Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › aktualni_sat_zhupanijske_skupshtine_bjelovarsko_bilogorske_zhupanije
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

14.12.
2010.

Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije

22:00 | Šalje:  | komentara 2
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Vijećnik HDZ-a Mato Sičaja otvorio je aktualni sat, s pitanjem postavljenim gospodinu Curišu, pročelniku za infrastrukturu te direktoru tvrtke Bjelovarsko-bilogorske vode, a vezano je za njegovu domenu, ističe Sičaja - odnosi se na projekt izgradnje vodovoda, jednog od važnih projekata započetog 1997. godine.

Gospodina Sičaju zanima financijska dinamika projekta, tko su projektanti, tko su izvođači, nadzornici i financijeri unutar tog projekta, kao i tehnički dio - koliko je cijevi ugrađeno? Na ovo pitanje želi detaljan odgovor, u nekoj formi i sadržaju koje bi njega zadovoljilo, ili usmeno ili pismeno izvješće koje će sigurno biti najbolje.
Bjelovar info medij
Mato Sičaja

Kratak, ali sažet odgovor dao je pročelnik Želimir Curiš kazavši: - Potpisanim Sporazumom s Hrvatskim vodama u iznosu od 240 milijuna kuna, u ovaj važni projekt do sada je utrošeno 140 milijuna kuna, potrebno je izgraditi još tisuću kilometara distributivnog i magistralnog vodovoda, većina vodovoda ima dozvolu za izgradnju, a za to je potrebno još 55 milijuna € koja se očekuju iz fondova Europske unije, što će prema svim saznanjima biti 2012. godine, istaknuo je Curiš te dodao - ako bismo uspjeli sve što smo projektirali izgraditi, onda bi izgradnja vodovoda u našoj županiji bila nešto više od Hrvatskog prosjeka, točnije nešto više od 80%. Što se tiče projektanata, većina su iz naše Županije, a neki iz Zagreba. Tehnički opis vodovoda, koliko cijevi i slično, poslat će pismenim putem.
Bjelovar info medij
Želimir Curiš

Ovakvo pitanje nije zanimalo samo vijećnika Sičaju, već i vijećnika SDP-a Miru Kolića, koji je cijeli odgovor gospodina Curiša pobio naglasivši da se magistralni vodovodi Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze u ćorsokaku i gabuli te da se ovdje radi o projektu koji je važan, a ne politički. Vijećnik SDP-a zatražio je odgovor u pismenom obliku, točnije da se navede koliko je kilometara izgrađeno.
Bjelovar info medij
Miro Kolić

Vijećnicu HNS-a Oliveru Shejbal zanimali su studentski krediti, koje županija više ne daje te pohvalila župana i Bjelovarsko-bilogorsku županiju za realizaciju projekta Med i mlijeko, koji je predložen od strane HNS-a, istina dok smo bili na vlasti, istaknula je vijećnica te dodala da se, bez obzira na stranačku pripadnost, zahvaljuje na realizaciji, jer to samo znači da dobri projekti imaju svoj put.
Bjelovar info medij
Olivera Shejbal

Što se tiče studentskih kredita, to nije upitno, oni se mogu ostvarivati kontinuirano. To su sredstva koja Županiju ne koštaju, jer Županija je samo dala garanciju banci u slučaju ne plaćanja stranke, naglasio je župan te obrazložio problem stipendija, jer neke od vijećnika zanimalo je i to.
Bjelovar info medij
Župan Miroslav Čačija

Bjelovarsko-bilogorska županija od 1996. godine kontinuirano izdvaja sredstva za stipendije, prosječno godišnje oko 35 stipendija, i to od 700, 00 do 1000,00 kuna sada. Do sada je 468 studenata koristilo stipendije, trenutno ih koristi 117, dok 40-tak studenata mora vratiti stipendiju, naglasio je župan, a kako stipendije nisu vraćene, ove godine županija nije raspisala natječaj.

Župan je također potvrdio da je u proračunu za 2011. godinu ta stavka planirana te da će biti raspisan natječaj.

Gospodina Klara, vijećnika SDP-a zanimalo je saniranje državne ceste D-34.
Bjelovar info medij
Mirko Klar

Odgovor je dao župan, potvrdivši odgovor iz Hrvatskih cesta da će državna cesta biti sanirana u roku 10 dana.

Pitanje o problemima sa korištenjem školsko-športske dvorane u Garešnici te da dvorana nije u funkciji iznio je vijećnik HSP-a Bombini Mato, naglasivši da se priča o tome te da ravnateljica ne dozvoljava korištenje dvorane.
Bjelovar info medij
Mato Bombini

Da je tako, potvrdio je i župan kazavši da je ostao zatečen kada je čuo da se dvorana ne koristi, ali u razgovoru s ravnateljicom problem je riješen, a ravnateljica je shvatila svoju pogrešku.

Gospodin Bombino je naveo da se radi o još nekim problemima, iznoseći informaciju da svlačionice nisu uređene i da se zbog toga ne koristi dvorana. Osim župana, na ovo pitanje odgovor je dao zamjenik župana Krešo Jelavić, istaknuvši da je problem nastao zato što se ne može zaposliti tehničko osoblje, spremačice i nadzorno osoblje, za što nema novaca, dok je sve ostalo u funkciji, ali to nije razlog da se dvorana ne koristi.

Nezavisnu vijećnicu Biro Zinaida zanimalo je kada će započeti projekt educiranja poljoprivrednika, o kojem se dogovaralo s učilištem Algebra?
Bjelovar info medij
Zinaida Biro

Odgovor je dala ravnateljica Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije Jasmina Miletić istaknuvši da je učilište Algebra poslalo ponudu za edukaciju i to 10 tisuća kuna po kandidatu, što ne možemo platiti, a drugog načina sufinanciranja nemamo, stoga smo iznašli način preko centra za poljoprivredu. Prva radionica bit će u ŠRC Kukavici, a osim toga Regionalna razvojna agencija je, kao koordinator u Županijskoj razvojnoj strategiji za razdoblje od 2011.-2013., stavila edukaciju obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstva kao jedan od primarnih projekta za razvoj županije.
Bjelovar info medij
Jasmina Miletić

Na odgovor ravnateljice, vijećnica je komentirala da ima informaciju iz učilišta Algebre da je cijena po kandidatu 3 tisuće kuna. Na te informacije ravnateljica je potvrdila da će razgovarati s odgovornim ljudima u Algebri, jer radi se o dvije različite ponude.

Zašto Bjelovarsko-bilogorska županija nije imala predstavnika na svečanom polaganju vijenaca u Vukovaru 18. studenog 2010. godine, dok su sve druge županije imale svoje predstavnike, pitao je vijećnik HSP-a Vinko Jelić – Balta? Osim tog pitanja vijećnik je kazao da ima informacije kako županijska vlast više ne funkcionira, konkretnije, da dvojica dožupana nisu zadovoljni, kao ni vi s njima te da nije čudo kako nitko nije predstavljao županiju u Vukovaru, a ako ti ljudi ne žele raditi, možda se i tu može uštedjeti.
Bjelovar info medij
Vinko Jelić – Balta

Župan je odgovorio da je Bjelovarsko-bilogorska županija zajedno s učenicima, njih 200-tinjak, bila u Vukovaru 19. studenog i položila vijenac te dodao da je Bjelovarsko-bilogorska županija izgradila jednu Osnovnu školu u Vukovaru, a da li su to drugi učinili. Što se tiče zamjenika župana, Čačija je istaknuo da je Alen Baščevan iznio neke čudne informacije na tiskovnim konferencijama kako bi se sam ukinuo te da ne vidi svrhu svog postojanja i slično. Prema tome, to je njegovo moralno pravo, ja tu ne mogu ništa. Zakonodavac je tu vjerojatno "omanuo" da bi netko kasnije izišao...

Saborska zastupnica Đurđa Adlešič, ujedno i vijećnica Županijske skupštine od danas, kada je dala svoju prisegu, na sve to je kazala: - Dajem svoju javnu ispriku županu, ja sam predlagala ljude za listu i bila nositelj liste te potpisala koaliciju, i ne pada mi napamet rušiti ono što sam stvarala, a na moju potporu u Županjskoj skupštini se može računati.
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Đurđa Adlešič postala vijećnica Županijske skupštine

Vijećnik HSLS-a Bruno Zadro je iznio da čvrsto ostaju u koaliciji i ne razmišljaju o nečem drugom, a više o svemu rekao je zamjenik župana Alen Baščevan: - S obzirom da se na neposredan način istaknulo moje ime te da se moj govor na tiskovnoj konferenciji protumačio drugačije, ja sam prenosio što je bilo na Saboru HSLS-a, a tumačenja su drugačija.
Bjelovar info medij
Bruno Zadro
Bjelovar info medij
Alen Baščevan

Više od sat vremena se pitalo i odgovaralo, a ovoga puta poljoprivreda nije bila glavna tema. Tek na kraju aktualnog sata, vijećnica HNS-a Duška Gligorović postavila je pitanje vezano za edukaciju eko-proizvođača - da li je planirano u 2011. godini?
Bjelovar info medij
Odgovorila je pročelnica za poljoprivredu Dominka Pretula kazavši da će se nastaviti s edukacijom eko-proizvođača i podmirivanjem svih troškova koji prate certifikaciju tih proizvoda, za što će biti izdvojeno oko 100 tisuća kuna.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje BRANKO STOJKOVIĆ  dana  01/03/2012  u  00:36
 • TAJ MATO SIĆAJA JE ŽIVA SRAMOTA OD VJEČNIKA..


 • Šalje BRANKO STOJKOVIĆ  dana  31/12/2011  u  00:54
 • Jedino u županiji što vrijedi je Alen Baš?evan, moj prijatelj.. Mato Sićaja je korumpirani “ker”, a Ča?ija je džeparoš…

  Dodajte komentar

  Upišite riječ koju vidite u slici:

  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice
  Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. Terezijana  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


  Informacije lokalne uprave
  Bjelovar info medijBjelovar info medij


  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij

  Iz rubrike aktualno

  Crna kronika

  Poginuo motociklist iz Rastovca

  22.08.2011 | 15:35

  Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

  Nesreća s poginulom osobom

  07.08.2011 | 10:22

  Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

  Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
  Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
  Paleći korov zapalio svinjac
  Požari na otvorenom prostoru
  Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
  Na bankomatu zaboravila novac
  Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
  Oštećena ulazna vrata
  Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
  Požari na otvorenom prostoru

  Saša Tkalčević, pobjednik prve sezone Big Brother showa, sedam godina poslije
  Bjelovar info medij 26.01.2011 | 15:03

  Živi i radi u Bjelovaru, a slava mu nije udarila u glavu.…


  Arhiva članaka

  2010

  02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
  2009

  12.
   


  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
  NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
  Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
  NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
  Kontakt: 092/ 34 56 355


  Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

  KLASIČNI TRETMANI LICA
  ANTI-AGE TRETMANI
  ANTI-ACNE TRETMANI
  LIFTING TRETMANI LICA
  *
  DEPILACIJA
  TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
  ANTICELULITNI TRETMANI
  KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
  *
  AFTER WORK TRETMANI
  WELLNESS RITUAL
  *
  POKLON BONOVI

  «KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
  www.karisma.com.hr
  091/ 11 44 522

  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar