Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › hss_ovo_predstavljanje_programa_u_bjelovaru
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

10.11.
2011.

HSS-ovo predstavljanje programa u Bjelovaru

23:23 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark image


Tko smo? Što smo učinili? Što želimo učiniti? Kako ćemo to učiniti?

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Čelni ljudi HSS-a u četvrtak su se okupili u Hotelu Central kako bi predstavili najvažnije odrednice svojega programa.

Na početku skupa okupljenim građanima i članovima stranke obratio se Josip Friščić, predsjednik HSS-a koji je rekao da HSS želi podnijeti račun glasačima za učinjeno u proteklom razdoblju jer je to HSS-ova tradicija.

- Što želi HSS na političkoj sceni Hrvatske? Biti dominantni faktor desnog centra. Snaga koja okuplja. Mi smo uvijek bili ti koji potvrđuju tradiciju. Uvijek smo bili odgovorna stranka na političkoj sceni Hrvatske. Sa šest glasova u koaliciji napravili smo iskorake; svatko može uzeti program vlade i iščitati što smo učinili. Poboljšali smo turizam. Neki kažu da se to dogodilo slučajno. Zašto se taj slučaj nije dogodio našim susjedima.
Bjelovar info medij
- Ovaj kraj desetljećima je trpio zapostavljen. Prometnu izolaciju, nedostatak pitke vode. I to smo pokrenuli. Mnogi kažu da smo čuvali HDZ-ovu vladu. Odgovorno tvrdim da smo proljetos krenuli na izbore, ne bismo završili pregovore sa EU.

- Kad se govori o decentralizaciji, treba reći da je manje od šest posto od ukupno ubranog poreza završilo u općinama i gradovima. Sad pred izbore svi govore da neće ukidati gradove i općine. Stupovi našeg programa su obitelj; ako ona ne funkcionira, teško je očekivati da će cijelo stanovništvo biti sretno. Pravedan razvoj kroz pravednu raspodjelu sredstava.

- Korištenje vode, zemlje, šuma i strateških poduzeća kao što je elektroprivreda, a mi ih zovemo obiteljsko srebro koje ne smijemo prodati! Ne smijemo omogućiti drugima da to kupe, a mi da postanemo ovisni!

- Nema koalicije pod svaku cijenu. Naš je najuspješniji ministar Damir Bajs, ministar turizma. Ankete do sada HSS-u nisu davale izglede. No kako se bliže izbori, ankete su nam sve sklonije. Mi ćemo biti opcija desnog centra. Obitelj je u teškoj situaciji, pod pritiskom, potrebno ju je sačuvati. Bez ekonomske neovisnosti obitelj ne može opstati.
Bjelovar info medij
- Ne mogu nam drugi govoriti kako ćemo mi ustrojiti našu državu. Svaka država mora imati svoj model koji je kod nas tradicionalan. Nema ukidanja gradova i općina, ali da bi bili uspješniji, moraju imati poluge ravnomjernijeg razvoja – rekao je Josip Friščić i najavio Damira Bajsa.
Bjelovar info medij
- Što su izbori bliže, to su nam ankete povoljnije! I kada izbori prođu desit će se ono što svi očekujemo, a to je da će HSS biti jedna od dviju stranaka na desnoj opciji. Uvjeren sam da će se to dogoditi jer i nema druge alternative.
Odgovornost i rezultati su naš program. Obitelj i gospodarstvo su srž našeg programa. Upravo po ovome se mi razlikujemo od svih drugih stranaka. Obitelj se sada nalazi u teškoj situaciji i važno ju je sačuvati kako bi Hrvatska imala jedno pravedno društvo. Mi želimo da ta obitelj ima sva moguća prava koja im država mora osigurati. Radno pravo je samo jedno od njih.

- Ono što je još važnije; obitelj mora imati i ekonomsku neovisnost koje ne može biti bez jakog gospodarstva. Gospodarski dio našeg programa temeljimo na zaštiti okoliša i naših prirodnih resursa. Mi ne želimo niti brze poteze, niti najavljene privatizacije šuma i voda. Za nas je neprihvatljiva i dugotrajna koncesija.

- Regionalni razvoj; svaka država u EU mora imati vlastiti regionalni ustroj. Poznato je da Hrvatska ima svoje gradove, općine, županije. Taj je sustav primjeren Hrvatskoj i cijeli se model ne može mijenjati. HSS je o ovome uvijek imao jednak stav. Neki drugi političari su govorili da bi općine i gradove trebalo ukinuti, a sada pred izbore su se predomislili i kažu da možda ipak ne bi trebalo ukinuti. Malo će promijeniti to pa kad dobiju izbore, možda će opet promijeniti mišljenje. Mi nikada nismo o tome mijenjali mišljenje. Mi moramo osigurati svakom građaninu jednake uvijete; da ima posao, da ima vodu, cestu i sve ono što treba, škole, vrtiće.
Bjelovar info medij
- Odgovornosti i rezultati; lijepo je vidjeti kolege koji su bili prije nas na vlasti i pitati ih što su učinili u svom mandatu. Od turizma se puno očekivalo u krizi u kojoj smo se našli. Da osigura radna mjesta, dohodak i ukupnu uspješnost u gospodarstvu. Izašli smo iz gospodarske krize sa milijun i dvjesto tisuća turista više nego prije krize. Bili smo bolji od Europe, među najboljima na Mediteranu.

I turizam ove godine kao grana gospodarstva u kojem svaka peta kuna stiže, pokazao je da može zapošljavati više nego ikada i da može prihodovati više nego ikada. Može biti da smo imali sreću i da je četiri godine za redom sunce sjalo. Ali je u Hrvatskoj sjalo više nego za bilo koga na Mediteranu – rekao je Damir Bajs, okupljenim novinarima.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar