Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › prihvaen_prorachun_grada_bjelovara_za_2011
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

22.12.
2010.

Prihvaćen proračun Grada Bjelovara za 2011.

09:01 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Nakon dužeg obrazlaganja oporbene stranke zašto nisu za proračun i drugih vijećnika zašto neki jesu, proračun Grada Bjelovara u iznosu od 135 milijuna kuna izglasan je sa 17 glasova za i to 15 glasova vijećnika koalicije, po jedan glas ispred kluba HNS-a i SDP-a te 7 glasova protiv.

Vanja Posavac ispred kluba SDP-a je istaknula da nisu zadovoljni s ovakvim prikazom proračuna, naglasivši da ovakav proračun u kojem se računa na prihod od prireza u iznosu od 10 milijuna kuna nije realan, obrazloživši da se nezaposlenost povećava i da je poslovanje obrtnika i poduzetnika sve lošije pa je upitno plaćanje prireza te se tako zasigurno očekuje i rebalans ovog proračuna u trećem mjesecu iduće godine.
Bjelovar info medij
Osim ovih problema, vijećnicu su zanimale stavke ostali troškovi - što spada u te stavke, jer one iznose više od milijun kuna.

Umjesto pročelnika za financije, gospodina Junkovića, na ovo pitanje vijećnice odgovorio je Dražen Paun vijećnik HSS-a kazavši da nije njegovo da objašnjava što je to pod kontom ostali troškovi, ali bi vijećnica trebala biti upoznata da postoji i taj konto u računovodstvu.

Vijećnica Branka Kolak ispred stranke HSP-a istaknula je da je proračun nerealan i prenapuhan. Navela je da prihodi od prodaje stambenih i poslovnih prostora u iznosu od 14 milijuna kuna nisu ostvarivi te predlažu da se pričeka s prodajom, a ne prodavati u bescjenje.

Vijećnik Matko Miličić iz HNS-a iznio je razlog prihvaćanja proračuna, istaknuvši: - Proračun ću prihvatiti zbog više kontinuiteta, jedan je priljev novaca iz državnoga proračuna, drugi je namirivanje sredstava za programe koji su u fazi realizacije, treći je kontinuitet života u gradu Bjelovaru - sve su to pravi razlozi, navodi gospodin Miličić te ih proglašava matematički nužnim. Naglasio je da nitko nikog ne ucjenjuje te da se on slaže sa stavom gradonačelnika i sa stavovima uprave.

Proračun su prihvatili i vijećnici HSS-a, istaknuvši da nije potrebno analizirati stavke proračuna, da je tu sve potpuno jasno.

Prihvaćanje proračuna potvrdili su i vijećnici HDZ-a, naglasivši da je proračun donesen na najbolji demokratski način, da sadrži sve ono što Grad Bjelovar mora izdvajati te navodi da unatoč teškim vremenima Grad Bjelovar nastavlja s kapitalnim projektima, a tu je i pomoć gospodarstvu kroz smanjenje spomeničke rente sa 3 kune na 1 kunu.

Proračun je prihvaćen od strane vijećnika Nezavisnog kluba obrazloživši da je proračun razvojni što su naravno želje svih građana Bjelovara.

Ovako iznijet proračun prihvatila je i vijećnica SDP-a Ivanka Jareb istaknuvši u svoje osobno ime: - Vjerujem da se postupalo po pravilima struke, podržavam proračun i nastojat ću konstruktivno pomoći u izvođenju proračuna.

Nakon obraćanja vijećnika, gradonačelnik je kazao: - Ovaj proračun je potpuno realan i ima svoju viziju i cilj, a to je napredak i razvoj Grada Bjelovara. Zahvalio se svima koji će dignuti ruku za proračun i koji su to prepoznali. Razgovor s vijećnicima je cjelogodišnji, ne samo prije proračuna, naglasio je gradonačelnik te stoga odbija bilo kakve priče, jer samo onaj koji ima krivu viziju može suprotno misliti.
Bjelovar info medij
Gradonačelnik je također istaknuo da su jedini prijedlozi za proračun došli iz kluba HNS-a, a drugih prijedloga nije bilo. Iznio je i sve projekte koji su u ovom proračunu te objasnio da će se nastojati, za sve ono što nije ušlo u proračun kroz uštede u 2011. godini, iznaći sredstava i za to.

Završna rečenica gradonačelnika bila je prijedlog da svi dignu ruke za proračun, koji je potvrda još boljeg razvoja Grada Bjelovara.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

Kristina Anđelka Đopar
Bjelovar info medij 17.07.2013 | 16:52

Prva operna pjevačica solistica iz Bjelovarsko-bilogorske…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar