Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › crna_kronika
Bjelovar info medij RSS rubrika crna kronika
Crna kronika


Stranica: 1 od 142 |  1 2 3 >  Zadnji »

U prometnoj nezgodi poginuo 25-godišnjak iz Velike Trnovitice

26.03.2017 | 20:51

Jutros, 26. ožujka oko 4,45 sati, u Garešnici, 24-godišnji vozač upravljao je sa osobnim automobilom Audi A3 (KŽ) ulicom Matije Gupca u smjeru Velikog Pašijana te je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom i sletio ulijevo van kolnika gdje je prvo udario u ukrasno drvo, zatim desnom bočnom stranom u drveni stup s betonskim nosačem, nakon čega je udario u kuću na kbr. 173/a gdje se automobil i zaustavio.

U ovoj prometnoj nesreći na mjestu događaja preminuo je 25-godišnji putnik iz vozila S.M. iz Velike Trnovitice.

Vozač je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću bolnicu Bjelovar gdje mu je pružena liječnička pomoć te mu je izuzeta krv radi analize na prisutnost alkohola. Protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave.

Ovo je prva poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Izvor informacija: PU bjelovarsko-bilogorska

Tjedna informacija iz PU bjelovarsko-bilogorske od 30. siječnja do 05. veljače 2017. godine

06.02.2017 | 20:41

U razdoblju od 30. siječnja do 05. veljače 2017. godine iz područja rada općeg kriminaliteta evidentirano je 26 kaznenih djela, a iz domene organiziranog kriminaliteta jedno kazneno djelo.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA


U razdoblju od 30. siječnja do 05. veljače 2017. godine, na području Policijske uprave evidentirano je 5 narušavanje javnog reda i mira, kojom prilikom je počinjen 5 prekršaj, od strane 7 počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, tuča, vika), a stanje po policijskim postajama je sljedeće:

• PP Bjelovar 1 prekršaj - 1 počinitelj,
• PP Čazma 2 prekršaja - 3 počinitelja,
• PP Garešnica 2 prekršaja - 3 počinitelja.

BROJ PROMETNIH NESREĆA I POSLJEDICE


Na području PU od 30. siječnja do 5. veljače 2017. godine dogodila se 21 prometna nesreća, od toga 3 sa ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobile lake tjelesne ozljede te 18 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.

Prometne nesreće po policijskim postajama


• PPRP Bjelovar - 10 prometnih nesreća, (2 sa ozlijeđenim osobama),
• PP Čazma - 0 prometnih nesreća,
• PP Daruvar - 4 prometne nesreće,
• PP Garešnica - 5 prometnih nesreća,
• PP G. Polje - 2 prometne nesreće (1 sa ozlijeđenim osobama).


Okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama


Najčešći uzroci prometnih nesreća su neprilagođena brzina -6 PN, neočekivana pojava opasnost na cesti -3 PN, nepoštivanje prednosti prolaza -2 PN, nepropisno mimoilaženje 2 PN itd.

Vremenska ugroženost


Po danima, prometne nesreće su se događale u: ponedjeljak -6, utorak -4, srijedu -0, četvrtak -0, petak -5, subotu -5, nedjelju -2.

U prometnim nesrećama sudjelovala su 4 vozača pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,21g/kg evidentirana je na području PPRP Bjelovar.

U razmatranom razdoblju, na području Policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićeno je 6 vozača koji su učestalo činili najteže prekršaje u prometu, a u posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava smještena su 2 vozača.

Informacije iz PU bjelovarsko-bilogorske od 02. do 08. siječnja 2017. godine

12.01.2017 | 21:45
U proteklom tjednu policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirali su i kriminalistički obradili 21 kazneno djelo od kojih su 20 iz područja rada općeg kriminaliteta i jedno iz područja rada gospodarskog kriminaliteta.STANJE JAVNOG REDA I MIRA


U razdoblju od 02. do 08. siječnja 2017. godine, na području Policijske uprave evidentirano je 9 narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je počinjeno 9 prekršaja, od strane 16 počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, tuča, vika), a stanje po policijskim postajama je sljedeće:

•PP Bjelovar 4 prekršaja - 5 počinitelja,
•PP Daruvar 2 prekršaja - 7 počinitelja,
•PP Garešnica 3 prekršaja - 4 počinitelja.


BROJ PROMETNIH NESREĆA I POSLJEDICENa području PU od 02. do 08. siječnja 2017. godine dogodilo se 14 prometnih nesreća, od toga 1 sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila lake tjelesne ozljede te 13 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.Prometne nesreće po policijskim postajama


•PPRP Bjelovar - 7 prometnih nesreća, (1 sa ozlijeđenim osobama),
•PP Čazma - 3 prometne nesreće,
•PP Daruvar - 3 prometne nesreće,
•PP Garešnica - 1 prometna nesreća,
•PP G. Polje - 0 prometnih nesreća.


Okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećamaNajčešći uzroci prometnih nesreća su neprilagođena brzina -5 PN, neočekivana pojava opasnosti na cesti–3 PN, nepoštivanje prednosti prolaza -3 PN itd.


Vremenska ugroženost


Po danima, prometne nesreće su se događale u: ponedjeljak -1, utorak -7, srijedu -0, četvrtak -2, petak -1, subotu -2, nedjelju -1.

U prometnim nesrećama sudjelovao je 1 vozač pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,07g/kg evidentirana je na području PP Daruvar.

U razmatranom razdoblju, na području Policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićena su 3 vozača koji su učestalo činili najteže prekršaje u prometu, a u posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava nije smješten niti jedan vozač.

Informacije iz PU bjelovarsko-bilogorske od 19. do 26. prosinca 2016. godine

30.12.2016 | 00:34

TJEDNA INFORMACIJAU proteklom tjednu policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirali su i kriminalistički obradili 33 kaznena djela od kojih su sva iz područja rada općeg kriminaliteta.STANJE JAVNOG REDA I MIRAU razdoblju od 19. do 26. prosinca 2016. godine, na području Policijske uprave evidentirano je 8 narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je počinjeno 9 prekršaja, od strane 9 počinitelja. Prekršaji su počinjeni uglavnom po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (svađa, tuča, vika), a stanje po policijskim postajama je sljedeće:


•PP Bjelovar 4 prekršaja - 3 počinitelja,
•PP Čazma 1 prekršaj - 2 počinitelja,
•PP Daruvar 3 prekršaja - 3 počinitelja,
•PP Garešnica 1 prekršaj - 1 počinitelj.BROJ PROMETNIH NESREĆA I POSLJEDICE


Na području PU od 19. do 26. prosinca 2016. godine dogodile su se 32 prometne nesreće, od toga 5 sa ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila teške tjelesne ozljede i 4 lake te 27 prometnih nesreća sa materijalnom štetom.Prometne nesreće po policijskim postajama•PPRP Bjelovar - 14 prometnih nesreća, (4 sa ozlijeđenim osobama),
•PP Čazma - 5 prometnih nesreća,
•PP Daruvar - 5 prometnih nesreća, (1 sa ozlijeđenim osobama),
•PP Garešnica - 6 prometnih nesreća,
•PP G. Polje - 2 prometne nesreće.


Okolnosti koje su prethodile prometnim nesrećama

Najčešći uzroci prometnih nesreća su neprilagođena brzina -10 PN, nepoštivanje prednosti prolaza -5 PN, neočekivana pojava opasnosti na cesti -3 PN, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti -2 PN, nepropisna vožnja unazad -2 PN itd.


Vremenska ugroženost


Po danima, prometne nesreće su se događale u: ponedjeljak –3, utorak -4, srijedu -4, četvrtak -6, petak -5, subotu -6, nedjelju -2 i ponedjeljak -2.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 7 vozača pod utjecajem alkohola a najveća koncentracija od 2,34g/kg evidentirana je na području PPRP Bjelovar.

U razmatranom razdoblju, na području Policijske uprave na mjestu počinjenja prekršaja uhićeno je 5 vozača koji su učestalo činili najteže prekršaje u prometu, a u posebne prostorije radi zadržavanja do prestanka djelovanja opojnih sredstava smještena su 2 vozača.

Prilikom požara smrtno je stradala jedna osoba u mjestu Zdenčac

13.12.2016 | 23:51

Danas, 13.12.2016. godine, u ranim jutarnjim satima, u mjestu Zdenčac, Ulica Veliki Zdenčac kbr.49, u kuhinji obiteljske kuće došlo je do požara u kojem je izgorio namještaj, a prilikom požara smrtno je stradao teško pokretni 50-godišnji vlasnik Zdravko M., koji je u kući živio sam. Požar su ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Garešnice.

Očevidom je utvrđeno da uzrok požara nije tehničke prirode i da nije podmetnut od strane neke druge osobe. Nastala materijalna šteta procjenjuje se na oko 20 000 kuna.

Pregledom mrtvog tijela od strane mrtvozornika utvrđeno je da nema tragova nasilne smrti te je tijelo stradalog Zdravka M. preuzela njegova obitelj.

O događaju slijedi podnošenje Posebnog izvješća Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.


Stranica: 1 od 142 |  1 2 3 >  Zadnji »
Ključne riječi kao poveznice
 objavi | ispiši | pošalji
Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Kristina Anđelka Đopar
Bjelovar info medij 17.07.2013 | 16:52

Prva operna pjevačica solistica iz Bjelovarsko-bilogorske…


Iz rubrike Crna kronika

Iz Hrvatske i svijetaNacionalna evidencija nestalih osoba
Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar