Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › najavljen_11_meunarodni_pcelarski_sajam_u_gudovcu
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

26.01.
2015.

Najavljen 11. međunarodni pčelarski sajam u Gudovcu

19:49 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Na sajamskom prostoru Gudovac u pogonu će biti sve dvorane, a sajam će trajati tri dana kako bi se smanjile gužve.

Ove će godine 11. po redu međunarodni pčelarski sajam biti veći nego prethodni. Ovaj trend je u rastu od samih početaka pčelarskih sajmova. Prije jedanaest godina, prvi pčelarski sajam stao je cijeli u jedan dio stare izlagačke hale gdje je bio prodajni i izložbeni dio sajma. Ove godine pčelarski sajam bit će održan u svim zatvorenim prostorima sajma i trajat će tri dana od 6. - 8. veljače, 2015. godine.

Bjelovar info medijWatermark image

Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije koja je suvlasnica 60 posto Bjelovarskog sajma d. o. o. prigodom najave ovogodišnjeg pčelarskog sajma rekao je kako ima djelatnosti s kojima se zaista možemo ponositi – Jedna od tih je i proizvodnja meda u kojoj smo vodeća županija u Hrvatskoj. Kako po kvaliteti, tako i po kvantiteti. U Hrvatskom pčelarskom savezu i s našom tvrtkom Sajam d. o. o. odlučili smo napraviti pčelarski sajam. Pokazalo se da je to bio pravi pogodak. U tih desetak godina bilo je puno stvari koje je trebalo poboljšati. Sada kada je ovaj sajam vodeći u ovom dijelu Europe, kada konkurira najboljim sajmovima u ovom dijelu Europe, ne znači da treba stati. Kada govorim o ovom 11. po redu sajmu, to se upravo i događa. U vremenima koja se brzo mijenjaju treba osluškivati tržište, treba se prilagoditi zahtjevima. Tako i ovaj sajam ima niz promjena. Produžio se s dva dana na tri dana, a sajmu je pridružen i Sajam vina te edukativan dio koji će educirati školarce, istaknuo je Damir Bajs i dodao da će na sajam doći svi pčelari iz Hrvatske i stoga će taj sajam biti i dalje vodeći u ovom dijelu Europske unije.
Bjelovar info medijWatermark image

Bajs je također reko da Županija prati sajam, financijski i organizacijski.
- Ključna je bila podrška našim pčelarima. Očekujem da ovaj sajam 11. po redu bude najbolji do sada i najposjećeniji – rekao je Damir Bajs, bjelovarski župan najavivši Pčelarski sajam.
Bjelovar info medijWatermark image

Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma rekao je da je sajam toliko napredovao da se zbog velikog interesa morao produžiti na tri dana. - Tome je više razloga, a jedan od njih je da bi se gužve koje su trajale u subotu i nedjelju malo smanjile. Budući da radimo na jačanju edukativnog dijela, i ove godine uz uobičajena predavanja na kojima će biti uvaženi međunarodni predavači, petak će biti dan za edukaciju djece osnovnih škola. U dogovoru sa Županijom i Gradom organizirali smo u petak posjet djece iz osnovnih škola. Prigodno će imati predavanja koja smo organizirali s agencijom Apis iz Zagreba. To je nešto novo što još nismo imali. Već prošlog tjedna smo nadmašili brojku od 128 izlagača. Do sada se javilo 130 izlagača što nas ohrabruje. U funkciji će biti sve naše zatvorene hale. Sajam se sastoji od prezentacije meda i prodaje pčelarskih proizvoda, prezentacije pčelarske opreme i prodaje, te edukacije. U istom terminu smo organizirali prvi Sajam vina koji će imati svoju zasebnu prostoriju, odnosno paviljon. I taj sajam postaje međunarodni jer imamo potvrdu dolaska izlagača iz inozemstva. Posjećuje nas sedam do osam tisuća posjetitelja. Imamo i najavu organiziranog dolaska autobusima, pa će možda ove godine posjeta biti i veća, rekao je Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma. d.o.o.
Bjelovar info medijWatermark image

Također je rekao da su cijene ulaznica ostale iste kao i prošle godine; dvadeset kuna za odrasle i petnaest kuna za invalide, djecu i organizirane dolaske autobusima.
Bjelovar info medijWatermark image

Vladimir Bilek, saborski zastupnik, ujedno i predsjednik Saveza pčelara Hrvatske koji ima 6500 članova i 146 udruga.
- Hrvatski pčelarski savez sa Udrugom Bilogora iz Bjelovara davno je raspravljao koliko bi bilo važno da imamo ovako značaju priredbu. Ranije smo odlazili u Sloveniju, Srbiju i Mađarsku. Jedanaest godina kasnije možemo reći da imamo najjači ovakav specijaliziran pčelarski sajam u regiji. Imamo najavljene dolaske autobusa i ljudi iz svih naših okolnih zemalja; Mađarske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Češke i Italije, kao i iz Bosne, Srbije i Crne Gore. Dolaze nam renomirani predavači. Naši pčelari su prepoznali ovaj sajam i dolaze u velikom broju. Ove ćemo godine dodatnim danom smanjiti gužve i približiti pčelarstvo i med djeci. Vjerujemo da sajam pridonosi i turističkoj ponudi grada Bjelovara i BBŽ – rekao je Vladimir Bilek.
Bjelovar info medijWatermark image

Antun Korušec, gradonačelnik Bjelovara koji je suvlasnik 40 posto Bjelovarskog sajma d. o. o. je govorio o ciljevima ovakvih sajamskih manifestacijama. - Ciljevi su edukativni i prodajno izložbeni. Ako su zastupljeni, sajam je uspio. Kad govorimo o pčelama i medu, zadatak sajma je poticati građane na upotrebu meda i pčelinjih proizvoda kao lijeka i preventivnih proizvoda. Na taj način utječemo i na zaštitu okoliša – rekao je Antun Korušec pohvalivši domaću Udrugu pčelara Bilogora Bjelovar.
- Udruga ima 175 članova koji imaju preko 12 tisuća košnica. Udruga pčelara Bilogora Bjelovar radi sjajne manifestacije u gradu koje su vezane za med i pčelinje proizvode. Ciljevi i interes bili su jednakI kao i ovog sajma – rekao je Korušec.
Bjelovar info medijWatermark image

Vladimir Bilek je odgovorio na pitanja novinara o lošoj sezoni za pčelarstvo 2014. godine. On je rekao da je tržište reagiralo blagim povećanjem cijene meda koje nije nadoknadilo manjak zbog izostanka paše za pčela i pojave varoe. - Pribjegli smo i izmjeni pčelarskih pravilnika. Nadamo se da će baš na sajmu biti objavljene potpore u pčelarstvu koje bi mogle ublažiti štete – rekao je Vladimir Bilek i spomenuo kako je zahvaljujući jakim zimama u Hrvatskoj gotovo nevjerojatno da se nova bolest na pčelinjacima koja se pojavila u Italiji proširi i na naše krajeve.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica
Bjelovar info medij 19.01.2012 | 00:34

Unatoč gospodarskoj krizi, nastavljamo sa započetim projektima…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar