije ostao bez svog jezika i kulture. Europska unija nam, dodao je Jandroković, neće odnijeti ni naše posebnosti poput sira i vrhnja, rakije i čvaraka.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje julia  dana  26/08/2011  u  09:01
 • Komentar:

  Naravno da spava, nema potrebe razmisaljati, kad nećemo ostati bez sira, vrhnja i ?varaka tongue rolleye


 • Šalje Upišite ime  dana  19/08/2011  u  19:14
 • Komentar: Karmela spava grin

  Dodajte komentar

  Upišite riječ koju vidite u slici:

  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar