Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › izvjeshtajna_konvencija_zhupanijske_organizacije_sdp_a_bbzh
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

19.05.
2012.

Izvještajna konvencija Županijske organizacije SDP-a BBŽ

14:56 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Izvor vijesti i fotografije: www.radio-daruvar.hr

Julijev park, restaurant Terasa. Muškarci u odijelima, dotjerane dame, fotoaparati... Ne, nije riječ o maturalnoj zabavi ili svadbi. Ovoga puta prigoda je bila sasvim drugačijeg karaktera. Naime, Daruvar je sinoć bio domaćin Izvještajne konvencije županijske organizacije SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije kojoj su prisustvovala i trojica ministara: poduzetništva i obrta, zdravlja i uprave.

Bila je to prilika da se delegati i gosti upoznaju s aktivnostima Županijske organizacije u proteklom mandatnom razdoblju. Nakon što je konvencija otvorena, riječ su preuzeli gosti. Za govornicom su se tako izmjenjivali redom: Vladimir Bilek – saborski zastupnik češke i slovačke nacionalne manjine, županijski predsjednik SDSS-a Milan Radaković, Vanja Posavac – saborska zastupnica i predsjednica gradske organizacije SDP-a Bjelovar, Draženko Pandek – saborski zasupnik, Mihael Zmajlović – saborski zastupnik i gradonačelnik Jastrebarskog, Davor Bernardić – saborski zastupnik i predsjednik gradske organizacije SDP-a Zagreb, Zlatko Komadina – saborski zastupnik i predsjednik županijske organizacije SDP-a Primorsko-goranske županije.

Uz govor ministra zdravlja Rajka Ostojića, pozorno slušan bio je onaj ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa. Nimalo čudno, jer je upravo gospodarstvo najslabija karika u državi.

- Privlačenje stranih ulagača, povećanje konkurentnosti, borba protiv recesije unatoč tome što se predviđa pad gospodarstva, naš je cilj. Hrvatska mora postati zemlja uređenog društva, izjavio je ministar Maras.

Potom se pod točkom 5 Dnevnog reda konvencije nazočnima obratio predsjednik ŽO SDP-a BBŽ i saborski zastupnik Vedran Babić te podnio Izvješće o radu u kojem je osim osvrta na rad organizacije u razdoblju između dvije konvencije, veći naglasak bio na gledanje u budućnost, odnosno na pripremu za predstojeće lokalne izbore iduće godine.

Među uzvanicima našao se i ministar uprave Arsen Bauk. Ministra smo upitali za komentar oko teme koja je u posljednje vrijeme podijelila hrvatsku javnost. Radi se o stručnom osposobljavanju mladih osoba bez radnog iskustva uz naknadu od 1600kn. Radi li se o smanjivanju cijene rada ili o prilici koje se ne propušta? Ministar je odgovorio da svatko ima pravo izabrati treba li mu radno iskustvo koje će mu pomoći prilikom daljnjeg zapošljavanja ili ne. To nije prisilni rad.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar