Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › poruke_daniela_srba_predsjednika_hsp_a_iz_bjelovara
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

10.04.
2012.

Poruke Daniela Srba, predsjednika HSP-a iz Bjelovara

22:31 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u utorak 10.4.2012. godine boravio je Daniel Srb, predsjednik Hrvatske stranke prava, koji je rekao da nije slučajno u Bjelovaru. Razlog je što je 10.4.2012. godine točno 71 godina od nevjerojatnog zločina u selu Donji Mosti, kada je izvršen pokolj hrvatskog stanovništva i to prije samog proglašenja NDH, u trenutku kada o tome nitko nije znao.

- II. svjetski rat počeo je ovdje i zato smo se okupili da odamo počast nedužnim žrtvama, rekao je Srb i dodao, ovdje smo da napravimo poveznicu tih događaja s današnjom državnom politikom.

Prema riječima predsjednika HSP-a, Hrvatskoj nisu dovoljne dvije profesionalne postrojbe Hrvatske vojske. Njihov prijedlog je da Hrvatska ima 50 do 60 tisuća ljudi u pričuvnom sastavu, koji će braniti sela i gradove.
Bjelovar info medij
- Dokaz su dva rata, iz kojih se može izvući pouka, rekao je Srb te dodao da HSP podupire članstvo Hrvatske u NATO savezu, ali naglašava da NATO savez neće zaštititi Hrvatsku od barikada.

Osvrnuo se Daniel Srb i na rad Vlade u ovih 110 dana istaknuvši da Vlada nema nikakvu viziju niti model za izlazak Hrvatske iz krize.

- Hrvatska mora imati vlastiti koncept gospodarskog razvoja, bez toga nema izlaza iz ovog mračnog tunela, naglasio je Srb.
Bjelovar info medij
Srb je također naglasio da HSP ne podupire najavljeno okupljanje nacionalističkih stranaka u Zagrebu, koje podržava Hrvatska čista stranka prava, zbog toga što će na tom okupljanju biti prisutni pripadnici stranke Mađarskog Jobbika, koji imaju pretenziju na Hrvatski teritorij.

- Najavljeni mimohod generalima je čista zlouporaba naših generala, zbog nečijih političkih interesa. Nećemo sudjelovati i osuđujemo takovu politiku, poručio je Daniel Srb iz Bjelovara.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar