Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › hsls_o_bjelovarskoj_bolnici_kao_politichkom_mirazu_za_predstojee_lokalne_iz
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

19.04.
2012.

HSLS o Bjelovarskoj bolnici kao političkom mirazu za predstojeće lokalne izbore

22:29 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji bjelovarsko-bilogorskih liberala, održanoj u bjelovarskom gradskom parku, glavna tema je bila Bjelovarska bolnica kao politički miraz za lokalne izbore, a govorilo se i o stanju hitne medicinske skrbi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Prije godinu i pol dana bili smo na ovom istom mjestu s kojeg smo uputili jedan javni apel da je Bjelovarskoj bolnici je potreban i nužan krizni menadžment, rekao je Alen Baščevan, predsjednik ŽO HSLS-a BBŽ, te nastavio da su neki na sve to gledali s podsmjehom, ali eto prošla je godina i pol, nešto se promijenilo dolaskom tadašnje, a sada već bivše ravnateljice, koja je sada u ostavci i uskoro će Upravno vijeće raspisati natječaj za novog ravnatelja.

Sigurno se sjećate da je 2009. godine, nakon lokalnih izbora, došlo do podijele pa su tako HDZ-u pripale Daruvarske toplice, a HSS-u Bjelovarska bolnica i upravo smo zbog toga tu, da se 2013. godine ne dogodi to, da Bjelovarska bolnica ili bilo koja druga zdravstvena ustanova postane miraz za buduće predstojeće lokalne izbore, rekao je Baščevan.

Nazvao je Baščevan tu 2009. godinu sajamskom raspodjelom, a kako je to izgledalo potkrijepio je primjerom: - Kuc, kuc ravnatelju, evo došao sam, poslao me Damir, Gordan, evo baš je na liniji... Ma ne treba, sve ide po planu, kancelarija je spremna, čak se otvorio novi odjel, koji nikada nije postojao... Nije samo jedan tako ušao, već njih nekoliko s večernjom školom pa je stoga zdravstveni sustav opterećen, zato smo tu i apeliramo da zdravstvo ne bude politički miraz i politička trgovina.

Damir Lujanac, vijećnik Županijske skupštine i potpredsjednik ŽO HSLS-a, govorio je o organizaciji Hitne medicinske pomoći, istaknuvši da je i sam imao loših iskustava s pozivom Hitne medicinske pomoći, naglasivši da takvi pokusi neće moći opstati i hitno moramo tražiti od Županijske vlasti da promjeni način organizacije Hitne medicinske pomoći te da uspostavi bolju koordinaciju između centra 112 i Hitne medicinske pomoći. Lujanac apelira da se ta tema što hitnije stavi na dnevni red Županijske skupštine ili tematsku skupštinu i da se napokon prestanu raditi pokusi s građanima ove županije.
Bjelovar info medij
- Rejting Bjelovarske bolnice sve više pada, što nije dobro ni za ljude koji rade u bolnici, ali ta ista bolnica koristi se kao trgovina u lokalne političke svrhe - mi ćemo vama dati bolnicu, a vi nama župana, rekao je Dario Hrebak – potpredsjednik HSLS-a i potpredsjednik ŽO HSLS-a BBŽ. Hrebak je naglasio, ako HSLS dobije podršku građana na sljedećim lokalnim izborima, sigurno će se voditi kriterijima stručnosti i znanja u odabiru kadrova u svim javnim ustanovama, neće im biti važna članska iskaznica. Hrebak je također rekao da će HSLS na sljedećim lokalnim izborima izaći s jasnim gospodarskim programom, koji će se temeljiti na novoj perspektivi. Naši građani trebaju nova radna mjesta, a ne pokeraške igre.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar