Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › 262011_smijenili_ga_u_odsustvu_dok_je_potpisivao_povoljne_ugovore
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

02.06.
2011.

2.6.2011. - Smijenili ga u odsustvu dok je potpisivao povoljne ugovore

21:35 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medij Watermark image


HSLS: Važne odluke se donose na kraju sjednica kad novinari odu

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Alen Baščevan, zamjenik župana koji je obnašao dužnost predsjednika uprave zaštitne radionice Sirač d. d. koja je iz godine u godinu gomilala dugove i padala u razne dubioze svrgnut je sa tog mjesta na sjednici Županijske skupštine na kojoj nije bio prisutan jer je potpisivao još jedan za tu tvrtku povoljan ugovor o izradi vrtnih garnitura.

HSLS je o tome i drugim važnim temama sazvao konferenciju za novinare u svom sjedištu u Preradovićevoj ulici. Alen Baščevan, predsjednik ogranka rekao je da nikoga ne zanima da li se političari međusobno vole. - Politika ih ne zanima jer su svakodnevno bombardirani aferama i skandalima pa su postali imuni na sve što se dogodi na nižoj razini. Nećemo raskinuti ugovor sa županijskom vlašću koji smo sklopili na prošlim izborima 2009. godine. Postoji resor školstvo i zdravstvo koji vodim i ništa ne bismo postigli kada bih sada odstupio s tog mjesta zamjenika župana – rekao je Alen Baščevan, predsjednik HSLS-a.

Njegov zamjenik u stranci, Damir Lojanec rekao je da se važne odluke donose na kraju županijskih sjednica i kako se to čini kako novinari ne bi prisustvovali. Jer zbog podugačkih dnevnih redova gotovo nitko ne ostaje do kraja sjednica. - Uskoro će se dogovoriti sa svojim gradovima i općinama (u kojima obnašaju vlast) da i oni organiziraju svoje sjednice istovremeno kad je i skupština županije kako ne bi novinari mogli sve popratiti ili uopće saznati.
Bjelovar info medij
Naš je predstavnik, Alen Baščevan, smijenjen s čelnog mjesta tvrtke kada je podigao tvrtku iz dubioza i postavio ju na način da posluje na tržištu, kada se tvrtka prestala zaduživati. Valjda to nekome politički smeta što je podigao tvrtku koja je inače stalno gomilala gubitke – rekao je Damir Lojanec, potpredsjednik HSLS-a. Obrazloženje smjene Alena Baščevana koji je temeljem neovisne revizije, koju je aktivirao u veljači, sagledao greške u poslovanju i totalno zaokrenuo zastarjelu proizvodnju nezanimljivog asortimana bilo je navodno netransparentno poslovanje. I to baš u trenutku kada je iza njega bilo potpisivanje uspješnog ugovora o novoj proizvodnji vrijednoj nekoliko milijuna kuna, a on sam nije došao na sjednicu jer je upravo toga dana potpisivao još jedan vrijedan ugovor o izradi vrtnih garnitura. HSS uz pomoć HDZ-a svrgnuo je Alena Baščevana, vjerojatno jer je bio previše sposoban.

(Tekst i fotografije: Senka Budimir)


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje Upišite ime  dana  03/06/2011  u  00:27
 • Komentar: znamo koliko je taj ?ovijek sposoban,,,,,,,ali je o?ito da nije PODOBAN;)


  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar