Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › gospodarstvo › hrvatska_poljoprivredna_agencija_predstavila_pochetak_projekta_grasscroatia
Bjelovar info medij RSS rubrika gospodarstvo

21.08.
2016.

Hrvatska poljoprivredna agencija predstavila početak projekta GrassCroatia

18:55 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Koncem srpnja 2016. godine Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA) je u Ministarstvu poljoprivrede Kick off konferencijom predstavila i najavila početak projekta

Koncem srpnja 2016. godine Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA) je u Ministarstvu poljoprivrede Kick off konferencijom predstavila i najavila početak projekta GrassCroatia, punog naziva Razvoj ruralnih područja i poljoprivrede za uspješno društvo, u sklopu programa Potpora mjerama informiranja, koje se odnose na Zajedničku poljoprivrednu politiku za 2016. godinu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,7 milijuna kuna, a polovicu novca financirati će Europska Unija i to za podizanje svijesti stanovništva o ciljevima Zajedničke poljoprivredne politike EU, njezinu značaju za održivost i razvoj ruralnih područja, poljoprivrednih gospodarstva i sigurnosti hrane.
Provedba projekta predviđa informiranje o ulozi i mogućnostima razvoja poljoprivrede u Hrvatskoj u okviru Zajedničke poljoprivredne politike, te statusu i trendovima u poljoprivredi i stočarstvu. Značajnu ulogu u ispunjavanju ciljeva Zajedničke poljoprivredne politike i osiguravanju održivosti poljoprivrednog sektora nose obiteljska poljoprivredna gospodarstva, stoga će poseban naglasak promocije biti upravo na njima, a posebice onima najuspješnijima.
Hrvatska poljoprivredna agencija je u stoljetnoj tradiciji postajanja, najnovija znanstvena dostignuća primjenjivala u praksi, danas ih primjenjuje kroz temeljene djelatnosti koje provodi: Upravljanje jedinstvenim registrom domaćih životinja (JRDŽ), razvoj stočarske proizvodnje i provedba uzgojnih programa, kontrola kvalitete stočarskih proizvoda, potpora sustavima plaćanja – suradnja s APPRRR i marketing poljoprivrednih proizvoda.
Na konferenciji su uz ostalo, predstavljeni i trendovi u stočarstvu i proizvodnji mlijeka, o čemu podaci proizlaze upravo iz djelatnosti koje HPA provodi. Za daljnji razvoj domaće proizvodnje neizostavna je i potrošnja lokalnih proizvoda, te su predstavljeni stočarski proizvodi, mlijeko i med.

Bjelovar info medijWatermark image

Predviđeni rezultati projekta GrassCroatia su očuvanje i razvoj ruralnih područja, prepoznatljivost poljoprivrede u javnosti i promocija potrošnje lokalnih poljoprivrednih proizvoda.
Bjelovar info medijWatermark image

Ravnateljica HPA dr. sc. Marija Vukobratović na konferenciji je istaknula da će se projektom provesti informiranje o sadržaju i ciljevima Zajedničke poljoprivredne politike, te promicati europski model poljoprivrede među građanstvom. Ovo je ujedno i prvi EU projekt koji HPA provodi, a vjerujemo da će projektni tim u budućnosti provoditi i ostale, koji su u planu razvoja HPA za naredno desetljeće, naglasila je u obraćanju.

Provedbom projekta želi se podići svijest o značaju Zajedničke poljoprivredne politike, te mogućnosti koje pruža Zajednička poljoprivredna politika, a one su mnogo šire od samih potpora poljoprivrednicima, na konferenciji je rekao pomoćnik Ministra poljoprivrede dr. sc. Zdravko Barać.

Voditeljica projekta Vesna Bulić navela je niz informativnih aktivnosti kojima se projektom zadani ciljevi namjeravaju postići.

Detaljnije o projektu:
http://grasscroatia.hpa.hr objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

DUET BLANK: „Spremamo koncert kakav Bjelovar još nije vidio!“
Bjelovar info medij 09.06.2012 | 22:52

Alen Bigač i Adriana Božić


Iz rubrike gospodarstvo

Regionalna razvojna agencija BBŽ
Vijesti iz gospodarstva


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar