Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › 15_milijuna_kuna_za_ureenje_prostora_i_nabavku_opreme_za_dom_zdravlja_u_gru
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

12.04.
2017.

1,5 milijuna kuna za uređenje prostora i nabavku opreme za Dom zdravlja u Grubišnom Polju

06:10 | Šalje:  | komentara 1
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Župan Damir Bajs i gradonačelnik Zlatko Mađeruh obišli Dom zdravlja, Zavod za hitnu medicinu u Grubišnom Polju i prometnicu u Dapčevačkim Brđanima

Obnova Doma zdravlja u Grubišnom Polju


Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima u sklopu radnog posjeta gradu Grubišnom Polju obišao je i prostorije tamošnjeg Doma zdravlja koji uskoro kreće u temeljitu obnovu. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija prijavila je europski projekt „Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije“ vrijedan ukupno 10 milijuna kuna, od čega 85% sredstava daje Europska unija. Riječ je o odobrenim i predviđenim sredstvima upravo za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u sklopu EU projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite.
Bjelovar info medijWatermark image

U sklopu projekta 1,5 milijuna kuna predviđeno je za obnovu Doma zdravlja u Grubišnom Polju i to obnovu same zgrade, ali i opremanje ambulanti. Naime, želja je Bjelovarsko-bilogorske županije maksimalno podići standard liječenja kod liječnika primarne zdravstvene zaštite i nakon obnova manjih ambulanti na red dolaze Domovi zdravlja u županijskih gradovima.

U skladu s tim u Domu zdravlja u Grubišnom Polju uložit će se:
a) 60 tisuća kuna u tehničku i projektu dokumentaciju
b) 700 tisuća kuna u infrastrukturne radove koji obuhvaćaju pristupne rampe na ulazima za invalide, ugradnju automatskih kliznih vrata na ulazu, uređenje sanitarnih čvorova za invalide, izmjenu unutarnje stolarije, izmjenu postojećih dotrajalih podova, sanaciju stubišta, uređenje sanitarnih čvorova, ugradnju led rasvjete, postavljanje info sustava za pacijente u vidu taouch-panela namijenjenih svima a prvenstveno slabo pokretnim, slijepim i gluhim osobama, te druge prateće radove
c) 400 tisuća kuna uložit će se u nabavu nove medicinske opreme od čega je važno istaknuti da polovica tog iznosa od 200 tisuća kuna ide za kupnju novog ginekološkog ultrazvuka
d) 360 tisuća kuna uložit će dodatno Bjelovarsko-bilogorska županija preko svog Doma zdravlja u ostale potrebne radove


Time će se grubišnopoljski Dom zdravlja poravnati sa standardom današnjeg liječenja, a tamošnjim pacijentima pružit će se i nove usluge kako ne bi morali putovati u udaljenije gradove.


Opremanje Tima T 1 u Grubišnom Polju


Bjelovarsko-bilogorska županija među rijetkima je županijama u Hrvatskoj u kojoj su sukladno Mreži hitne medicine Republike Hrvatske predviđeni timovi T 1 hitne medicine u svim županijskim gradovima. Tako je i na području grada Grubišnog Polja uz tim T 2 koji trenutno i radi predviđen i tim T 1.
Bjelovar info medijWatermark image

Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije do sada je proveo tri natječaja putem kojih je tražio 5 liječnika koji bi radili u predviđenom timu T 1. Međutim, na natječaje se liječnici nisu javljali i u nedostatku liječnika tim T 1 nije mogao zaživjeti. Sama Županija osnivač Zavoda za hitnu medicinu BBŽ pokušat će ponuditi liječnicima dodatne pogodnosti kako bi ih se privuklo na rad u Grubišno Polje. Treba spomenuti kako mi nismo izuzetak i kako općenito nedostaje liječnika u Hrvatskoj, a upravo dodatnim pogodnostima, primjerice osiguranjem stambenog pitanja, moguće je privući liječnike za rad u određenoj sredini.

Dok tim T 1 ne zaživi u Grubišnom Polju poslove hitne pomoći obavljat će kao i do sada tim T 2 koji radi 365 dana u godini 24 sata + dežurstvo svaki dan od 19:00 do 07:00, te subote i nedjelje blagdane 24 sata (dr.med. i medicinska sestra su iz ordinacije Opće medicine Grubišno Polje)

Krenula obnova prometnice u Dapčevačkim Brđanima


Bjelovarsko-bilogorska županija je nakon gotovo 4 godine pauze lani krenula s programom cestogradnje na svom području, a ove 2017. godine očekuje se obnova preko 20 kilometara prometnica vrijednih oko 20 milijuna kuna. Za dobar dio dionica već su potpisani Sporazumi sa Županijskom upravom za ceste po modelu financiranja 50-50, a među njima je i obnova dionice ceste u Dapčevačkim Brđanima.
Bjelovar info medijWatermark image

Riječ je o dionici dugoj 1200 metara i vrijednoj 575.249,76 kuna. Radovi na obnovi ceste u Dapčevačkim Brđanima trebali bi završiti najkasnije do 1. svibnja ove godine. Paralelno s Dapčevačkim Brđanima uskoro kreću u obnovu i druge dionice cesta na našem području, a podsjetimo do sada su sklopljeni Sporazumi za obnovu gotovo 17 kilometara prometnica vrijednih 15 milijuna kuna.

- Gužva je u prometu zimi i ljeti. Ovaj put je uvijek bio problematičan i sada se rješava to da ne bude blata, prašine, rade se i odvodni kanali tako da mislim da će sada biti bolje, rekao je Marijan Blažević, predsjednik MO Dapčevački Brđani.

- Mi imamo suglasnost za formiranje još jednog tima hitne medicinske pomoći. Da bi stvorili preduvjete za njegovo formiranje, potrebne su infrastrukturne investicije, a Županija je pripremila te investicije. Zahvaljujem se Županiji i Domu zdravlja koji su to kandidirali i stvorili uvjete za bolji rad, ne samo infrastrukturnim, već i s opremanjem medicinskim aparatima što će podići kvalitetu i interes doktora da rade u manjim sredinama.“, rekao je gradonačelnik Grada Grubišno Polje Zlatko Mađeruh, te nastavio. „Svaka makadam cesta u kojoj ima života i gdje je solidan cestovni promet stvara probleme ljudima koji tamo žive. Nisu to uvjeti dostojni svih građana. Ovo je jedina makadam cesta koja je u naselju i zato se želim zahvaliti županu i ŽUC-u što su ovaj prijedlog prihvatili da završimo i ovu cestu koja će biti gotova za desetak dana. Također, dogovorili smo sa ŽUC-om da će još dvije kritične županijske ceste asfaltirati. To je dio koji stalno krpamo, prema -Maloj Peratovici sa glavne ceste Raskoš u dužini 1 km, te dio makadam prometnice koja povezuje Gornju Rašinicu s državnom cestom za Viroviticu. Ta cesta je prioritetna jer bi se tamo trebala vršiti eksploatacija i skladištenje plina, pojasnio je gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

- Što se tiče hitne medicinske pomoći, ovime bi trebalo svih 5 gradova imati tim T1, a to znači da uz vozača i bolničara imamo doktora u vozilu. To nam je odobreno, ali unatoč raspisanom natječaju u Grubišnom Polju za liječnike, nismo ga mogli dobiti ni nakon 3 raspisa natječaja. Mi razmišljamo da zajedno s Gradom uvedemo dodatne pogodnosti, poput doplate za stanovanje u Grubišnom Polju i time omogućiti novi standard za ovaj dio županije. Također, Županija je dobila 10 milijuna kuna sredstava vezano uz potpore EU što je sad prijavljeno, a jedan dio je išao prema Domu zdravlja u Grubišnom Polju. Investicijom vrijednom 1,5 milijuna kuna želimo da primarna zdravstvena zaštita bude primjerena današnjem vremenu. Obnovit ćemo sve ordinacije, neovisno radi li tamo liječnik u koncesiji, zubar ili liječnik opće medicine, kako bi omogućili da standard bude jednak svim građanima naše županije.“, izjavio je župan Bajs, te se nadovezao na stanje asfaltiranje prometnice u Dapčevačkim Brđanima. „U programu kojeg provodimo pola-pola s Gradom, asfaltirat će se dvije ceste, dok će jednu cestu financirati ŽUC. Dapčevački Brđani su prvi odabrani i cesta će biti kompletno gotova za deset dana. Prioritet nam je da tko god živi na županijskoj cesti, a nema asfalt, ima prioritet. Asfaltiranjem ceste u Dapčevačkim Brđanima dvadesetak domaćinstava dobit će novu cestu i vjerujem da smo time riješili problem koji je mučio sve ovdašnje stanovnike, istaknuo je župan Damir Bajs.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje Perusina  dana  13/04/2017  u  22:49
 • Komentar: bajs nije za hitnu. on je za objedinjeni bolnicki prijem.


  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice
  Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. Terezijana  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


  Informacije lokalne uprave
  Bjelovar info medijBjelovar info medij


  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij

  Iz rubrike aktualno

  Crna kronika

  Poginuo motociklist iz Rastovca

  22.08.2011 | 15:35

  Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

  Nesreća s poginulom osobom

  07.08.2011 | 10:22

  Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

  Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
  Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
  Paleći korov zapalio svinjac
  Požari na otvorenom prostoru
  Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
  Na bankomatu zaboravila novac
  Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
  Oštećena ulazna vrata
  Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
  Požari na otvorenom prostoru

  Marino Frost - Jimi Hendrix iz Bjelovara
  Bjelovar info medij 10.07.2011 | 16:59

  Bjelovarac in New York


  Arhiva članaka

  2010

  02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
  2009

  12.
   


  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
  NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
  Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
  NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
  Kontakt: 092/ 34 56 355


  Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

  KLASIČNI TRETMANI LICA
  ANTI-AGE TRETMANI
  ANTI-ACNE TRETMANI
  LIFTING TRETMANI LICA
  *
  DEPILACIJA
  TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
  ANTICELULITNI TRETMANI
  KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
  *
  AFTER WORK TRETMANI
  WELLNESS RITUAL
  *
  POKLON BONOVI

  «KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
  www.karisma.com.hr
  091/ 11 44 522

  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar