Vijesti
Bjelovar info medij › politicka_scena › bjelovar_sjecanje_na_zrtve_totalitarnih_rezima
Bjelovar info medij RSS rubrika politička scena

23.08.
2015.

Bjelovar- Sjećanje na žrtve totalitarnih režima

17:47 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U Bjelovaru je prigodno obilježen Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, koji se kao spomendan obilježava 23. kolovoza.

U znak sjećanja na žrtve tih režima delegacija Bjelovarsko-bilogorskog HSP-a obišla je spomen područje u šumi Lug te zapalila svijeće. Molitvom svih prisutnih odana je počast svim nevinim žrtvama komunističkog režima.
Tu u bjelovarskom Lugu počinjen je strašan zločin, kao i na mnogim mjestima diljem naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Dio stratišta nedužnih žrtava komunističko-partizanskog terora, tzv. antifašista je dostojno obilježen, a veliki dio još nije. HSP traži od institucija Hrvatske da mjesta istraže i obilježe.
HSP traži da se kazne svi koji javno reklamiraju zločinca Tita, a i simbole pod kojima su vršeni strahoviti zločini i proganjanje Hrvata.Tražimo zabranu isticanja zločinačke zvijezde petokrake i svih komunističkih simbola. Imena ulica, trgova koja nose imena zločinaca, treba hitno izmijeniti. Hrvatska treba početi poštivati zakone i sa riječi prijeći na djela. Svi oni koji su u ime nekog režima ubijali Hrvate trebaju biti kažnjeni, a ti režimi osuđeni.

Hrvatska stranka prava
Bjelovarsko-bilogorske županije
Zvonko Mlakić, predsjednik


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu
Nacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar