Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › 462011_anketa_foruma_mladih_sdp_a_mishljenje_graana_o_vlasti_porazhavajue
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

04.06.
2011.

4.6.2011. - Anketa foruma mladih SDP-a: mišljenje građana o vlasti poražavajuće

15:58 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medij Watermark image


Najviše je nepotizma kod zapošljavanja

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Čistu jedinicu podijelili su građani gradskoj vlasti kada se radi o prisutnosti nepotizma pri zapošljavanju. Na pitanje: Smatrate li da je u Gradu Bjelovaru prisutan nepotizam pri zapošljavanju? - 91,82 posto ispitanika odgovorilo je potvrdno, dok je samo 8,18 reklo da nepotizma nema.

Forum mladih SDP-a u petak je organizirao konferenciju za novinare kako bi javnosti predstavili rezultate ankete koju su proveli u dva navrata; prvi put odmah nakon izbora 17. svibnja 2009. godine te ponovno 13., 14. i 25. svibnja 2011. Anketa je rađena na uzorku od 367 građana i imala je šest pitanja. Na prvo pitanje: Koliko je lako naći posao u gradu Bjelovaru?, ocjenom od jedan do pet građani su procjenjivali lakoću kojom se ovdje nalazi posao. Prosječna ocjena bila je 1,57.

Na drugo potanje: Koliko se sigurno osjećate u gradu Bjelovaru?, prosječna ocjena bila je 3,64 što pokazuje da građani donekle imaju povjerenja u policiju.

Na treće pitanje: Kojom ocjenom ocjenjuju životni standard u gradu Bjelovaru?, građani su dali prosječnu ocjenu 2,45 koja nije baš blistava.

Na pitanje: Koliko ste zadovoljni radom Gradske uprave?, građani su dali prosječnu ocjenu 2,43, također ne baš visoku!

I na pitanje: Koliko ste zadovoljni radom gradonačelnika?, prosječna je ocjena bila 2,60, isto ne baš laskava.

Prisutnost nepotizma potvrdilo je s odgovorima da 337 i ne samo 30 ispitanih građana.

Kada se to usporedi s istim pitanjima postavljenim građanima prije dvije godine, vidljivo je da je samo ocjena sigurnosti građana povišena, dok su ostale ocjene snižene. U anketi su postavljana i pitanja što bi građani željeli u Gradu pa je 54 posto njih reklo da želi više radnih mjesta, 25 posto njih više stipendija za učenike i studente, a 21 posto bolju prometnu povezanost.

Članovi foruma mladih SDP-a istakli su da životni standard građana pada dok su gradski činovnici svoje plaće u ove dvije godine usprkos tomu podigli, a stipendije ukinuli. Mladi SDP-ovci ovu će anketu uručiti gradonačelniku, a premda su predložili da naknade vijećnicima za sudjelovanje na sjednicama ukinu, a novac usmjere u stipendije, prijedlog nije usvojen.

(Tekst i fotografija: Senka Budimir)


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje :)  dana  08/07/2011  u  14:46
 • Komentar: Baš zanimljivo, sve vijesti o SDP-a su na ovom portalu naj?itanije.


  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar