Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › peticija_sdp_a_u_novoj_rachi_za_vraanje_knjizhnice_u_rad
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

07.04.
2012.

Peticija SDP-a u Novoj Rači za vraćanje knjižnice u rad

10:02 | Šalje:  | komentara 0Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Predsjednik SDP-a Nova Rača Željko Ilinčić predao je općinskom načelniku općine Nova Rača peticiju za vraćanje knjižnice i igraonice u Novoj Rači, koju je potpisalo 515 stanovnika općine Nova Rača.

Peticija je pokrenuta zbog ukidanja knjižnice i igraonice kojoj je općinska vlast nakon 15 i pol godina rada, zatvorila vrata. Opravdanje načelnika Željka Sabolovića o nedostatku sredstava za normalno funkcioniranje knjižnice i igraonice neutemeljano je i obična je demagoška floskula, jer uvidom u nalaz Državne revizije i Proračun općine Nova Rača za 2012. godinu nailazimo na stavke koje nikako ne mogu biti prioritetnije od pružanja minimuma standarda djeci općine Nova Rača. Predviđenih ogromnih 90 000,00 kn za reprezentaciju ili preko 200 000,00 kn za “ostale nespomenute rashode poslovanja” iza kojih se kriju, predpostavljamo, troškovi političke promocije i pripreme za lokalne izbore, nikako ne smiju biti važniji od ulaganja u javno dobro koje je izabrana politička garnitura dužna provoditi. Zatvaranjem čitaonice i igraonice u kojoj se je odigravao cjelokupni kulturni život ove male općine, načelnik Sabolović je poslao poruku djeci i mladima da su slabi i politički nevažni u smislu glasačkog potencijala pa se njihovim pravom na obrazovanje i kulturu može manipulirati, čak ga i ukidati.

SDP Nove Rače predajom peticije moli načelnika Sabolovića da uvaži zahtijeve ljudi koji su potpisali peticiju i respektirajući njihov broj ponovno otvori knjižnicu i igraonicu na korištenje djeci i svim stanovnicima općine, dokazujući time da uvažava javno mnijenje i djeluje u korist javnog dobra.

Ako se u idućih 30 dana ne poduzme ništa, SDP će potpise 515 stanovnika općine Nova Rača uručiti županu BBŽ tražeći od njega da se ukljući u rješavanje ovog problema, a ukoliko bude potrebno, ići će i prema Ministarstvu kulture.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar