Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › najavljen_djechji_filantropski_filmski_festival_natjechaj_otvoren_do_1_ozhu
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

02.02.
2017.

Najavljen Dječji filantropski filmski festival, natječaj otvoren do 1. ožujka, 2017. godine

21:58 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Prijava radova odvija se se putem online prijavnice, na stranicama http://www.dfff-zamah.hr

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i upravitelj Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ Drago Vručinić na konferenciji za medije najavili su održavanje „Dječjeg filantropskog filmskog festivala“. Riječ je o festivalu koji je rezultat projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ a koji provodi Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“ u partnerstvu sa Zakladom „Slagalica“ i Udrugom Blank iz Zagreba.

Bjelovar info medijWatermark image

Projekt se provodi od listopada 2015. godine, sufinanciran je iz EU programa IPA, i u sklopu ovog projekta pokrenut je Dječji filmski filantropski festival gdje će se školama i dječjim filmskim klubovima omogućiti da na kreativan način prezentiraju vlastite filmove na temu pomaganja i filantropije.
Bjelovar info medijWatermark image

Nakon završetka festivala, najboljim filmovima bit će uručene nagrade u Kulturnom centru Mate Lovrak, u Velikom Grđevcu.

Tim je povodom na konferenciji za medije najavljeno održavanje „Dječjeg filantropskog filmskog festivala“, ali i nastavak dobre suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije i Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah koja je za provođenje svih projekata u 2016. godini ostvarila 10 tisuća kuna potpore Bjelovarsko-bilogorske županije.
Bjelovar info medijWatermark image

Da je riječ o dobroj suradnji potvrdio je i župan Damir Bajs, istaknuvši da Bjelovarsko-bilogorska županija i Zaklada Zamah njeguju dobru suradnju s ciljem razvoja civilnog društva.
- Tako je Zaklada Zamah u 2016. odobrila pet novih građanskih akcija na području naše županije prijavljenih na natječaj „Naš doprinos zajednici“. Ukupno je odobreno 58.533,34 kuna. Riječ je o projektima:
- Klub liječenih alkoholičara Garešnica – Za dobro svih ( odobren iznos je 13. tisuća kuna)
- Udruga Ždralice Daruvar – Građanska akcija „ Od krpica do lutkica“ ( odobren iznos je 13 tisuća kuna)
- Mate Lovraka Veliki Grđevac – Vlak života Općine Veliki Grđevac ( odobren iznos je 13 tisuća kuna)
- Srednja škola Čazma – ZVRK mladih za građane ( odobren iznos je 6.533,34 kune).
Bjelovar info medijWatermark image

Svi ovi programi pokazuju raznolikost, a to je bila i tema natječaja „Naš doprinos zajednici“, rekao je Bajs i nastavio o daljnjoj suradnji sa Zakladom Zamah, a riječ o projektu koji vezan uz djecu i koji ima za cilj promicanje filantropije kod djece i mladih.
- Održat će se Dječji filmski filantropski festival, koji će se jednim dijelom provesti i na području naše Bjelovarsko-bilogorske županije. To je velika novost za sve nas, a posebno kada je riječ o promicanju filantropije od najmlađe dobi, rekao je župan Damir Bajs.

Bjelovar info medijWatermark image

Osim sredstava koja su odobrena za građanske akcije putem natječaja „Naš doprinos zajednici“, odobrena su sredstva za mlade, točnije za nekoliko udruga na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Više o tome rekao je referent za civilno društvo Bjelovarsko-bilogorske županije Stjepan Kos.
- Pored sredstava za građanske akcije, Zaklada Zamah je odobrila sredstva za mlade, za nekoliko udruga i ako je u to vrijeme Nacionalna zaklada značajno smanjila sredstva zbog određene situacije u državi. Naime, veliki broj udruga uključio se u projekt da nauči pisati programe i to je bilo veliko iskustvo koje i dalje daje rezultate, rekao je Kos.
Bjelovar info medijWatermark image

Upravitelj Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ Drago Vručinić je rekao da mu je zadovoljstvo raditi sa Bjelovarsko-bilogorskom županijom.
Naša suradnja se vidi u svakom području i u svakom djeliću te suradnje vide se rezultati i uspjesi. Sam naglasak na broj projekata o kojima smo ovdje govorili, pokazuje ne samo na partnerstvo između Županije i Zaklade Zamah već i na ogromni pomak Civilnog društva na području Bjelovarsko-bilogorske županije, naglasio je Vručinić i nastavio vezano za održavanje „Dječjeg filantropskog filmskog festivala“.
- Veseli me što ovdje mogu predstaviti jedan veliki europski projekt, koji je financiran iz EU i sufinanciran od Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. To je projekt „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ i unutar tog projekta jedan od proizvoda i rezultata je Dječji filantropski filmski festival. Ovaj festival je poseban po tome što je pozitivan i nudi rješenje. To je jedan od rijetkih festivala u svijetu koji ne nosi nikakve negativne emocije ili neke nerješive probleme, već upravo suprotno. To je festival u kojem djeca nude rješenje, u kojem djecu učimo empatiji, učimo ih koristiti što je filantropija i učimo ih zapravo suradnji. Posebnost ovog festivala je to, što je on jedini u cijelom svijetu i vjerujem da će budućnost festivala biti velika, odnosno da će izaći iz nacionalnih okvira što sigurno računamo, ali i to da će se internacionalizirati. Festival je zamišljen da putem web stranice prikazuje filmove koji govore o filantropiji, točnije da djeca u audiovizualnom mediju ispričaju što za njih znači filantropija. Festivalom želimo potaknuti škole i razviti stvaralački potencijal djece u osmišljavanju i dokumentiranju dobrih djela. Pravo sudjelovanja imaju svi autori osnovnoškolske dobi iz Hrvatske, Svaka filmska družina, klub, škola i pojedinac mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja na Festival i to u kategorijama: igrani film, animirani film, eksperimentalni film, namjenski film i glazbeni spot. Preporuča se, ali se ne uvjetuje, da filmska ostvarenja ne traju duže od 10 minuta. Prijava radova odvija se se putem online prijavnice. Svaki film prijavljuje se na zasebnoj prijavnici, a zaključni rok je 1. 3. 2017. godine, na stranicama http://www.dfff-zamah.hr , rekao je Drago Vručinić, upravitelj Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“.

On je također istaknuo da pobjednike očekuju vrijedne nagrade i da će taj događaj uručenja nagrada održati se u Kulturnom centru Mate Lovrak u Velikom Grđevcu, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Na konferenciji se čulo i to da će članovi žirija biti poznati redatelj Vinko Brešan i producent Damir Terešak.

Bjelovar info medijWatermark image

Osim „Dječjeg filantropskog filmskog festivala“, u sklopu projekta „Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj“ osnovan je Dječji filantropski fond putem kojeg se sakupljaju sredstva kojima se financiraju dječje akcije, projekti, dječja rješenja za probleme u zajednici. Ovaj fond se može pohvaliti kao jedini fond u Hrvatskoj gdje djeca mogu sudjelovati u kreiranju pravila. Za deset najboljih škola, koje će sudjelovati u radionicama o individualnoj filantropiji, osigurani su certifikati „Škola filantrop“, a titulu „Najškola filantrop“ nosit će samo jedna škola. objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

Saša Tkalčević, pobjednik prve sezone Big Brother showa, sedam godina poslije
Bjelovar info medij 26.01.2011 | 15:03

Živi i radi u Bjelovaru, a slava mu nije udarila u glavu.…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar