Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › predavanje_o_hss_u_i_druzhenje_s_knjizhevnikom_antom_matiem
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

28.09.
2011.

Predavanje o HSS-u i druženje s književnikom Antom Matićem

10:21 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Koliko je HSS važan našem narodu, koliko je važan od samog osnivanja, gledajući kroz povijest, bila je tema skupa članova GO HSS-a Bjelovar te druženje s književnikom i pjesnikom Antom Matićem i književnikom Jankom Bučarom održano u velikoj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije.

U prepunoj vijećnici, sve članove HSS-a i brojne goste pozdravila je predsjednica GO HSS-a Bjelovar Đurđica Ištef Benšić, zahvalivši se na ovako velikom odazivu te pozivajući sve članove da se uključe u razgovor, ističući posebnu važnost stranke te "na koji način svi mi", kazala je predsjednica, "možemo doprinijeti kvalitetnijoj promidžbi i prepoznatljivosti naše stranke u društvu".
Bjelovar info medij
Malo je ovakvih susreta, ali su zaista uvijek posebni, naročito ako se radi o čovjeku, književniku, piscu koji je puno doprinio našoj kulturnoj baštini, kroz svoje knjige, pjesme i romane. Tako je književnik Janko Bučar predstavio kolegu Antu Matića i njegove tri knjige, koje govore o Hrvatskom narodu kroz povijest, a riječ je o knjigama "Vjera u boga i hrvatska sloga", "Priča o hrvatima" i "Kamena knjiga".
Bjelovar info medij
Govoreći o sebi, o svojim knjigama, književnik, pjesnik Ante Matić, kaže: - Sve su mi to najdraže knjige, pišući "Kamenu knjigu" odgonetavao sam na kamenju slova, riječi i poruke predaka, započeo je književnik priču o svojoj "Kamenoj knjizi", a o Hrvatskoj seljačkoj stranci Ante Matić je kazao: - To je mučenička stranka, nezamisliva bez naših velikana, Stjepana i Ante Radića, koji su živote dali za nju.
Bjelovar info medij Bjelovar info medij


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar