Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › gradonachelnik_antun_korushec_primio_chlanove_kluba_lijechenih_alkoholichar
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

10.11.
2010.

Gradonačelnik Antun Korušec primio članove Kluba liječenih alkoholičara

21:34 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Povodom nastupajućeg mjeseca borbe protiv alkoholizma i 45. obljetnice od osnivanja AL-kluba gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima održao je sastanak sa članovima Kluba liječenih alkoholičara Bjelovar (AL-klub Bjelovar) na čelu s predsjednikom Draženom Žagijem i predsjednikom Nadzornog odbora Matkom Miličićem.

Osim ovih važnih datuma povod sastanka je ponovo senzibilizirali javnost na ovu vrlo ozbiljnu problematiku, kazao je gradonačelnik, te ono što je najvažnije, dogovoriti način rada i suradnju za iduću godinu Kluba liječenih alkoholičara.

Kad je riječ o suradnji za iduću godinu, gradonačelnik je najavio da će Grad Bjelovar i AL-klub biti organizatori i inicijatori sastanka na koji će biti pozvani svi predstavnici važnih ustanova, kako bi pomogli AL-klubu Bjelovar te članovima kluba da zadrže svoju apstinenciju i, naravno, kako bi dalje senzibilizirali javnost o štetnosti i raširenosti alkoholizma.

Ovom prigodom gradonačelnik je obećao i financijsku podršku za obilježavanje 45. obljetnice rada te financijska sredstva kako bi AL-klub završio 2010. godinu bez dugovanja za one troškove koje imaju u svom redovnom poslovanju.
Bjelovar info medij
Na sastanku se posebno istaklo da je konzumiranje alkohola u porastu. Podaci prema istraživanju centra za prevenciju i ovisnost zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije među srednjoškolskom populacijom bili su više nego katastrofalni. Oko 38,7 % učenika srednjoškolaca konzumira alkohol, točnije opija se preko vikenda, što je dovoljan pokazatelj da se radi o ozbiljnoj situaciji.

Prema podacima iz 2010. godine Klub liječenih alkoholičara ima 75 članova stalnih i 30 povremenih (koji dolaze nekoliko puta godišnje, a riječ je o članovima koji su dugogodišnji apstinenti) te 15 članova obitelji koji redovno dolaze na sastanke kluba. Od 75 stalnih članova 10-tak članova su žene, desetak recedivisti, a dva člana su u 2010. godini počinila samoubojstvo.

Prema podacima 26 članova kluba liječenih alkoholičara dobilo je diplome za apstinenciju - za 1 godinu šest članova, za dvije godine 7 članova, za tri godine 7 članova, za pet godina 2 člana, za 25 godina diplomu su dobila dva člana, a za 35 također dva člana.

U Hrvatskoj je 300.000 registriranih alkoholičara, a uz neregistrirane alkoholičare i članove obitelji alkoholičara, ta se brojka penje na preko milijun osoba koje pate zbog alkoholizma i kojima je potrebna pomoć.

Klubovi liječenih alkoholičara, uz podršku obitelji, imaju nezamjenjivu ulogu u liječenju, rehabilitaciji i resocijalizaciju alkoholičara. Klubovi predstavljaju dio sustava za podršku samom alkoholičaru u procesu liječenja, ali i obitelji alkoholičara.

O AL-klubu i radu kluba govorio je predsjednik Dražen Žagija: - Klub liječenih alkoholičara djeluje neprekidno od 27. prosinca 1965. godine. Uskoro će AL-klub Bjelovar obilježiti punih 45 godina rada i jedan je od najstarijih klubova u Hrvatskoj. Klub se održao uz pomoć starih apstinenata kojih ima više od dvadesetak, koji su naravno mogli otići nakon pet godina, ali su ostali pomoći klubu.
Bjelovar info medij
Prema podacima naša Županija je na vrhu po potrošnji alkohola, što znači da problema imamo. Moramo se uhvatiti u koštac i krenuti u borbu protiv ovog štetnog poroka koji je društveno još uvijek prihvatljiv. Da bi mogli neometano raditi uvijek nam dobro dođe pomoć Grada i Županije.

Na sastanku kod gradonačelnika bio je i najstariji član AL-kluba (84 godine), a apstinent je punih 37. godina. Prema njegovim riječima alkohol je počeo konzumirati sa 13 godina, a sa 15 godina se može reći da je postao alkoholičar. Nema apstinencije i nema odvikavanja bez kluba. Sve ustanove imaju svoje zadatke, ali klub zajedno s obitelji zasigurno će pomoći da se odviknete od alkohola.
Bjelovar info medij


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

Saša Tkalčević, pobjednik prve sezone Big Brother showa, sedam godina poslije
Bjelovar info medij 26.01.2011 | 15:03

Živi i radi u Bjelovaru, a slava mu nije udarila u glavu.…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar