Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › odrzhana_konstituirajua_sjednica_gospodarskog_vijea_hgk_zhupanijske_komore_
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

18.04.
2012.

Održana konstituirajuća sjednica Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Bjelovar

21:09 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark image


Zlatko Kufner ponovo je izabran za predsjednika Gospodarskoga vijeća Županijske komore Bjelovar, a gospodin Jakov Ćorić dosadašnji zamjenik predsjednika također je ponovo izabran za funkciju potpredsjednika

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U Županijskoj komori Bjelovar, jučer je održana Konstituirajuća sjednica Gospodarskoga vijeća HGK - Županijske komore Bjelovar, na čijem je dnevnom redu bilo osam točaka.

Bjelovar info medijNakon izbora Verifikacijske komisije, gdje je za predsjednika izabran Josip Belošević, a za članove komisije Josip Bilandžija i Jakov Ćorić, koji su nakon kratko vremena utvrdili pravovaljanost procedure i potvrda o izboru te su za članove Gospodarskoga vijeća Županijske komore Bjelovar u mandatnome razdoblju 2012. do 2016. godine izabrali 21 člana, među kojima su prvi puta i tri žene-poduzetnice, Snježana Peček – tvrtka Iveta d.o.o., Snježana Marinić - tvrtka Vesna Trikotaža-Daruvar i Marica Tičak, tvrtka Intra Ligthing d.o.o. Čazma.

Na Sjednici su iznijete i informacije o Planu Vlade Republike Hrvatske za poticanje poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu, Natječaji - "Poduzetnički impuls".

Ukupna vrijednost programa za poticanje poduzetništva i obrtništva je 376,5 milijuna kuna i odnosi se na šest prioritetnih područja, podijeljen je na 25 projekata, točnije na tematske cjeline koje su važne za poticanje.
Bjelovar info medij
Dodjela sredstava će se vršiti prema pravilima za potporu male vrijednosti i ne smije biti veća od 200.000 EURA tijekom tri fiskalne godine. Izvršenje ovog plana najavljeno je kroz 4 mjeseca.

Prvi ciklus ovih potpora objavljen je 13.4.2012. godine i rok podnošenja prijava je 14.5.2012. godine. Sve informacije su dostupne na http://www.minpo.hr/default.aspx?id=126.

Više o ovim potporama govorila je Tajana Kesić ŠAPIć, predstavnica HGK-e, direktorica Centra za malo poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj, koja je rekla da je Centar za malo poduzetništvo pri HGK-i osnovan i osmišljen da pruži maksimalnu pomoć članovima malog i srednjeg poduzetništva. Centar je pokrenuo čitav niz aktivnosti o kojima će tijekom rada biti svi obaviješteni, rekla je gospođa Kesić ŠAPIć. Centar se aktivno uključio i u ovaj Plan Vlade o potporama, kako bi zajedno s Poduzetničkim impulsom održali prezentacije po cijeloj Hrvatskoj.

- Ono što je ključno kod ovih projekata, istaknula je gospođa Kesić ŠAPIć, da su do sada financirane investicije koje su već odrađene, ali sada je situacija skroz promijenjena i sada se financiraju buduće investicije kod bilo kojeg projekta iz ovog Plana, što znači ako želite kupiti nešto ili želite renovirati svoj prostor, morate imati ponudu, ugovore i sve to dostaviti u ministarstvo, a nakon toga kada ministarstvo odobri, potpisuje se ugovor i plaća se 60% odmah nakon potpisivanja ugovora, a 40% kada poduzetnik opravda da je sredstva uložio u investiciju, a maksimalni rok je 60 dana. To je jedna od razlika, nastavila je Kesić-ŠAPIć, a druga je da se poduzetniku gotovo u svim projektima vraća 100%.
Bjelovar info medij
Tajana Kesić ŠAPIć, direktorica Centra za malo poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj

Tajana Kesić ŠAPIć pozvala je sve poduzetnike da se jave za sve informacije, naravno ističući da će za ovaj prvi ciklus potpora biti održana prezentacija u Bjelovaru, za koju će svi biti obaviješteni od strane HGK-e.

Na sjednici se govorilo o novim organizacijskim jedinicama u HGK-i, a riječ je o centru za EU i Centru za investicije, koji je osnovan, kako bi organizacija HGK-e pružila potporu nosiocima novih investicija, čiji je cilj privlačiti i povećati strane investicije, a jedna od važnijih aktivnost je izrada kataloga investicijskih projekata, kroz koji se želi prikazati projekt te privući domaćeg ili stranog investitora.
Bjelovar info medij
Na Sjednici su nazočni bili predstavnici Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, saborski zastupnik Vedran Babić i brojni gospodarstvenici.

Prije početka Sjednice Zaltko Kufner, predsjednik Gospodarskoga vijeća Županijske komore Bjelovar, odgovarao je na pitanja novinara, gdje je rekao da je najveća kriza u zadnje tri godine u građevinarstvu, koje ne radi ništa, nema većih radova na području Županije, ali i u dogledno vrijeme ne vidimo da će se nešto više početi događati.

Što se tiče projekata iz Poduzetničkog Impulsa, novog Plana Vlade, predsjednik je rekao da poduzetnici nisu još upoznati, ali će početi prezentacije pa će više znati i nada se većem interesu poduzetnika.
Bjelovar info medij
Zaltko Kufner, predsjednik Gospodarskoga vijeća Županijske komore Bjelovar

- Kad je riječ o nelikvidnosti, ona sve više raste, tvrtke su nelikvidne, izvoz također pada, investicija nema, naravno sve se to odnosi na našu županiju Bjelovarsko-bilogorsku, rekao je Kufner i dodao da kriza traje još od 2008. godine, a politika ju je službeno priznala 2010. godine. Nažalost, sada kažu da će 2012. biti dno krize, a da li će biti teško je reći, ne bi se usudio o tome pričati.
Bjelovar info medij
Josip Belošević, direktor tvrtke Vrt d.o.o. o novim mjerama Vlade kaže da se sredi monetarna politika sa kreditnom politikom, već bi stvari drugačije stajale, jer u ovim uvjetima privređivanja kada imamo kamatne stope koje dosežu i do 8% u relaciji i usporedbi s Europom gdje su 2 do 3%, ne možemo govoriti o daljnjem razvoju, mnogi poduzetnici su posustali u traženju kredita kada se sve rješava po nekoliko mjeseci i ne vidite kraj tome.Bjelovar info medij
Josip Belošević

Stjepan Hittner, direktor tvrtke Hittner d.o.o. rekao je da su očekivali bolju godinu, ali još uvijek nema nekih pokazatelja, međutim veliku nadu polaže u novu Vladu koja namjerava pomoći poduzetnicima. Za sada se nije ništa radikalno dogodilo, ali očekujemo da će nešto biti. Hittner je također kazao da poduzetnici koji imaju novac čekaju bolje dane za investiranje, a isto tako na poduzetnicima je da se što bolje pripreme za sljedeću godinu, jer kad uđemo u EU moramo prihvatiti njihovo tržište koje diktira svoje.Bjelovar info medij
Stjepan Hittner


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar