Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › europski_ulagachi_posebno_zainteresirani_za_geotermalne_izvore_i_daruvarske
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

13.11.
2010.

Europski ulagači posebno zainteresirani za geotermalne izvore i Daruvarske toplice u našoj Župani

17:29 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Čelni ljudi Županije i predsjednik Županijske komore Zlatko Kufner na konferenciji za novinare govorili su o susretima i razgovorima koje su vodili tijekom službenog boravka u Bruxellesu od 8. do 10. studenog, s ciljem predstavljanja gospodarskih i investicijskih potencijala županije.

Na inicijativu ŽK Bjelovar a u suradnji s Predstavništvom HGK u Bruxellesu poslovna delegacija od 22 člana, koju su sačinjavali gospodarstvenici i predstavnici područne i lokalne samouprave na čelu sa županom Miroslavom Čačijom i predsjednikom ŽK Bjelovar Zlatkom Kufnerom u Bruxellesu su boravili dva dana, ali sasvim dovoljno za vrhunsko predstavljanje ekonomskih i investicijskih potencijala koje su prepoznali europski ulagači i pokazali zanimanje za dolazak u našu županiju.
Bjelovar info medij
Prvog dana posjeta delegacija je započela posjetom Misije RH pri EU. Branko Baričević, šef Misije, pozdravio je inicijativu predstavljanja u Bruxellesu i naglasio važnost prisustva u Bruxellesu koji je najveće diplomatsko središte nakon Washingtona i u kojem djeluju sve nacionalne države, regije i udruženja kroz svoja predstavništva, zastupajući vlastite interese, pojedinačno ili udruženi.

U Odboru regija, članovima delegacije predstavljena je struktura i funkcioniranje Odbora te njegova uloga za regije u europskom kontekstu. Odbor regija je savjetodavno tijelo europskih institucija čije mišljenje se mora konzultirati prije donošenja odluka o temama koje se odnose na razvoj regija i kvalitetu života u njima.

S obzirom na značaj geotermalnih izvora u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u popodnevnim je satima organizirana i posjeta Europskom vijeću za geotermalnu energiju. Vijeće je, kao i nekoliko drugih europskih udruga obnovljivih izvora energije, smješteno u tzv.„energetskoj kući“, 140 godina starom zdanju u kojem je integrirana koncepcija korištenja energije iz obnovljivih izvora.

Drugog dana posjete, zainteresiranoj su publici u prostorijama predstavništva HGK predstavljeni gospodarski i investicijski potencijali županije. Na radionici je uvodno o suradnji Belgije i Hrvatske govorio g. Boris Grigić, Veleposlanik RH pri Kraljevini Belgiji, g. Wouter van Gulck, direktor Federacije belgijskih komora te gđa. Dragica Martinović, direktorica predstavništva HGK u Bruxellesu. Gđa Martinović se posebno pozitivno osvrnula na odličan sastav županijske delegacije koja obuhvaća sve relevantne dionike regionalne i lokalne vlasti, predstavnike gospodarstva i privatnog sektora.

Opću sliku županije izložila je Ana Rajčević iz Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije u kojoj se dao pregled trenutnog stanja i vizija daljnjega razvoja Županije.

O investicijskoj klimi u Republici Hrvatskoj prisutne je informirala Mira Lepur iz Hrvatske gospodarske komore.

Gđa Lalić ispred tvrtke Geoen d.o.o. predstavila je ambiciozni projekt izgradnje geotermalne elektrane u Velikoj Cigleni kraj Bjelovara. Projekt bi u svojoj konačnici trebao imati dalekosežne utjecaje na razvoj cijele županije, a o čemu svjedoči i činjenica da se i sam Grad Bjelovar priključio njegovom razvoju te zagovara ostvarenje projekta, kako ispred vlade RH, tako i europskih aktera. Vrijednost projekta u početnoj fazi iznosi 25 milijuna eura, a do sada je uloženo 12,5 milijuna eura.

Projekte vezane za investicijska ulaganja u Daruvarske hotele „Aqueae Balissae“, „Dvorac Janković“ i „Rimska šuma“ europskoj publici predstavio je ispred grada Daruvara, g. Mario Šerić, direktor konzultantske tvrtke Marcon d.o.o. Hoteli s ukupnim kapacitetima od 450 hotelskih soba, za koje je procijenjeno ulaganje od 35 - 40 milijuna eura, nalaze se na zemljištu u vlasništvu grada Daruvara, koje se potencijalnim partnerima nudi na dugotrajnu koncesiju.
Marcel Medak ravnatelj specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju „Daruvarske toplice“ predstavio je plan daljnjeg razvoja bolnice te naglasio potrebu izgradnje novog bolničkog paviljona investicijske vrijednosti od okvirnih 4 milijuna €. Uz projekt izgradnje paviljona Daruvarske toplice će prionuti obnovi već postojećih objekata za koje će se financiranje nastojati osim iz vlastitih osigurati i iz vanjskih izvora financiranja, odnosno pretpristupnih ili budućih kohezijskih ili strukturnih fondova.

Uz projekte iz Hrvatske, predstavila se i belgijska tvrtka Aqualis, javno belgijsko poduzeće koje broji 28 članica od kojih 20 belgijskih općina smještenih na administrativnom području regije Viviersa. J.P. Mawet, direktor tvrtke te ujedno i zamjenik gradonačelnika grada Disona opisao je način na koji je uspostavljanje turističkih wellness i spa objekata u gradu Spa u Belgiji utjecalo na razvoj cijeloga jednog područja te doprinijelo brendiranju i grada i regije kao SPA – regije.

Predstavljeni razvojni projekti privukli su veliki interes i pozitivne ocjene prisutnih iz privatnog i javnog sektora, okupljenih na prezentaciji.

Nakon radnog ručka na kojem su prisutni imali priliku i za poslovne razgovore program je nastavljen s predavanjima o ključnom politikama EU od interesa za Županiju.

Tako su predstavnici Europske komisije predstavili politike EU za područja turizma, energije, poduzetništva, regionalnog razvoja i istraživanja. Izuzetno bogat i informativan program radionice završio se predstavljanjem dvaju regionalnih predstavništava u svrhu razmjene najboljih praksi. Tako su svoj rad u predstavljanju svojih regija u Bruxellesu i koristi koji iz toga proizlaze izložili predstavnik Zapadne panonske regije, Tamas Kocsondi te Gustavo Martiniéa kao predstavnik španjolske regije Valencija s bogatim iskustvom u prijavi projekata i na područjima razvoja turizma, ekoloških inovacija te upravljanja vodenim resursima i otpadom.

Mathieu Hoeberirigs iz opće uprave EK za Poduzetništvo i industriju govorio je o sektoru turizma, problemima i izazovima na europskoj razini; Adina Georgescu ispred Opće uprave EK za Energiju predstavila je europske politike vezane za obnovljive izvore energije; Marko Curavić iz Opće uprave EK za Poduzetništvo i Industriju predstavio je europske politike te programe podrške za poduzetnike; Sabine Germe iz Opće uprave EK za Regionalni razvoj predstavila je europske regionalne politike i IPA fond a Anna Mangini dala je pregled mogućnosti financiranja istraživanja provedenih od strane MSP-a.

Druženje koje je uslijedilo nakon radionice nastavilo se do kasnih popodnevnih sati, a iznimno dobra posjećenost te uspjeh cijeloga događaja reflektirali su se na dogovaranje suradnje na zajedničkom razvoju projekata kao i dogovorenim posjetima pojedinaca subjektima u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Prezentacija Bjelovarsko-bilogorske županije u Bruxellesu.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica
Bjelovar info medij 19.01.2012 | 00:34

Unatoč gospodarskoj krizi, nastavljamo sa započetim projektima…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar