Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › vijenici_zabrinuti_za_gospodarstvo_ali_i_za_poveanje_plae_u_gradskoj_upravi
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

13.11.
2010.

Vijećnici zabrinuti za gospodarstvo, ali i za povećanje plaće u Gradskoj upravi

17:02 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Aktualni sat bjelovarskog Gradskog vijeća

Nevjerojatnih pitanja nije manjkalo; od ukupno 29 vijećnika u bjelovarskom Gradskom vijeću, njih 20 podiglo je ruku da postavi pitanje. Pitanja su bila razna, neki su pitali tek da pitaju, a odgovor im nije bio niti potreban, jer na pitanje su i sami znali odgovor.

- Da je situacija u gospodarstvu već duže vrijeme loša svima je poznato... Kako pomoći gospodarstvenicima, obrtnicima? Naravno, misli se na one male. Možda kroz smanjenje spomeničke rente što su neki drugi gradovi već napravili, pitala je Vanja Posavac (SDP).
Bjelovar info medij
- Do smanjenja spomeničke rente doći će u idućoj godini, odgovor je dao pročelnik upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ivica Markovinović. Koliko će biti smanjeno, o tome se nije govorilo.
Bjelovar info medij
Drugo pitanje vijećnice Posavac odnosilo se na bivši Bjelovarski vrt - tko je vlasnik i zašto 30 hektara površine propada?

Odgovor je dala pročelnica za gospodarstvo Sonja Novak: - Vlasnik bivšeg Bjelovarskog vrta je pravna osoba ZRIN d.o.o., a Grad radi na tome, kao i na uređenju zemljišta uz pomoć državnog odvjetništva.

- S obzirom da je situacija dosta teška, vrijeme je da se vidi da li možemo smanjiti stopu prireza poreza na dohodak, kazala je Višnja Biljan (HDZ).

Hoće li biti smanjenje ili ne, nije se čulo na aktualnom satu.

- Vijećnika HDZ-a Nikolu Galkovskog zanimalo je kome se otpisuje komunalna naknada i tko su ti dužnici o kojima se nagađa već neko vrijeme?
Bjelovar info medij
Gradonačelnik Antun Korušec na ovo pitanje dao je odgovor: - Do mog dolaska na mjesto gradonačelnika 1. veljače 2008. godine, skoro uopće nije bilo otpisa dospjelih, a ne naplativih potraživanja, iz kojih razloga, ja o tome ne želim spekulirati. Tad je funkcioniralo poglavarstvo, ali moram reći da mi je najveću potporu u otpisu nenaplativih potraživanja dala gospođa Višnja Biljan i gospodin Stjepan Barbarić. To je bila naša obveza i ona će se realizirati dalje.

Nakon odgovora gradonačelnik je dao svoj prijedlog: - S obzirom da imamo odjel za naplatu potraživanja, i istina je da se dug prema gradu smanjuje iz godine u godinu, svakako trebamo na jednoj od idućih sjednica Gradskoga vijeća to staviti kao posebnu točku, da svi vijećnici i javnost dobije pravu informaciju.

Gradonačelnik je istaknuo da je naplativost komunalnih potraživanja prema Gradu Bjelovaru veća od 80%, a ostalih aktualnih i tehničkih 90 %, što je odlično i tako će se nastaviti.
Bjelovar info medij
O aferama prljavog novca, vijećnicu Branku Kolak, HSP, zanimalo je da li grad ima zaštitni mehanizam da spriječi dolazak takvog novca u gradsku blagajnu?

- Na gradu je da poštuje propise i zakone koji se tiču javne nabave po natječajnim procedurama te da bude veoma oprezan kako se to ne bi dogodilo. Ostalo je sve na odgovornim službama, DORH-u, policiji, USKOK-u i poreznoj upravi, kazo je gradonačelnik te dodao da Grad Bjelovar svakom kupcu koji želi kupiti gradsku imovinu, studiozno i pažljivo provjerava bonitet kako bi sve bilo sigurno i legalno.

I na ovom aktualnom satu bilo je aktualno povećanje plaće u Gradskoj upravi...
Bjelovar info medij
O tome je gradonačelnik kazao: - Bjelovar je jedan od rijetkih gradova koji je po zakonu mogao podići plaću za 36%, a pitam se zašto nitko ne spominje jedinice lokalne samouprave koje su do sada isplaćivale plaće više od svojih mogućnosti. Gradonačelnik je istaknuo da ne koristi dnevnice, niti on, niti njegovi zamjenici u većini službenih putovanja, dok drugi naravno koriste. Na kraju odgovora o plaćama gradonačelnik je istaknuo: - Kad postavljate takva pitanja, odmah da vam kažem, ni najmanje se na vas ne ljutim, i ja bih to radio da sam oporba u Gradskom vijeću.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

Intervju sa Zvonimirom Karakašom, direktorom SRC „Kukavica“
Bjelovar info medij 17.01.2012 | 13:55

Poslovanje SRC „Kukavica“


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar