Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › gospodarstvo › odrzhana_skupshtina_trgovachkog_drushtva_poslovni_park_bjelovar_doo
Bjelovar info medij RSS rubrika gospodarstvo

08.02.
2011.

Održana Skupština trgovačkog društva Poslovni park Bjelovar d.o.o.

11:32 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

U siječnju 2011. godine održana je redovna Skupština trgovačkog društva Poslovni park Bjelovar d.o.o. za razvoj i ulaganja koji je u vlasništvu Grada Bjelovara. Uz gradonačelnika Grada Bjelovara Antuna Korušca, predsjednika Skupštine Društva, Skupštini su nazočili zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić, pročelnici upravnih odjela Grada Bjelovara te direktorica Poslovnog parka Adela Zobundžija, sa svojim suradnicima.

Skupština je održana sa slijedećim točkama dnevnog reda:

1. Prijedlog i donošenje Odluke o usvajanju Izvješća o radu tvrtke Poslovni park Bjelovar d.o.o. za razdoblje 1.1. – 31.12.2010. g.,

2. Prijedlog i donošenje Odluke o prihvaćanju Plana nabave za 2011. godinu - za izradu projekata, izgradnju infrastrukture i objekata

3. Prijedlog i donošenje Odluke o prihvaćanju Plana rada i projekcije proračuna tvrtke Poslovni park Bjelovar d.o.o. za 2011. godinu

4. Prijedlog Izmjena i dopuna Pravilnika o unutarnjoj organizaciji trgovačkog društva Poslovni park Bjelovar d.o.o.

Svi prijedlozi i odluke su doneseni, pri čemu je naglašeno da je ove godine sjednica Skupštine održana ranije nego što je uobičajeno. Razlog je usvajanje planova nabave za 2011. godinu, što je povezano s ugovaranjem radova na daljnjem komunalnom opremanju poslovnih zona Jug i Novi Borik-Lepirac u Bjelovaru.
Četvrta točka dnevnog reda odnosi se na usklađivanje Pravilnika iz 2006. godine, kada još nije bio osnovan Ured za energetsku učinkovitost Grada Bjelovara u sklopu Poslovnog parka.

U nastavku, dajemo kratak rezime realiziranih ciljeva poslovanja Društva u 2010. godini kao i planove programa predviđene za realizaciju u 2011. godini.

IZVJEŠĆE O RADU POSLOVNOG PARKA d.o.o. u 2010. godini

Prema planovima razvoja Poslovnog parka, sukladno Strategiji gospodarskog razvoja grada Bjelovara te prema registriranim djelatnostima Društva, dajemo sažetak ciljeva i postignuća za 2010. godinu.


  CILJ REALIZACIJA
1. Izrada idejnog rješenja i ishođenje lokacijske dozvole za II. fazu slobodne i poslovne zone Novi Borik-Lepirac Idejno rješenje za II. fazu izgradnje poslovne zone Novi Borik-Lepirac je izrađeno, podnesen je zahtjev za lokacijsku dozvolu. Prvi natječaji za prodaju parcela-objavljeni 12/2010
2. Provedba javne nabave i izgradnja II etape ceste (izbijanje na južnu obilaznicu) u 50% opsega ukupnih radova Javna nabava za izgradnju II. etape ceste u poslovnoj zoni Jug je provedena, sklopljen je ugovor s izvođačem radova, a 20.09.2010. su započeti radovi. U 2010. izvedeni su zemljani radovi duž cijele trase prometnice sa postavljanjem rubnjaka.
3. Ishođenje potvrde glavnog projekta za izgradnju komunalne infrastrukture (vodovod, javna rasvjeta, plin, DTK) u poslovnoj zoni JUG Potvrda glavnog projekta je ishođena u lipnju 2010. godine. Sukladno financijskom planu i realizaciji potpora od strane Ministarstva gospodarstva, planira se provedba javne nabave i početak izgradnje u 2011. godini.
5. Izrada projektne dokumentacije za izgradnju spojne prometnice (raskrižja) između Slavonske ceste i poslovne zone Jug (Pakračka ulica) Projektna dokumentacija (idejno rješenje) za izgradnju spojne prometnice (raskrižja) između Slavonske ceste i poslovne zone Jug (Pakračka ulica) je izrađena. Podnesen je zahtjev za lokacijsku dozvolu.
6. Ažuriranje Strategije gospodarskog razvoja grada Bjelovara Ažurirani dokument Strategije gospodarskog razvoja grada Bjelovara usvojen na Gradskom vijeću 6. prosinca 2010. godine.
7. Apliciranje na prihvatljive EU natječaje Tijekom 2010. godine tvrtka je konzultirala prijavitelje projekata u tri projekta (Grad Bjelovar, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar, HZZ). Dva projekta su odobrena, a treći u postupku evaluacije nije prihvaćen.
8. Apliciranje na prihvatljive nacionalne natječaje U 2010. godini Poslovni park Bjelovar d.o.o. pružio je savjet za 80 klijenata koji su aplicirali na natječaje Ministarstva, gospodarstva, rada i poduzetništva, kao i ostalih 23 klijenata kojima je pružena pomoć prilikom apliciranja na druga Ministarstva (turizma, poljoprivrede) i nacionalne fondove.
9. Završetak provedbe bilateralnog projekta s Talijanima - Suradnja u Internacionalizaciji hrvatskih i talijanskih MSP Projekt je 31.07.2010. godine završen organizacijom završne konferencija na kojoj su dionicima i javnosti predstavljeni rezultati. U projektu aktivno sudjelovalo 12 poduzetnika iz drvoprerađivačke struke.
10. Zadržavanje broja konzultiranih poduzetnika na razini 2009. godine U 2010. godini Poslovni park Bjelovar d.o.o ukupno je konzultirao 103 klijenta što je 24 klijenta manje nego u 2009. godini.
11. Zadržavanje broja polaznika edukacija na razini 2009. godine Tijekom 2010. godine Poslovni park Bjelovar je nastavio organizirati edukacije za poduzetnike i ostale zainteresirane. Na edukacijama je ukupno sudjelovalo 463 polaznika što je u odnosu na 2009. godinu više za 103 polaznika.
12. Organizacija dvije konferencije u sklopu Europskog tjedna poduzetništva Tijekom svibnja i lipnja organizirane su dvije konferencije u sklopu Europskog tjedna poduzetništva: Poduzetništvo žena: prilika za lokalni razvoj i Potencijali izgradnje pasivnih kuća u Bjelovaru koju je organizirao Ured za energetsku efikasnost. Na konferencijama je sudjelovalo ukupno 110 sudionika.

PLAN I PROGRAM RADA DRUŠTVA ZA 2011. godinu


Prioritet gradske razvojne agencije je privođenje svrsi poslovnih zona Grada Bjelovara u dijelu komunalne opremljenosti, kao i komunikacija i suradnja s poduzetnicima koji se nalaze i djeluju unutar poslovnih zona. Uska povezanost s agencijama i drugim institucijama, čiji je zadatak privlačenje potencijalnih ulagača, također je jedan od zadataka na kojemu će Poslovni park raditi tijekom 2011. godine.
Budući da će se u slijedećem razdoblju otvarati mogućnosti apliciranja na predpristupne fondove EU, pretpostavljamo da će se kandidirati dodatni novi projekti i/ili koristiti mogućnosti donacija, što će se posebno pratiti i o tome izvještavati, educirati i konzultirati sve zainteresirane ciljne skupine.
Poslovni park je nosilac važnog projekta osnivanja stručnih studija za stjecanje uvjeta osnivanja Veleučilišta Bjelovar koji zahtjeva posebnu pozornost, a i dio financijskih sredstava.

S obzirom da je u prosincu 2010. godine Gradsko vijeće usvojilo Strategiju gospodarskog razvoja grada Bjelovara 2011. - 2015. god. Poslovni park Bjelovar d.o.o. će u skladu s djelatnostima za koje je registriran provoditi mjere i aktivnosti na realizaciji Strategije.

PLAN FINANCIJSKOG POSLOVANJA ZA 2011. godinu

R.b. PLAN PRIHODA PRIHODI
Iznos u kn
RASHODI
Iznos u kn
1. Poslovna zona „Jug“
a) Proračun grada
b) MINGORP

2.000.000,00
2.000.000,00


=4.000.000,00
2. Poslovna zona „Novi borik-Lepirac“
a) Proračun grada
b) MINGORP


1.500.000,00
1.500.000,00=3.000.000,00
3. Uređenje pročelja zgrade na trgu E. Kvaternika 6
a) Proračun grada
b) Ministarstvo kulture
c) MINGORP, vlastita sredstva
d) Fond zaštite okoliša i ener.učinkovitost60.000,00
450.000,00

82.800,00

508.000,00
=1.100.000,00
4. Projekti i ostale usluge Agencije
a) Projekti po sklopljenim ugovorima / uslugama
b) MINGORP, HAMAG
600.000,00
200.000,00

=800.000,00*
5. Kredit Hrvatske poštanske banke d.d. – otplata kredita za izgradnju Slobodne zone Bjelovar900.000,00
=900.000,00
6. Ostali prihodi
- Edukacije i razvojni projekti
- Prihodi od kamata i poolinga


80.000,00

50.000,00
=130.000,00*
  SVEUKUPNO: 9.930.000,00 9.930.000,00

* tekuće poslovanje + uređenje potkrovlja zgrade Poslovnog parka

 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Intervju sa Zvonimirom Karakašom, direktorom SRC „Kukavica“
Bjelovar info medij 17.01.2012 | 13:55

Poslovanje SRC „Kukavica“


Iz rubrike gospodarstvo

Regionalna razvojna agencija BBŽ
Vijesti iz gospodarstva


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar