Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › konferencija_za_novinare_hrvatske_seljachke_stranke
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

18.04.
2012.

Konferencija za novinare Hrvatske seljačke stranke

20:42 | Šalje:  | komentara 1


VLADINIH 100 DANA: NOVA ZADUŽIVANJA I NOVE (NACIONALNE) PODJELE

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Kao što smo i najavili HSS konsolidira svoje redove, ekipiraju se timovi stručnjaka i HSS je već danas spreman reagirati na sva zbivanja u društvu, od medija tražimo priliku da nam se to omogući. Spremni smo komentirati svaku temu, ali i ponuditi rješenja.

Svi dosadašnji potezi Milanović-Čačićeve Vlade manje su naštetili krizi, a više štete su nanijeli socijalnom standardu i socijalnoj sigurnosti građana. Zastrašujuća je socijalna neosjetljivost vladajućih prema poskupljenjima, ovrhama i siromaštvu naroda. Kako bi ostvarili svoja temeljna socijalna prava koja su u Europskoj uniji zajamčena (plaća za rad) ljudi su, nažalost, prisiljeni izlaziti na ulice i tamo ih tražiti.

Očito ova Vlada zna puniti državni proračun samo bezobzirnim guranjem ruke u već ionako prazne džepove hrvatskih građana. Draga Vlado, vaš je zadatak da za građane stvarate bolje uvjete života, tu ste obavezu preuzeli, a ne da iznosite negativne statističke podatke, pa niste valjda ured za statistiku.

Ekonomske politike Vlade

Vlada Zorana Milanovića je dobila mandat izbornog tijela za provođenje strukturnih reformi u javnom i posebno fiskalnom sektoru, s ciljem ubrzavanja oporavka hrvatskog gospodarstva i stvaranja pretpostavki za ekonomski rast i povećavanja zaposlenosti u narednim godinama. Nažalost, prve vladine mjere ne ukazuju na namjere Vlade za provođenje reformi u ovoj godini. Odlaganje reformi i zadržavanje postojećeg modela financiranja javnog sektora, posebno zadržavanje modela deficitarnog financiranja središnje države, ne samo da neće ubrzati oporavak već će produbiti postojeće neravnoteže i hrvatsku ekonomiju odvući prema dugoročnoj stagnaciji.

Bleiburg

Uvođenje teme Bleiburga u javnost je podmukli i samo prezira vrijedan spin za skretanje pažnje sa Dalmacija vina, Jadran kamena, OKI-ja, Siska, i sličnih egzistencijalnih i pravih problema.

HSS se protivi ukidanju pokroviteljstva Sabora, i to ne samo iz razloga što je to mjesto početaka stradanja hrvatskog naroda, već i zato što je veći dio domobranskog korpusa pripadao članstvu HSS-a.

Žrtve totalitarnog komunističkog terora nad Hrvatima 1945. god. obilježavaju se u Bleiburgu zato jer je to do nastanka Hrvatske države bilo jedino stratište Hrvata izvan granica Jugoslavije. Što se nas tiče danas bi trebalo taj pijetet žrtvama odavati i u Kočevskom rogu i u Maceljskoj šumi i u Barbarinom rovu i na Jazovki i na još mnogim mjestima po Hrvatskoj.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje Bjelovar?an  dana  21/04/2012  u  11:24
 • Komentar: Nevidim tko je održao ovu presicu. Jasno mi je da je to HSS, ali tko iz HSS-a! O?ito nitko ne želi ?ak ni preuzeti politi?ku ogovornost za presicu.

  Dodajte komentar

  Upišite riječ koju vidite u slici:

  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar