Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › zashto_shuti_hrvatska_javnost
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

17.03.
2012.

Zašto šuti hrvatska javnost?

17:51 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Interesantna je činjenica da se u javnosti gotovo svi potezi Milanovićeve vlade prezentiraju kao jako dobri i bez kritika, stoga HSS drži svojom dužnošću oštro protestirati protiv dva Vladina poteza. Odricanja hrvatske nacionalne naftne kompanije INE prihoda od Sirijskih naftnih izvora i najnovijeg poteza eutanazije Hrvatske poljoprivredne komore.

1) Eutanazija Hrvatske poljoprivredne komore

Zašto je obavezno članstvo i plaćanje članarine hrvatskih tvrtki u Hrvatskoj gospodarskoj komori, što ju čini najbogatijom hrvatskom institucijom, tako dobra stvar za hrvatske radnike i poduzetnike, a postojanje poljoprivredne komore tako loša stvar za hrvatske poljoprivrednike da poljoprivrednu komoru treba uništiti?

HSS-ovo protivljenje uništavanju te poljoprivredne institucije ne proizlazi iz činjenice da je HSS seljačka stranka nego se protivimo zbog toga jer je poljoprivreda jedan od najznačajnijih razvojnih resursa Hrvatske. HSS-u je prijedlog izmjena Zakona o Hrvatskoj poljoprivrednoj komori potpuno neprihvatljiv jer predstavlja udar na organiziranje poljoprivrednika kao partnera Vlade, Ministarstva poljoprivrede te regionalne i lokalne samouprave. Ne možemo vjerovati da bi razbijanje jednog od najkvalitetnijih oblika organiziranja u poljoprivredi bio nečiji cilj jer upravo Ministarstvu poljoprivrede treba partner organiziran u skladu s europskom tradicijom, sa značajnom gospodarskom ulogom i povezan u sustav poljoprivrednih komora EU. Potpuno je jasno da u ovoj organizacijskoj i razvojnoj fazi i prilagodbi propisima i mjerama Europske unije organiziranje na dobrovoljnoj osnovi neće biti moguće brzo i efikasno provesti pa predlažemo da se Zakon o HPK u tom dijelu ne mijenja, a ukoliko do stanovitih organizacijskih ili zakonom uvjetovanih prilagodbi treba doći neka se to čini u redovitoj proceduri.

Sva ishitrena rješenja samo će dovesti do štete i uzrokovati nesagledive negativne posljedice.

Radi li se ovdje o nespretnosti i nerazumijevanju ili se potvrđuje teorija da ovoj Vladi očuvanje sela i proizvodnje hrane nisu u nikakvim prioritetima?

2) Nastavak sluganske politike ili možda nešto drugo?!

Opravdanje svega što se bivšim vladama zamjeralo (kao na primjer politička podobnost nadzornih odbora, imenovanja veleposlanika, zapošljavanje bez natječaja, donošenje nepopularnih mjera, pokušaj prodaje državne imovine...) ukazuje na činjenicu da ova Vlada, ne znamo iz kojih razloga, uživa veliku potporu javnosti, odnosno onih koji ju kreiraju. Začuđuje šutnja o potezima koji Hrvatskoj nanose ogromnu materijalnu štetu kratkoročno i dugoročno, kao što je odustajanje od naftnih polja u Siriji gdje se predviđa profit od 300 milijuna eura, a čija je procijenjena vrijednost 20 milijardi dolara. To je direktno uništavanje jedne od važnih poluga razvoja i ogroman gubitak novaca, a da ne govorimo o činjenici da istovremeno sa odustajanjem od naftnih polja cijena goriva u Hrvatskoj divlja i doseže visine koje i Blanka Vlašić teško preskače.

Sve to stvara nam obavezu kao stranci koja je u svojoj 108 godina dugoj povijesti uvijek štitila nacionalne interese da o istom progovorimo i upoznamo javnost. HSS zato traži da Vlada prije nego provede takve maliciozne poteze odgovori na ovo pitanje: Koji je to djelomični politički suverenitet koji će hrvatska država zadržati po ulasku u EU ako već sada mora slijediti takve, za Hrvatsku samoubilačke poteze kao što su sankcije EU prema Siriji i to unatoč činjenici da Švicarske pa i Francuske kompanije uvoze i trguju čak i naftom iz Irana usprkos dugogodišnjim sankcijama?


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar