Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › kukuriku_koalicija_u_bjelovaru
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

05.10.
2011.

KUKURIKU koalicija u Bjelovaru

23:15 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Branitelji su važna populacija, nisu trošak i želimo očuvati istinu o Domovinskom ratu

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

KUKURIKU koalicija u Bjelovaru predstavila svoj Plan 21 - politika prema braniteljima. O tom planu predsjednik SDP-a Zoran Milanović glasno i jasno je poručio, jamčimo svim braniteljima "pošten i transparentan odnos", podvući ćemo crtu i imamo konkretne planove, želimo s braniteljima razgovarati otvoreno i nećemo ukidati ničija prava, posebno kad je riječ o braniteljima, imamo dobre namjere, izjavio je Milanović.

Bjelovar info medijŠto će sve KUKURIKU koalicija napraviti za branitelje, ako oni dođu na vlast, objasnili su saborski zastupnici dr.sc Mirando Mrsić i Ante Kotromanović, točnije iznijeli su šest ključnih točaka programa Plan 21- vezan za branitelje, čiji je glavni cilj pomoći braniteljima da se ne osjećaju zapostavljeno, ističući da nije rješenje pisati recepte praxitena, normabela i sličnih lijekova, već raditi na tome da branitelji imaju kompletnu zdravstvenu skrb. Ta kompletna zdravstvena skrb je osnivanje Centra za sveobuhvatnu zdravstvenu skrb branitelja i ratnih veterana, u što spada klasična rehabilitacija, prevencija, proučavanje borbe protiv PTSP-a i rehabilitacija Oružanih snaga RH nakon povratka iz misije, a sve to, kazao je Mrsić, "nije Sveto pismo, već nešto što sigurno daje rezultate, a ne traži velika sredstva i silne novce, sve imamo, samo treba posložiti".
Bjelovar info medij
Ante Kotromanović govorio je o zapošljavanju branitelja u privatni sektor, kazavši da će oni raditi na motiviranju privatnika da zaposli branitelja, a uz zapošljavanje, branitelji moraju biti i stambeno zbrinuti.
Bjelovar info medij
- Osim toga, kazao je Kotromanović, planiramo reorganizaciju Ministarstva branitelja, vratiti braniteljima njihovo ministarstvo bez obitelji i generacijske solidarnosti u njemu te organizirati ministarstvo na način da reagira brzo i učinkovito na potrebe braniteljske populacije, posebno kada je riječ o birokratskoj proceduri. To treba skratiti i pojednostaviti.

Kotromanović je također iznio da je bitan transparentan i čist registar branitelja, a ne da nam se dogodi da imamo pukovnike poput Sanadera ili Barišića, naglasivši da će se koalicija držati ratnog puta svakog branitelja.
Bjelovar info medij
O čistom registru branitelja i njegovoj objavi, postavljeno je i pitanje iz publike, na koje je predsjednik Milanović odgovorio: - Ne bojimo se objaviti registar branitelja, optužnice dolaze i bez objave registra.
Bjelovar info medij


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje bjelovar  dana  10/10/2011  u  21:14
 • Komentar:

  Lijepo Milanović zbori, samo me zanima, kad bi sutra bili lokalni izbori u BBŽ-u i da pobjedi SDP, tko bi to vodio grad i županiju, kad se sami sdepeovci između sebe ne slažu, mislim na BBŽ-u.  grin grin

  Dodajte komentar

  Upišite riječ koju vidite u slici:

  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar