Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › zupan_bajs_najavio_nastavak_s_centrom_izvrsnosti_iz_matematike_i_engleskog
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

14.03.
2016.

Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017.

08:50 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Župan Damir Bajs sa suradnicima pridružio se obilježavanju završetka rada Centra izvrsnosti matematike i engleskog jezika u školskoj godini 2015./2016

Bjelovar info medijWatermark image

Ovaj vikend uspješno je završio Centar izvrsnosti iz matematike i Centar izvrsnosti iz engleskog jezika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Tim povodom je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima posjetio učenike polaznike Centra i njihove mentore. Naime, riječ je o drugoj godini rada Centra izvrsnosti iz matematike s kojim je Bjelovarsko-bilogorska županija krenula 2014. godine i koji se pokazao kao pun pogodak.
Bjelovar info medijWatermark image

To je potvrdio i župan Damir Bajs, istaknuvši da naša županija ima drugi Centar izvrsnosti nakon Varaždinske županije i da vjeruje da će nakon pet do šest godina razina znanja naših učenika biti na vrhu ljestvice u Hrvatskoj.
-Trebamo ulagati u znanje, to je i želja i cilj Bjelovarsko-bilogorske županije. To se pokazalo i Kroz Centar izvrsnosti iz matematike, ali i engleskog koji je počeo s radom 2015. Dobra iskustva iz matematike dovela su do otvaranja Centra izvrsnosti iz engleskog jezika i veliki interes učenika, rekao je Bajs i naglasio da je na Bjelovarsko-bilogorskoj županiji da osigura sredstva za prijevoz i užinu za sve učenike i profesore.
-Županija ne vodi projekt, ona je samo podrška kako bi osigurala nadarenim učenicima da dodatno napreduju i podignu razinu svoga znanja. To je nešto što nas veseli i što ćemo nastaviti i u idućoj školskoj godini, istaknuo je župan.

Da su rezultati dobri potvrdile su i voditeljice Centra izvrsnosti iz matematike Zora Glavač i Centra izvrsnosti iz engleskog jezika Irena Pavlović.
Bjelovar info medijWatermark image

Tako je Zora Glavač istaknula da imaju još bolje rezultate, ali i učenike za natjecanje.
-Sada je druga godina i učenici su odmah nakon prve nastavili drugu i rezultati su sve bolji. Što se tiče našeg rada, pratimo program za natjecanje i tu smo odradili sve teme. Uz to radimo na zadacima iz redovnog školskog programa te na posebnim zadacima koja objedinjuju više grane matematike u jedno.

Kao što je zadovoljna voditeljica Zora Glavač sa učenicima, tako i učenici nisu krili svoje zadovoljstvo.
Bjelovar info medijWatermark image

Uvijek redovan na satima matematike u Centru izvrsnosti je mladi Jan Roček, učenik druge godine Opće Gimnazije Bartola Kašića u Grubišnom Polju.
Jan kaže da matematiku voli od malih nogu i to zahvaljujući svome djedi koji je uvijek radio s njim.
-Centar izvrsnosti je odličan. Profesori se više mogu posvetiti nama, a ono što je najvažnije možemo obraditi puno više zadataka.
Bjelovar info medijWatermark image

To je potvrdila i Soraja Matković iz daruvarske Gimnazije.
-Matematika je osnova našeg života i bez matematike se ne može. Volim matematiku i ovdje je super. Radimo na puno zanimljivijim temama nego u školi.
Bjelovar info medijWatermark image

Centar izvrsnosti iz engleskog jezika završio je svoju prvi školsku godinu. Rezultati su dobri, ali će biti još bolji u idućoj školskoj godini, rekla je voditeljica Centra Irena Pavlović. Ona je također istaknula da su njihove grupe manje oko petnaestak učenika i da se sa učenicima više radi. Točnije, profesori se mogu posvetiti više učenicima nego u školi gdje je oko 30-ak učenika u razredu.
Bjelovar info medijWatermark image

Kao što se voli matematika, tako je i sa engleskim jezikom.
Domagoj Škalec, gimnazijalac iz Grubišnog Polja zadovoljan je sa Centrom izvrsnosti jer voli engleski i to mu ide.
-Imamo različite teme i ono što je najvažnije puno razgovaramo. Naučio sam dosta i nastavit ću dalje.
Bjelovar info medijWatermark image

Tako kaže i Mihaela Harambašić, gimnazijalka iz Daruvara. I
-Ovdje puno više naučim. Znam da želim i mogu više, i zato mi se sviđa Centar izvrsnosti iz englesko jezika.
Bjelovar info medijWatermark image

Na ovim projektima u školskoj 2015./2016. radilo je 14 mentora iz matematike i 14 mentora iz engleskog jezika koji su dolazili iz različitih škola s područja cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, baš kao i učenici.

Svaki Centar pohađalo je oko šezdesetak učenika i to 7. i 8. razreda osnovnih škola te svih razreda srednjih škola. Nastava se održavala u bjelovarskoj gimnaziji, a za sve učenike i njihove mentore bio je organiziran prijevoz i užina za što zaslužna Bjelovarsko-bilogorska županija koja je u svom proračunu osigurala pola milijuna kuna.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar