Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › mirela_holy_posjetila_bjelovar_povodom_godishnjice_osnutka_podruzhnice_orah
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

18.01.
2015.

Mirela Holy posjetila Bjelovar povodom godišnjice osnutka podružnice ORaH-a

17:58 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Predsjednica ORaH-a, Mirela Holy u nedjelju je u Bjelovar došla s predstavnicima ogranaka iz Koprivnice kako bi sa ljudima u Bjelovaru proslavila godišnjicu osnutka.

Predsjednica ORaH-a, Mirela Holy u nedjelju je u Bjelovar došla s predstavnicima ogranaka iz Koprivnice kako bi sa ljudima u Bjelovaru proslavila godišnjicu osnutka. – Na današnji dan prije godinu dana osnovali smo prvu Gradsku organizaciju ORaH-a u Hrvatskoj. Ja sam postao prvi gradski povjerenik u Hrvatskoj. U ovih godinu dana imali smo nekoliko lokalnih akcija, tri tiskovne konferencije, odradili smo izbore za EU parlament. Redovito izvještavamo o našim aktivnostima. Nadam se lijepom uspjehu u daljnjem radu i spremni čekamo izbore za parlament.

Bjelovar info medijWatermark image

Nemamo puno članova u Bjelovaru, ali su oni odgovorni, disciplinirani, moraju plaćati svoju članarinu, a ako nisu u stanju plaćati članarinu moraju se u pismenom obliku obratiti središnjici da ih se oslobodi. Pazimo na svakog našeg člana, ali ne primamo sjedeće članove, nego aktivne. Alen Baščevan, bivši dožupan je postao član OraH-a, rekao je Dragutin Hubak, predsjednik ogranka OraH-a u Bjelovaru.
Bjelovar info medijWatermark image

Mirela Holy je u Bjelovar došla s potpredsjednikom i euro parlamentarcem iz redova OraH-a profesorom dr. Davorom Škrlecom.
- Iza nas je uspješna godina. Radili smo na izgradnji infrastrukture i imamo pedesetak gradskih organizacija u cijeloj Hrvatskoj. Za ovu godinu nam je u planu osnivanje gradskih organizacija u svim gradovima i deset posto općina, te krećemo u izradu izbornih programa nakon čega krećemo u izbore za parlament. Prošla je godina bila uspješna jer smo uspjeli osvojiti jedno mjesto u Europskom parlamentu. Primljeni smo u europsku stranku zelenih, i postavili smo stabilne temelje za razvoj stranke. U ovoj godini planiramo raditi kao što smo zacrtali i nadamo se da će naše djelovanje biti u interesu svih građana RH. Zadovoljni smo radom bjelovarske organizacije ORaH-a koja je na Euro parlamentarnim izborima bila iznad prosjeka Hrvatske. Na nivou Hrvatske smo osvojili 9,4 posto, a ovdje 11 posto, a u nekim mjestima i 13 posto. To je iznad prosjeka u Hrvatskoj. Mi nismo klasična stranka. Nismo orijentirani na veliki broj članova. Želimo da naši članovi budu potpuno uz naš program i da budu aktivni. Nije bitno da na papiru imamo veliki broj članova. U cijeloj Hrvatskoj imamo malo manje od tri tisuća članova, a preko tri tisuće je prebačeno u status simpatizera zato što nisu ispunili sve uvjete za članstvo koje smo mi svojim statutom postavili – kazala je Mirela Holy.
Bjelovar info medijWatermark image

Novinari su postavili pitanje o slučaju franak, te tko je kriv za takvu situaciju?

- Mi smo poslali priopćenje prije dva dana. Oko 60 tisuća građana, nažalost, imaju kredite u švicarskim francima. Mi se zalažemo da im se omogući besplatna konverzija na drugu valutu; na euro ili na kunu. Trebalo bi se razmotriti da se štednja omogućava isključivo u kunama s obzirom da naši građani primaju plaće u kunama, štede u kunama i to je hrvatska moneta. Predložili smo da se sve deložacije i ovrhe kada govorimo o kreditima u švicarcima stopiraju do okončanja suđenja i donošenja presude u slučaju franak. Ima više krivaca. Odgovornost ima Vlada i HNB koji kreira politiku, a naravno i poslovne banke koje bi trebale raditi na ravnomjernom raspoređivanju tereta između dužnika i onih koji daju novac. Nismo raspravljali da li je to razlog za ostavku direktora HNB-a, rekla je o ovoj temi Mirela Holy.

Što se tiče zastupljenosti žena u stranci, Holy je rekla kako je zastupljenost oko 40 posto. - To je takva situacija u Hrvatskoj jer su žene manje zainteresirane za javne funkcije u Hrvatskoj. Mi smo jedina paritetna stranka u Hrvatskoj koja ima jednak broj žena i muškaraca na svim funkcijama u stranci. Tako će biti i na parlamentarnim izborima. Tako je bilo i na euro parlamentarnim izborima. Imali smo zip sistem, naizmjenično žene i muškarci. Ja sam bila prva na listi pa smo imali šest žena i pet muškaraca – rekla Holy.
Doznajemo da je u Bjelovaru broj muškaraca i žena na funkcijama u ORaH-u još uvijek 50/50, dakle jednak broj žena i muškaraca. Domaćini i gosti zajedno su popili kavu u caffe baru Story na Korzu gdje su se družili i raspravljali o iskorištavanju nalazišta plina u Jadranu te drugim temama važnim za ekologiju i strateške ciljeve ove najzelenije stranke u Hrvatskoj.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar