Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › gospodarstvo › ministar_chobankovi_otvorio_13_proljetni_meunarodni_sajam_u_gudovcu
Bjelovar info medij RSS rubrika gospodarstvo

26.03.
2010.

Ministar Čobanković otvorio 13. Proljetni Međunarodni sajam u Gudovcu

20:12 | Šalje:  | komentara 0

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U Gudovcu pokraj Bjelovara otvoren je 13. Proljetni Međunarodni bjelovarski sajam, koji se održava od 26. do 28. ožujka. Riječ je o sajmu koji ima dugogodišnju tradiciju poljoprivrednog, gospodarskog, obrtničkog, ali i međunarodnog karaktera.

13. Međunarodni proljetni sajam u Gudovcu i ove godine otvorio je Ministar Petar Čobanković.

Ovom svečanom prigodom ministar je rekao: Pohvale organizatorima na trudu, što su uspjeli povećati broj izlagača i značaj sajma. U ovakvim prigodama red je da ministar poljoprivrede kaže nekoliko rečenica i o stanju u poljoprivredi. U ovoj godini poseban akcent stavit ćemo na riješavanje poljoprivrednog zemljišta. Poznato vam je da ćemo ove godine završiti pregovore za ulazak Hrvatske u EU gdje će tema biti i poljoprivreda, te početkom 2011. trebali bi potpisati sporazum za članstvo, a 2012. postati ravnopravnom članicom EU.

Ovom prigodom želim naglasiti posebne velike aktivnosti, a to je uspostavljanje funkcionalne agencije za plaćanje. Ako to ne učinimo nećemo imati mogućnost povlačenja financijskih sredstava iz Fonda za poljoprivredu. Da bi Agencija bila funkcionalna, moraju se odraditi i neke predradnje, kao što je identiifikacija zemljišnih čestica.

Ministar je posebno istaknuo granu stočarstvo, ali u nadi da ne misle da propagira samo tu granu u poljoprivredi, već želi reći da trenutna proizvodnja mesa u Hrvatskoj ne zadovoljava vlastite potrebe. Kad je riječ o proizvodnji mlijeka napravili smo veliki iskorak, stoga je potrebno raditi i na drugim granama u poljoprivredi.

Prema riječima Ministra Čobankovića prosvjedi nisu rezultat već objest, a da ne bi uvrijedio nikoga, ministar je potvrdio da je Vlada učinila maksimum, pa će tako do kraja mjeseca biti isplaćeno 50% poticaja za proljetnu sjetvu, dok bi drugi dio bio isplaćen do sredine četvrtog mjeseca.

Slijedeći tjedan bit će objavljen novi pravilnik o plavom dizelu koji se koristi u poljoprivredi, gdje će svakako biti napravljena korekcija, istaknuo je ministar.

Sve prisutne na otvorenju sajma pozdravio je i direktor sajma Zlatko Salaj, istaknuvši da je ovo jedna od najvećih manifestacija u RH, koja i unatoč gospodarskoj krizi postiže dobre rezulatate. To vidimo i po broju izlagača kojih ima više nego prošle godine. Ukupno 360 izlagača na ovom sajmu izložit će svoje proizvode na površini od 20000m2.


I na ovom 13.proljetnom sajmu sve poljoprivrednike čeka velika asortiman robe, sjemenska roba, zaštitna sredstava, mehanizacija i oprema za mehanizaciju po povoljnim cjenama. Osim prodaje poljoprivrednih sredstava, sajam je i ove godine pripremio kvalitetne prezentacije, razna predavanja, okrugle stolove, te stručne skupove.

Osim direktora sajma sve prisutne pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ante Topalović kazavši: Treba pohvaliti direktora sajma i sve njegove suradnike, što su u ovoj gopodarskoj krizi organizirali ovaj proljetni sajam još boljim i većim od prošlogodišnjeg. Zamjenik gradonačelnika je također potvrdio da Grad Bjelovar i ove godine nastavlja sa sufinanciranjem grla stoke u iznosu 1.500 kn po grlu bez obzira na pasminu. Osim tog sufinanciranja Grad nastavlja i s edukacijama poljoprivrednika.

Nakon zamjenka gradonačelnika ovom svečanom skupu se obratio i župan bjelovarsko-bilogorski Miroslav Čačija kazavši: Županija u ovu granu gospodarstva-poljoprivredu ulaže izuzetno puno, što se može vidjeti kroz razne potpore, a njih je dvadestak samo godišnje.

I ove godine smo izdvojili u proračunu preko 8 milijuna kuna, izbacili smo mnoge stavke, ali za poljoprivredu ne.

Pozdrave je uputio i Ministar turizma Damir Bajs: Iako situacija nije laka, ovaj sajam pokazuje odličan napredak. Što se tiče turizma, i turizam je doprinijeo ovom sajmu, naglasit ću da je danas 10. KONTUR-Kontinentalni turizam. Danas je ovdje 30 turističkih zajednica, sve županijske, ali i gradske i oćinske. Naš put se zna, a to je razvijanje turizma, ne samo na moru, već i na kontinentu. Kroz desatak programa koje nudimo nadamo se da će se turizam na kontinentu sve više razvijati. Posebno moram istaknuti, da s Ministrom poljoprivrede imamo potpisana dva sporazuma, a riječ je o dva operativna programa - jedan je za razvoj turizma u ruralnim područjima, dok je drugi povezivanje turizma i poljoprivrede kroz dvije strateške grane. Točnije, rekao je Bajs, mi potičemo sve one koji žele prodavati Hrvatski autohtoni proizvod i u tome imaju podršku države.

I ove godine sajam su posjetili brojni uzvanici: Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, Ministar poljoprivrede Petar Čobanković, Ministar turizma Damir Bajs, bjelovarsko-bilogorski župan Miroslav Čačija, zamjenici gradonačelnika Ante Topalović i Đurđica Ištef Benšić, Požeško-slavonski župan, Koprivničko-križevački, zamjenici župana Istarske županije, te načelnici i gradonačelnici općina i gradova.

Osim domaćih uzvanika 13.Proljetni sajam posjetili su i predstavnici Europski država iz Nizozemske, Mađarske i Češke.

 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

DUET BLANK: „Spremamo koncert kakav Bjelovar još nije vidio!“
Bjelovar info medij 09.06.2012 | 22:52

Alen Bigač i Adriana Božić


Iz rubrike gospodarstvo

Regionalna razvojna agencija BBŽ
Vijesti iz gospodarstva


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar