Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › da_li_je_zavrshila_kriza_u_gradu_bjelovaru
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

12.06.
2012.

Da li je završila kriza u Gradu Bjelovaru!?

12:22 | Šalje:  | komentara 0Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Bjelovarski HSLS neugodno je iznenadila informacija da je Grad Bjelovar prije nekoliko dana kupio novi automobil tipa Volkswagen Passat koji bi prvenstveno trebao biti namijenjen za korištenje gradonačelnika i njegovih zamjenika. Ovo iznenađenje je tim neugodnije budući da znamo da je godina najgore recesije u kojoj je nekoliko tisuća naših sugrađana ostalo bez posla, a mnogi mali obrti su se zatvorili. Smatramo da je ovo jednako licemjeran potez gradske vlasti kao i kada su prošle godine gradonačelniku i njegovim zamjenicima nezasluženo povišene plaće.

Naime, još uvijek nam odzvanjaju riječi gradskih vlastodržaca kada su prošle godine pozivali građane na razumijevanje riječima: „odgajateljicama u vrtiću smanjili smo plaće jer se mora štedjeti..., vatrogascima, zaposlenicima knjižnice, muzeja smanjili smo plaće jer se mora štedjeti..., ukinute su stipendije mladima koji se školuju - opet jer se mora štedjeti.., grad je podigao kredit u ime građana jer se proračun ne puni kao što bi trebao...“

Ponukani informacijom o kupnji novog vozila, zahtijevamo da gradonačelnik grada Bjelovara zajedno sa svojim suradnicima s kojima obnaša vlast, objasni građanima odakle im u trenutku najveće recesije novac za novi automobil!?

Ako je istinita informacija da je grad kupio novi Passat, možemo li onda zaključiti da je kriza u gradu Bjelovaru završila i da će se ponovno podignuti plaće primjerice tetama u vrtiću?

Plašimo se da kriza nažalost još nije završila. Čelnici grada ovim potezom ismijavaju 12.000 mladih nezaposlenih osoba u našoj županiji, odgajateljice u vrtiću koje provode trećinu dana s našom djecom, studente, sve obrtnike, koji su zatvorili svoj obrt zadnjih godina. Ova vlast nije otvorila niti jedan industrijski pogon u gradu Bjelovaru niti je završila barem jedan kapitalni projekt.

Nakon četverogodišnjeg mandata sadašnje gradske vlasti, umjesto najavljenih projekata mogao bi ostati samo Passat...


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar