Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › predsjednica_vlade_jadranka_kosor_u_bjelovaru
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

11.09.
2011.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u Bjelovaru

09:15 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark image


Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor u pratnji ministara u Vladi RH, posjetila je 19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu.

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U pratnji direktora sajma Zlatka Salaja, predsjednica Vlade obišla je izložene štandove, razgovarala s izlagačima, a posebno se zadržala na poljoprivrednoj mehanizaciji, točnije kod kombajna vrijednog više od 4 milijuna kuna, kojeg je kupio Stjepan Pavlek iz Garešnice, vlasnik OPG-a Pavlek, koje se već dugo godina bavi ratarskom proizvodnjom, odnedavno je vlasnik i Hotela „Garić“ u Garešnici, koji je u potpunosti obnovio i čije je otvorenje bilo u 8. mjesecu ove godine, na kojem je također nazočila predsjednica Vlade Jadranka Kosor.

Bjelovar info medijNakon razgovora s gospodinom Pavlekom, predsjednica Vlade obišla je i izložbeni prostor Agrokora te prije odlaska odgovorila na nekoliko novinarskih pitanja.
Bjelovar info medij
Na pitanje o otpuštanju zaposlenika iz državne službe, gospođa Kosor je kazala da oni iz HDZ-a ne razmišljaju o tome, ali da je čula najave iz SDP-a da će otpustiti 80% zaposlenih u državnoj upravi. - To ste i vi čitali, bilo je u novinama, kazala je premijerka, a mi smatramo da treba provesti projekt koji smo najavili u programu gospodarskoga oporavka, koji znači 2 za 1 (za dva otišla jedan novi zaposleni), i mi to naravno ostvarujemo, ali naglašavam, kazala je Kosor, treba zahvaliti svim zaposlenicima u državnoj upravi bez kojih ne bi bilo uspješno provedenih pregovora. To su vrijedni i obrazovani ljudi, koji su radili na projektima kako bi završili pregovore, istaknula je predsjednica Vlade.

Na novinarsko pitanje, zbog čega resorni ministar za poljoprivredu Petar Čobanković nije bio na otvorenju sajma i da se priča da je dobio zabranu iz Vlade, predsjednica Vlade je odgovorila: - Ne bavim se tračanjem i već sam nekoliko puta rekla da se radi o trač politici u koju ne želim upasti, kazala je Kosor te dodala da ministri u Vladi Republike Hrvatske i u svom resoru trebaju biti uz premijerku kada se nešto otvara, kao što je to bilo jučer, a riječ je o gradnji bazena u Vukovaru, za što me je molio nebrojno puta gradonačelnik Vukovara gospodin Sabo da budem nazočna.

Premijerka je nastavila kazavši da želi spomenuti neke informacije koje upravo idu po toj trač liniji, a to je da je nedavno predsjednik zatražio sastanak vezano za probleme Dalmacija vina. Zanimljivo je to da ništa nije iscurilo u javnost, ali ova Vlada, naglasila je premijerka, točnije ministri iz Vlade bili su kod predsjednika kako bi mu potanko objasnili što je Vlada napravila za tu tvrtku. No taj podatak nikad nije izašao u javnost, rekla je Kosor.
Bjelovar info medij
Zadnji odgovor premijerke, prije napuštanja sajma, bila je poruka opoziciji, da svi njihovi napori da Hrvatska ne završi pregovore te rušenje Vlade nekoliko puta, nisu uspjeli: - Ja sam uspjela održati obećanje da će pregovori biti završeni do kraja lipnja, znam da kod njih to izaziva golemu nervozu, ali moram reći - što god činili, što god govorili, neće uspjeti izbrisati činjenicu da je HDZ-ova Vlada završila pregovore, dakle Vlada na čelu s HDZ-om završila je pregovore i to neće moći osporiti i izbrisati iz povijesti Hrvatske, a uskoro očekujemo i potpisivanje pristupnoga ugovora i sve ide po planu, a oni naravno rade na tome da sve prikažu u jadu i tuzi te misle da će birače navesti da glasuju za njih.

Da nije sve tako loše, kako tvrdi kukuriku koalicija, dokaz je i ovaj sajam u Gudovcu, rast od 15%, kod nekih tvrtki rast i do 30%, kazala je predsjednica Vlade te dodala da će ulaskom u Europsku uniju, u prvoj godini Hrvatska dobiti 800 milijuna eura i to je uspjeh ove Vlade, istaknula je Kosor te se zahvalila svima koji su na tome pomogli.
Bjelovar info medij
Kosor je također istaknula da sve priče koje dolaze iz opozicije samo podsjećaju kako je bilo kada su oni bili na vlasti, kako su smanjili plaće državnim službenicima, braniteljima, 100% invalidima za 60%, a mi smo na temelju tužbi morali vratiti novac.

Svaki puta kada budu spomenuli da je u Hrvatskoj jad i nevolja, ja ću sa svojim kolegama iznijeti istinite činjenice kada su oni vladali, poručila je premijerka.

Više fotografija pogledajte u našoj fotogaleriji.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica
Bjelovar info medij 19.01.2012 | 00:34

Unatoč gospodarskoj krizi, nastavljamo sa započetim projektima…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar