Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › u_daruvarske_toplice_ulaze_se_35_milijuna_kuna_a_u_osnovnu_skolu
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

13.04.
2017.

U Daruvarske Toplice ulaže se 3,5 milijuna kuna, a u Osnovnu školu Sirač 1,6 milijuna kuna

19:01 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Uređuje se unutarnje predvorja liječilišnog objekta Termal Daruvarskih toplica i ulaže se u energetsku obnovu Osnovne škole u Siraču


Uređuje se unutarnje predvorja liječilišnog objekta Termal Daruvarskih toplica i ulaže se u energetsku obnovu Osnovne škole u SiračuBjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač Daruvarskih toplica prijavila je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije projekt Unutarnjeg uređenja predvorja lječilišnog objekta Termal (zdravstvena recepcija) u Daruvarskim toplicama i ostvarila 1.000.000,00 kuna za navedeni projekt.

Projekt je to koji će doprinijeti ostvarenju regionalnog razvoja u skladu sa Županijskom razvojnom strategijom kroz obnovu zdravstvene infrastrukture, omogućiti novo zapošljavanje te poticati gospodarske aktivnosti u obliku povećanja broja korisnika i prihoda.
Bjelovar info medijWatermark image

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 3.500.000,00 kn, a financirati će se iz tri različita izvora, i to u iznosu od 1.206.900,00 kn iz decentraliziranih sredstava, 1.000.000,00 kn bespovratnih sredstva odobrenih od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a preostali dio iz vlastitih sredstava.

Cilj projekta je obnoviti zdravstvenu infrastrukturu u neto površini od 768 m2, odvojiti zdravstvenu recepciju od komercijalne te potaknuti gospodarsku aktivnost kroz obnovu ugostiteljskog dijela, uvažavajući suvremena tehnička i estetska rješenja. Obnovljeni prostor dobiti će novi funkcionalni izgled, omogućiti razdvajanje korisnika HZZO od tržišnih, biti će omogućen bolji protok korisnika, povećan standard usluge u ugostiteljstvu i novo zapošljavanje.

„Zahvaljujem se Županiji na prijavi ovog projekta i koja nam je dala potporu za ovaj projekt. Temeljem toga mi smo dobili milijun kuna koji će nam pomoći u realizaciji ove investicije. Zahvala još jednom našim osnivačima jer su prepoznali važnost ovog projekta kojim ćemo napraviti iskorak u poboljšanju kvalitete Daruvarskih toplica. Riječ je o uređenju hola i to je onaj prvi dojam koji naši gosti imaju kada dođu kod nas. Mi ćemo ovu investiciju pokušati izvesti u što kraćem roku, a najbolje nam odgovara da to odradimo ljeti. Pripremit ćemo se maksimalno da naši korisnici ne osjete nikakve probleme u tom periodu“, rekao je ravnatelj Marcel Medak.

„Kada govorimo o investicijama, Županija ima jednostavan stav. Ovisno o uvjetima natječajima za projekte, Županija ili njena ustanova mora biti prijavitelj, a mi ćemo sve napraviti kako bi sredstva došla tamo gdje su namijenjena, u našu županiju. Kada govorimo o ovom projektu, Bjelovarsko-bilogorska županija je prijavitelj, stručni dio su odradile Daruvarske toplice, a RRA-a prijavu. Tih milijun kuna što je osigurano Županiji, mi ćemo prenijeti na Daruvarske toplice. Time ćemo smanjiti trošak projekta uređenja hola, jer projektirana vrijednost je ukupno 3,5 milijuna kuna. U konačnici imat ćemo veće zadovoljstvo korisnika koji dolaze ovdje što je i cilj.“, izjavio je župan Bajs.

2. Pomoć Bjelovarsko-bilogorske županije ustanovama i udrugama grada Daruvara

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, u prisustvu Povjerenice Vlade Republike Hrvatske za Grad Daruvar Snježane Hopp, potpisao je novih 14 Ugovora o izravnoj dodjeli sredstava udrugama i ustanovama s područja grada Daruvara u ukupnoj vrijednosti od 72.000,00 kuna.

Riječ je o udrugama i ustanovama: Savez Čeha u RH, NIU Jednota, Češka Beseda Gornji Daruvar, Zajednica Mađara, Pučko otvoreno učilište Daruvar, ženska klapa Stentoria, Gradska limena glazba Daruvar, Udruga Impress, Udruga Ždralice, Sportska zajednica grada Daruvara, Daruvarska vinska cesta, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Daruvar, Udruga hrvatske policije branitelja Daruvar 1991 i Udruga pripadnika 24. Mješovitog artiljerijskog divizijuna Daruvar.

Podsjetimo, temelj za potpisivanje ovih Ugovora je Odluka o financiranju udruga i ustanova koje djeluju na području grada Daruvara, koju je nedavno u Daruvaru potpisao bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Riječ je o Odluci kojom trideset ustanova i udruga s područja grada Daruvara dobiva ukupno 150.000,00 kuna.

Dodjelom tih sredstava omogućeno je da udruge i ustanove koje djeluju pod nadležnosti Grada Daruvara i dalje normalno funkcioniraju, unatoč smanjenom financiranju Grada Daruvara radi Zakonom utvrđenih okolnosti.

Također, kako bi se olakšao rad i sportskim udrugama, župan Bajs je dao svoju suglasnost na odluku školskog odbora Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar o besplatnom korištenju školsko-športske dvorane za sve sportske udruge s područja grada Daruvara, do usvajanja Proračuna Grada Daruvara za 2017. godinu. Ukoliko su sportske udruge već uplatile naknadu za korištenje školsko-športske dvorane, ta naknada se neće vraćati, već će se sredstva iskoristiti za zimske mjesece.

„Posebno mi je drago što je župan prepoznao ovaj trenutak kada Grad nema proračun i ima privremeno financiranje. Župan je ovime dao velikodušni doprinos nastavku rada udruga i ustanova na čemu mu zahvaljujemo.“ Izjavila je Povjerenica Vlade RH za Grad Daruvar, Snježana Hopp.

„Ovakvu situaciju već dugo nismo imali u županiji, da imamo povjerenicu i da je uvedeno privremeno financiranje na nivou Grada. Stoga, Županija i Grad Daruvar, odnosno Povjerenica i ja, dogovorili smo da ćemo pomoći nizu udruga i ustanova koji su u teškoj situaciji. Nema razloga da bi udruge i ustanove imale problema oko financiranja i rada, zato je Županija odlučila dodijeliti 150 000 kuna za udruge. Također, preuzeli smo i obvezu da Županija u nizu euro projekata preuzme ulogu Grada. Kada zbrojimo sve što smo potpisali i odobrili potpora se penje na 250 000 kuna, a u to nisu uključeni euro projekti.“, pojasnio je župan Bajs.

„Savez Čeha dobro surađuje sa Županijom i Gradom Daruvarom. Nadam se i daljnjoj suradnji i naravno da računamo na pomoć i u idućim godinama.“, rekla je Libuše Stranjik, predsjednica Saveza Čeha u RH.

„Drago nam je da Županija misli na nas i zahvaljujem županu i povjerenici, što su mislili na sve nas. Svi smo sada u istoj situaciji i ova pomoć će nam dobro doći. Izražavam nadu da ćemo sredstva iskoristiti tamo gdje treba.“, izjavio je Nedjeljko Pajtak, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta.

„Dosadašnja suradnja uvijek je bila uspješna i kada god smo tražili pomoć ona je bila prihvaćena. Nadam se da će se to nastaviti tako i dalje.“, istaknuo je Krešimir Ivančić, predsjednik HVIDRA Daruvar.

3. Najveće ulaganje u energetsku obnovu škole u RH – obnova OŠ Sirač

Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja je natječaj putem kojeg je Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala energetsku obnovu svoje Osnovne škole u Siraču vrijednu 1.655.344,57 kuna, a sredstva stižu iz tri izvora:

a) Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava 939.239,36 kuna
b) Europski fond za regionalni razvoj projekt sufinancira sa 469.619,98 kuna
c) dok Bjelovarsko-bilogorska županija pokriva 89.954,63 kune.


Projekt obnove podrazumijeva ulaganja u zamjenu vanjske stolarije te postavljanje nove toplinske fasadne izolacije čime će se ostvariti značajne energetske uštede. Prema projektu na godišnjoj razini škola bi mogla uštedjeti, bilo na grijanju ili pak za ljetnih mjeseci na hlađenju, do čak 45%. Velike su to uštede ako se zna da za zimskih mjeseci račun za grijanje Osnovne škole Sirač premašuje i 30 tisuća kuna.

Spomenimo i to kako je Bjelovarsko-bilogorska županija prije nekoliko godina obnovila krovište na školi u Siraču, dok je lani Županija izdvojila 100 tisuća kuna za rekonstrukciju centralnog grijanja. Sve to zajedno doprinosi podizanju standarda u Osnovnoj školi Sirač koju pogađa 131 učenik u Matičnoj školi i dvije Područne škole.
Bjelovar info medijWatermark image

Obnovom Osnovne škole u Siraču nastavljaju se tako ulaganja u županijske osnovne i srednje škole, ali se i nastavlja cilj ostvarenja povlačenja europskog novca, jer prisjetimo se prije nešto manje od tri godine Bjelovarsko-bilogorska županija bila je na začelju ljestvice hrvatskih županija po povlačenju europskog novca. Sada je ta slika bitno drugačija i približujemo se sredini ljestvice hrvatskih županija s preko stotinjak projekta vrijednih 260 milijuna kuna.

- Jako nam je bila nužna obnova jer je škola stara 40 godina. Imali smo velike račune za plin tijekom zime i sva se toplina gubila, stoga nam je doista bilo potrebno obnoviti školu. Već smo sada primijetili promjene, jer se tijekom zimskih praznika krenulo s promjenom stolarije. Na kraju ćemo sigurno imati oko 50% uštede, pojasnila je ravnateljica OŠ Sirač Marija Pavičić.

- Škola je stara i došlo je do zamora materijala. Dosada se parcijalno rješavao dio po dio stolarije, a djeci je bilo zima i veliki su bili troškovi. Općina je platila certifikat, a Županija projekt. Sada je napokon obuhvaćeno sve i imamo polunovu školu, rekao je načelnik Općine Sirač Branimir Miler.

- S obzirom na stanje škola cilj nam je bio da svake godine, dvije - tri velike matične škole uđu u temeljitu rekonstrukciju. A tu je ušla i OŠ Sirač koja je jedna od najvećih investicija u školstvu u Republici Hrvatskoj u 2017. Veseli me da je obnova temeljita, jer želimo dobiti rekonstrukciju i veliku uštedu. Ušteda će biti 50%, što je godišnje 150 000 kuna uštede i to će škola moći utrošiti u nešto drugo. Veseli me da je i školski program bio neometan i unatoč radovima nastava se nije ometala, a kako vidimo po učenicima oni su veseli i jedva čekaju obnovu, rekao je župan Damir Bajs.
Izvor informacija: bbz.hr


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

DUET BLANK: „Spremamo koncert kakav Bjelovar još nije vidio!“
Bjelovar info medij 09.06.2012 | 22:52

Alen Bigač i Adriana Božić


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar