Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › 1852011_tribina_hsls_a_pod_nazivom_dijete_u_vrtlogu_razvoda
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

18.05.
2011.

18.5.2011. - Tribina HSLS-a, pod nazivom “Dijete u vrtlogu razvoda”

21:02 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

„Od djeteta ne treba tražiti da se suočava s odgovornošću za koju nije spremno, niti ga treba opterećivati odlukama za čije donošenje nije dovoljno odraslo“ – Aleksandar S. Nil

Povodom DANA OBITELJI, koji se obilježava 15. svibnja, MHL-HSLS-a Bjelovar organizirao je Javnu tribinu u suradnji s Obiteljskim centrom Bjelovarsko-bilogorske županije pod nazivom: „Dijete u vrtlogu razvoda“ . O toj temi govorila je profesorica-psiholog Renata Sedlanić.

Prema riječima predstavnika liberala, sve veći je porast razvoda, kako u našoj državi, tako i u našoj županiji, stoga je i ova tema izabrana, kako bi svima onima koji su se našli u takvom problemu pružili dobre savjete, posebno kada je riječ o djeci koja su uvijek uključena u taj problem.

Prema podacima za 2009. godinu u Hrvatskoj je sklopljeno 22 382 braka što je manje za 4,4% nego 2008. godine a razvedeno je 5 076 brakova ili 1% više. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji bilo je čak 169 razvoda. Prema istim podacima najviše uzdržavanje djece rođene u braku koji se razveo povjereno je na čuvanje i odgoj ženi 84,4%, a mužu 11,2%, dok je drugim osobama i ustanovama povjereno 1% djece iz razvedenog braka.

Ovi podaci pokazuju stvarno stanje, što nažalost iziskuje dobre savjete i odluke kako se nositi s tim te kako pomoći djeci koja su neminovno uključena u razvod - Kako pomoći djetetu? Što nikako ne činiti djetetu? - do emotivnih dugoročnih učinaka razvoda na djete. O svim ovim važnim pitanjima, moglo se čuti na predavanju profesorice Renate Sedlanić.
Bjelovar info medij
U sklopu predavanja prikazan je i kratki filmić u trajanju od 2,30 min – „Cinderella“ koji se bavi problematikom djeteta.

Sudionici tribine upoznati su s Konvencijom o posebnim pravima djece razvedenih i roditelja u razvodu.

Odaziv pedagoga, stručnih osoba i ljudi s konkretnim primjerima iz vlastitog života te emotivna, ali korisna diskusija pokazala je da je MHL-HSLS ovom tribinom dao podršku, ali i kolektivnu dužnost štititi interese djece.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar