Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › 1332011_urica_ishtef_benshi_nova_predsjednica_go_hss_bjelovar
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

14.03.
2011.

13.3.2011. - Đurđica Ištef Benšić nova predsjednica GO HSS Bjelovar

15:12 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Gradska organizacija Hrvatske seljačke stranke Bjelovar dobila je novu predsjednicu, Đurđicu Ištef Benšić, koja je jednoglasno izabrana nakon izvanredne Izborne skupštine GO HSS Bjelovar, održane jučer u velikoj vijećnici Bjelovarskog sajma.

Nakon Izborne skupštine predsjednica Đurđica Ištef Benšić je izjavila: - Današnjim odabirom potvrđena je moja kandidatura za predsjednicu GO HSS Bjelovar. Skupštini se odazvalo 120 članova, a osim izbora predsjednice, izabrali smo i dva potpredsjednika, tajnicu i blagajnicu. Potpredsjednici su Željko Paun i Zlatko Car, tajnik je Tomislav Matić, a blagajnica Mirjana Horvat, koja je i do sada obnašala tu funkciju, istaknula je nova predsjednica.

Zahvalila se svim gostima te, naravno, svim članovima GO HSS-a, a posebno predsjedniku ŽO HSS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Damiru Bajsu i gospodinu Miroslavu Čačiji na velikoj podršci od samog početka.
Bjelovar info medij
Iako nije bila službeno imenovana, Đurđica Ištef Benšić nakon odlaska predsjednika s čela GO HSS-a Bjelovar, obnašala je sve dužnosti, što je zaista za pohvalu. Osim toga što je predsjednica, Đurđica Ištef Benšić je mlada žena, majka i supruga, koja zaista zna što je potrebno ovom gradu i sigurno će tu svoju dužnost obavljati za dobrobit Hrvatske seljačke stranke i svih građana Grada Bjelovara. Što se tiče članova i to ne manjka, porast je vidljiv - stranka trenutno broji 650 članova, a od toga su 250 žene. Predsjednica je istaknula da je posebno važno što je sve veći broj članova mlađih od 30 godina te je dodala da će raditi na pojačavanju aktivnosti mladih članova.

Veliko povjerenje novoj predsjednici izrazio je predsjednik ŽO HSS BBŽ Damir Bajs i dodao da HSS nije konzervativna stranka, budući da imaju ženu predsjednicu jedne od najjačih Gradskih organizacija. Također je potvrdio da je HSS vrlo aktivan, da su to ljudi koji žele raditi, koji žele napraviti puno za ovaj Grad i Županiju, a i pripremili su jedan od najboljih programa za buduće izbore.
Bjelovar info medij
Kako je ovo bila konferencija za tisak, a nova predsjednica je ujedno i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovar, na pitanje o novim izborima u Gradu Bjelovaru te o njezinoj suradnji s gradonačelnikom, a vezano sa sastankom s HSLS-om, kada su predstavnici HSLS-a izjavili da Gradsko vijeće nema dovoljan broj članova za donošenje odluka, gospođa Ištef-Benšić je odgovorila: - Moja suradnja s gradonačelnikom Antunom Korušec i zamjenikom gradonačelnika Antom Topalovićem je odlična i uspijevamo se oko svega dogovoriti te iznaći što bolje rješenje za Grad Bjelovar. Što se tiče Izbora, sada bi to bio nepotreban trošak za Grad Bjelovar, točnije oko pola milijuna kuna bi trebalo izdvojiti za izbore, što smatram da nije potrebno te da imamo dovoljno glasova za usvajanje odluka na Gradskom vijeću, potvrdila je Đurđica Ištef Benšić.
Bjelovar info medij
Na ovo pitanje odgovorio je i Damir Bajs protupitanjem: - S obzirom da imamo zamjenika župana iz HSLS-a, koji je u koaliciji, te s obzirom da imamo potpisan ugovor o koaliciji, da li onda oni smatraju da je koalicija i dalje na snazi ili ne, da li su se oni izjasnili u vezi toga ili ne?


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar