Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › ministar_poljoprivrede_tihomir_jakovina_otvorio_8_meunarodni_pchelarski_saj
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

05.02.
2012.

Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina otvorio 8. međunarodni pčelarski sajam

13:37 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij

Najveća specijalizirana revija meda u Europi

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede bez puno je razmišljanja prihvatio poziv na tradicionalni pčelarski sajam, najveći te vrste u Europi.

- Neki su mi prigovorili da je ovo periferni događaj, no u nekoliko godina broj pčelara je sa 4000 narastao na oko 7600, a proizvodnja svih pčelinjih proizvoda se stalno povećava. Samodostatnost ove proizvodnje je daleko od idealnog, ali med izvozimo u daleko većim količinama nego što ga uvozimo. Uz to kvaliteta mu je vrlo velika. Bio bih sretan da ostali segmenti poljoprivrede imaju takav rast i plasman. Sa proizvođačima meda i pčelinjih proizvoda pregovaramo o programima potpore koji su dali dobre rezultate. Nacionalni program rada za pčelare sadrži tri segmenta, a nastojat ćemo s njim nastaviti kako bi pčelarstvo iskoristilo mogućnosti razvoja – rekao je Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede prigodom otvaranja osmog, do sada najvećeg pčelarskog sajma na ovim prostorima.
Bjelovar info medij
Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede

Župan Miroslav Čačija kojemu pčelari bjelovarskog kraja pripisuju velike zasluge za razvoj pčelarstva rekao je da se županija ponosi programom ''žlica meda, čaša mlijeka'' koji je pokrenut u ovoj županiji, te je u sklopu toga programa nedavno svim vrtićima i osnovnim školama podijeljen besplatan med kupljen od lokalnih pčelara novcem Bjelovarsko-bilogorske županije
Bjelovar info medij
Župan Miroslav Čačija

- Pčelarstvo nije samo hobi, već može biti i radno mjesto od kojega se može živjeti. Zato pčelarima iz ove županije plaćamo nastupe na sajmovima na kojima mogu dogovoriti plasmane svojih proizvoda. Otišli smo i korak dalje; zaštitili smo bagremov med iz naše županije brendom ''Zlatna nit'' kako bi pčelari lakše plasirali proizvod na tržištu EU – rekao je Miroslav Čačija, bjelovarski župan prigodom otvorenja sajma.

Na otvorenju se mnogobrojnoj publici obratio i Martin Kranjec, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza koji je govorio o problemu suzbijanja pčelinjih bolesti i o glavnoj temi ovoga sajma - suživotu pčela i pesticida.
Bjelovar info medij
Martin Kranjec, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza

- Europska unija podržava sustav liječenja bolesti pčela pa nismo sretni kada se govori kako će potpore poljoprivredi biti rezane. Treba poraditi na pravilniku o cestovnom prometu, a najavili smo se za posjet ministru, gdje ćemo govoriti samo o realnim zahtjevima. Tržište trenutno nije najbolje, izvoz stagnira zbog recesije, imamo viška meda, ali ga nismo stavili u promet kako ne bi rušili cijenu meda.
Bjelovar info medij
Najjača prodaja je na kućnom pragu, a kada bismo podigli potrošnju meda za samo pola kilograma po stanovniku, rasprodali bismo sve zalihe. Središnja tema ovogodišnjeg sajma biti će ''Pčele-pesticidi-suživot''. Voljeli bismo da pesticida uopće nema, no moramo s time živjeti. Ima sredstava koja se mogu koristiti i nisu štetna, a opasne bi trebalo zabraniti po uzoru na neke zemlje koje su to učinile – rekao je Martin Kranjec, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza.

Zvonko Horak, predsjednik Županijskog pčelarskog saveza rekao je da u našoj županiji djeluje 500 pčelara udruženih u šest udruga. Posebno je pohvalio Bjelovarsko-bilogorsku župniju koja je prepoznala njihov rad.
Bjelovar info medij
Zvonko Horak, predsjednik Županijskog pčelarskog saveza

- Prepoznati smo i za naš rad nagrađeni, a zahvaljujući županiji brendirali smo ''Zlatnu nit'', bagremov med koji pune pčelari naše županije – rekao je Horak, predsjednik Županijskog pčelarskog saveza.

Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. rekao je da su posljednje prijave za izlaganje na sajmu pristizale još dan prije otvorenja te je sajam dvadeset posto veći od prošlogodišnjeg. Ovo je osmi po redu, a s nostalgijom su se prisjetili i prvih početaka u skromnoj hali s nekoliko izlagača proizvoda i nekoliko proizvođača opreme. Na žalost, zbog vremenske katastrofe na cestama i debelog snijega, Neki izlagači iz Dalmacije i Istre nisu se mogli probiti do Bjelovara. Od izložbe su odustali i neki iz Slavonije, no bez obzira na to ovaj je sajam nadrastao prethodni sa više od 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Finske, Austrije, Slovačke i Srbije te Hrvatske.
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma

Što sve možete vidjeti, probati i kupiti na Pčelarskom sajmu u Gudovcu

Među pravom raskoši raznih vrsta meda, propolisa, cvjetnog praha i matične mliječi te proizvoda od voska, na sajmu su se mogli naći i kozmetički proizvodi na bazi meda, od krema za lice, rane, ljekovite pripravke, do balzama za usne koji ima daleko ljepši miris i okus nego bilo koji u klasičnim prodavaonicama kozmetike. Jedan od zanimljivijih izložaka imala je Zadruga branitelja ''Roj'' iz Karlovca koja je izložila okrugle kutijice s medom u saću koje su u kutijice složile same pčele! Obično se saće izrezuje i slaže u četvrtaste plastične kutijice, ili potapa u uobičajene bočice s medom, te tako nudi u prodaju. Zadruga branitelja ''Roj'' iz Karlovca razvila je vlastiti sistem u kojem se plastične kutijice nalaze od početka u košnici, a pčele saće grade direktno u njima. Tako, kada ga napune medom i poklope voštanim poklopčićem, pčelar jednostavno izvadi kutijicu, stavi na nju poklopac i može na tržište bez rezanja i cijeđenja uokolo. Vrlo originalno.
Bjelovar info medij
Mnogi drugi proizvođači su se potrudili te na sajam donijeli svoje inovacije u izgradnji košnica. Tu je ponovno bila izložba košnica od izdržljivog stiropora iz Finske te mnogi alati potrebni za ovaj zahtjevan, ali sladak posao.
Bjelovar info medij
Na sajmu je svatko mogao naći neku poslasticu za sebe; kolača je bilo raznih u izobilju, većinom na besplatnoj degustaciji, a kušati se mogao i med raznih sorti. Pravi raj za sladokusce.
Bjelovar info medij


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

Kristina Anđelka Đopar
Bjelovar info medij 17.07.2013 | 16:52

Prva operna pjevačica solistica iz Bjelovarsko-bilogorske…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar