Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › osnovana_opinska_organizacija_socijaldemokratskog_foruma_zhena_sdp_a_nova_r
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

13.06.
2012.

Osnovana Općinska organizacija socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Nova Rača

10:09 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Temeljem Odluke predsjedništva Općinske organizacije SDP-a Nova Rača kao i inicijativnog odbora za osnivanje foruma žena, donesena je Odluka o osnivanju FORUMA ŽENA SDP-a OPĆINSKE ORGANIZACIJE NOVA RAČA.

Osnivačka skupština održana je 19. svibnja 2012. godine u Slovinskoj Kovačici. Za rukovodstvo SDFŽ, izabrane su sljedeće članice SDP-a:
- predsjednica Jelena Budak,
- dopredsjednica Anđelka Mrazović,
- tajnica Marija Vuković.

PROGRAM RADA FORUMA ŽENA OPĆINSKE ORGANIZACIJE NOVA RAČA

Cilj osnivanja SDFŽ Općinske organizacije Nova Rača naglašen je na potrebu solidarnosti među ženama kao i probleme nedovoljne zastupljenosti žena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. S obzirom da je to osobito izraženo na lokalnim razinama u kojima gotovo da i nema aktivnih žena u politici pa samim time niti njihove prisutnosti u općinskim vijećima, što je ujedno i slučaj na području Općine Nova Rača, cilj nam je bio napraviti preokret u korist žena.

Jedna od glavnih aktivnosti SDFŽ Općinske organizacije Nove Rače je promicanje ravnopravnosti, solidarnosti, pravednosti kao i vladavine prava te ustavne i temeljne društvene vrijednosti.

SDFŽ Općinske organizacije Nove Rače će se zalagati za organizaciju niza aktivnosti koje će pomoći ženama članicama SDP-a kao i ostalim ženama s područja Općine Nove Rače (potencijalnim članicama) da se što je moguće više aktivno uključe u političku sferu općine pa samim time doći će vrijeme da se i određene žene istaknu i na političkom području Republike Hrvatske.

Uz potporu SDFŽ Bjelovarsko bilogorske županije, SDFŽ Općinske organizacije Nove Rače biti će predlagatelj kao i inicijator brojnih okruglih stolova kao i javnih tribina iz područja koja itekako mogu pomoći ženama. Posebice se to odnosi na djelovanje i snalaženje žena u ruralnom kraju gdje se žena sagledava kroz niz uloga od rada u poljoprivrednoj proizvodnji, rada u kućanstvu, brige oko gospodarstva te najveće životne uloge u kojoj je žena ponajprije majka i supruga. Kako bi se sve te aktivnosti spojile u jednu što uspješniju ali i time ženama poboljšala mogućnost dodatnih aktivnosti, ovi okrugli stolovi će itekako tome pridonijeti. Naravno, gledano s gledišta žene u ruralnim područjima.

Također, zalagati će se i za niz tema na navedenim okruglim stolovima i javnim tribinama iz područja medicine, odgoja djece i niz drugih područja. Za sva područja, zalagati ćemo se i za dovođenje ljudi iz resornih ministarstava kao i niz aktualnih političarki RH.
SDFŽ Općinske organizacije Nove Rača će se također zalagati i za sve aktivnosti koje će im biti predložene od novih, budućih članica.

Što se tiče humanitarnog djelovanja, SDFŽ Općinske organizacije Nove Rače će se zalagati za sudjelovanje na raznim općinskim događanjima, na raznim sajmovima diljem županije i RH gdje će se nastojati predstaviti dugogodišnja tradicija Općine Nova Rača.

Nastojat će se obilježavati svi značajni datumi u Republici Hrvatskoj u cilju humanitarnog karaktera, ali i uspostaviti će se i niz suradnji sa ostalim forumima žena iz područja Bjelovarsko bilogorske županije te diljem Hrvatske.

U Novoj Rači, 18.svibnja, 2012.

Predsjednica SDFŽ Općinske organizacije Nova Rača:
Jelena Budak


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar