Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › liberalke_upuuju_apel_institucijama
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

22.09.
2011.

Liberalke upućuju apel institucijama

18:39 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Povodom 22. rujna - Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Liberalke upućuju apel institucijama kao i društvu u cjelini i traže dosljedno provođenje mjere trenutnog udaljavanja nasilnika iz doma, bez obzira na vlasništvo nad nekretninom i pritvaranje u slučaju akutne opasnosti kad udaljavanje nije dovoljno za sigurnost žrtava.

Prije dvanaest godina 22. rujna na Zagrebačkom općinskom sudu brutalno su ubijene tri, a ranjena jedna žena, svjedoci smo medijskih napisa o najperfidnijim vrstama nasilja, onog koji se događa upravo na mjestu gdje bismo se trebale osjećati najsigurnijima i najzaštičenijima - u domu, i to od osoba kojima bismo najviše trebali vjerovati - od partnera. Tu nisu pošteđena niti djeca. Ma koliko god se o toj temi priča u javnosti i koliko god se mjera poduzelo, to nije dovoljno, sve dok postoji jedna žena koja svoj dom ne osjeća sigurno mjesto za sebe i svoju djecu.

Stoga, izolirati treba nasilnike, a ne žrtve!

Liberalke će obilježiti ove godine Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama akcijom "Nasilnike, a ne žrtve u sigurne kuće" .

Predsjednica Liberalki BBŽ
Tatjana Kovač
091 530 70 47

Nasilnike, a ne žrtve u sigurne kuće

Dugotrajan boravak žena i djece, žrtava obiteljskog nasilja u azilima ili sigurnim kućama produljava njihovu traumu, pojačava osjećaj izoliranosti i odmak od normalnog života te umjesto nasilnika, zapravo kažnjava i getoizira žrtve. Zakon doduše predviđa udaljavanje počinitelja nasilja iz doma, no u praksi se to često ne poštuje, osobito ako je nasilnik i vlasnik nekretnine.

Liberalke traže dosljedno provođenje mjere trenutnog udaljavanja nasilnika iz doma, bez obzira na vlasništvo nad nekretninom i pritvaranje u slučaju akutne opasnosti kad udaljavanje nije dovoljno za sigurnost žrtava. Izolirati treba nasilnike, a ne žrtve!


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar