Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › 1442011_poluga_oporavka_hrvatskog_gospodarstva_radimira_chachia
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

14.04.
2011.

14.4.2011. - Poluga oporavka hrvatskog gospodarstva Radimira Čačića

20:17 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Bolje i pravednije društvo je temeljni cilj i zadatak buduće Vlade, a podloga je sasvim sigurno uspješno gospodarstvo, naglasio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić na konferenciji za novinare održanoj u Bjelovaru čija je tema bila: "Poluga oporavka hrvatskog gospodarstva".

Kako bi se gospodarstvo uspješno moglo oformiti u ovoj teškoj situaciji s kojom smo danas suočeni, Čačić smatra da bi trebalo raditi na njihovim predloženim programima, koji se odnose na energetiku, turizam, infrastrukturu s naglaskom na željeznice i luke te eko projekti.

Ono što je posebno zanimljivo, rekao je Čačić, to je promjena strukture upravljanja u javnim tvrtkama, jedan od ključnih zadatak buduće Vlade, gdje politika izlazi iz menadžmenta, a riječ je o jednom modelu koji je vrlo uspješan u Austriji, koja je bila suočena s istim problemom.
Bjelovar info medij
Što se tiče investicija, Čačić naglašava da je potrebno koristiti javno privatno partnerstvo u segmentu obrazovanja i ne samo obrazovanja te uspostava obveze da se privatno investiranje provjeri kao mogućnost prije nego se počne trošiti budžetski novac.

To znači snažni val izgradnje školskih objekata, već od 2012. godine, pretvaranja osnovnog i srednjeg školstva u europski model, europski standard, odnosno jednosmjenska nastava, naglasio je Čačić te dodao da je to jedna od ključnih poluga obrazovanja koji je primijenila Mađarska.

Čačić je također istaknuo da buduća Vlada bude radila na tome, da svaki hrvatski poduzetnik, koji zaposli radnika na neodređeno vrijeme, bude oslobođen od zdravstvenog doprinosa.
Bjelovar info medij
Nakon izlaganja Čačića, pitanja od strane novinara nije bilo pa je tako Čačić nastavio o zaštiti branitelja, istakavši da ne treba prave Hrvatske branitelje ni od koga braniti, možda lažne od pravne države, ali njih neće spasiti ni ova inicijativa HDZ-a.

Što se tiče sutrašnje presude hrvatskim generalima, Čačić je kazao: - Radi se o hrvatskim generalima, generalima sa značajnom ulogom u ratu i stoga mi je drago da je HDZ konačno došao do spoznaje da se u takvim situacijama treba ponašati dostojanstveno i poštivati pravni sustav te se boriti u okviru institucija, boriti se za prava građana, a posebno za prava hrvatskih branitelja. Čačić je optimist i smatra da će presuda biti oslobađajuća.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar