Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › hsls_iz_bjelovara_ovi_izbori_su_izbori_kako_prezhivjeti
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

04.09.
2011.

HSLS iz Bjelovara – Ovi izbori su izbori kako preživjeti

23:53 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U Bjelovaru je danas HSLS objavio početak izborne kampanje u II. izbornoj jedinici, na kojoj je nazočio i predsjednik liberala Darinko Kosor, koji je ovaj početak kampanje najavio riječima: „ Krećemo u kampanju, ne samo da bi ostvarili svoje saborske mandate, već da bi ovu pokradenu Hrvatsku vratili hrvatskom narodu, hrvatskim građanima, kao što je ovdje prije 13 godina rekao Vlado Gotovac.“

Uvjeren sam da će Bjelovarsko-bilogorska županija imati svog predstavnika u Saboru, kazao je Kosor te naglasio da će on i Dario ući u Hrvatski sabor.

S pozornice u Bjelovaru, Kosor je poručio vladajućoj koaliciji HDZ-a i HSS-a da ne prodaju demagogiju hrvatskim građanima, da ne govore da po mišljenje odlazimo u Beograd, jer mi već 20 godina po to mišljenje ne idemo i neka se ne desi da 1.10.2011. godine odlazimo po cijenu nafte i plina u Budimpeštu.
Bjelovar info medij
Ako imaju poštenja i obraza, neka to spriječe u ova tri mjeseca koliko će još biti na vlasti, jer od 4.12.2011. to sigurno neće biti, kazao je Kosor te dodao da ne spominju više hrvatske generale, jer upravo ovi ministri - svi do jednoga, bili su u Vladi, i oni su glavni krivci koji su naše generale locirali i uhitili te poslali u Haag, naglasio je Kosor.

Kosor je također istaknuo da nisu ove poruke iz vladajuće koalicije bez razloga, već s tim porukama žele zamagliti tešku gospodarsku, socijalnu, političku i društvenu situaciju, stoga je HSLS tu koji želi iskrene promjene i ako oni misle da smo mala stranka, kazao je Kosor, varaju se, nismo, vjerujte imamo utjecaja. Pogledajte samo promjene zakona o mirovinskim fondovima. Da nije došlo do tih promjena 130 tisuća građana RH bilo bi kažnjeno s 25% nižom mirovinom, ali se to nije dogodilo, istaknuo je Kosor te naglasio: - Vidite koliko mi možemo utjecati na njih velike, ali neće oni dugo biti veliki, za tri mjeseca oni će biti manji od HSLS-a, jer liberali vjeruju hrvatskim građanima i činit će sve da građanima bude bolje.

Kosor je iznio i program HSLS-a, koji se sastoji od deset točaka, posebno naglasivši da se liberali bore za male i srednje poduzetnike i obrtnike, ističući da su oni okosnica hrvatskog društva. Kosor se obratio i ljudima koji žive na selu, posebno onima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i Koprivničko križevačke, poručivši: - HSLS želi jednako zastupati sve ljude koji žive od svog rada. Poručujem seljacima da ne glasuju za HSS i Josipa Friščića jer to je glas za HDZ, a oni su vas tri puta do sada prevarili i nemojte dozvoliti da vas i četvrti put prevare.
Bjelovar info medij
Kosor je također potvrdio da se programi vladajuće koalicije i kukuriku kolacije ni po čemu ne razlikuju, istaknuvši da je to potvrdio i predsjednik SDP-a, Milanović, kazavši da ako oni dođu na vlast neće smanjiti javnu potrošnju, pa što će se onda mijenjati, osim vlasti. Stoga HSLS nudi drugačiji program o smanjenju javne potrošnje do rasterećenja gospodarstva, posebno malog i srednjeg poduzetništva jer ako njih neće biti, nema ni prihoda u državnom proračunu, kazao je Kosor, još jednom naglasivši: - Ovi izbori su izbori kako preživjeti.

I vodeći ljudi HSLS-a u Gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, sa današnjeg skupa u Bjelovaru, poručili su da će Bjelovar na predstojećim lokalnim izborima imati svog kandidata za gradonačelnika Bjelovara, i imat će gradonačelnika Bjelovara, a osim gradonačelnika, HSLS će imati kandidata i za župana Bjelovarsko-bilogorske županije.
Bjelovar info medij
Alen Baščevan, dosadašnji v.d. predsjednik ŽO HSLS-a BBŽ, danas je jednoglasno izabran za predsjednika županijske organizacije i sa današnjeg skupa HSLS-a Alen Baščevan je poručio: - HSLS nema nikakvih dodirnih točaka s HDZ-om i HSS-om, stoga s današnjim datumom raskidamo koalicijski ugovor na lokalnoj razini i najavljujem da će HSLS isključivo na izbore izlaziti samostalno, dok je na čelu stranke ovo rukovodstvo. Baščevan je dobio veliku podršku svojih liberala uz veliki pljesak, na koji je odgovorio: - Ovaj pljesak govori da je HSLS donio dobru odluku.
Bjelovar info medij
Na današnjem skupu HSLS-a u Bjelovaru, nazočili su i Davor Žmegač - predsjednik Središnjeg vijeća HSLS-a, Velimir Srića - predsjednik GO HSLS-a Grada Zagreba, gradonačelnik Gline Milan Bakšić, koji su također poručili: - Hrvatskoj su potrebne promjene, dosta je ovih 20 godina i kretanja s lijeva na desno, između dva bloka koja imaju iste dječje bolesti, stoga smo tu, da stvorimo novu budućnost za hrvatske građane koji ne smiju biti sluge u Europi.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje kiro  dana  06/09/2011  u  23:07
 • Komentar: ovo mi ne izgleda loše

  Dodajte komentar

  Upišite riječ koju vidite u slici:

  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar