Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › gospodarstvo › chelnici_zhupanije_posjetili_opinu_velika_pisanica
Bjelovar info medij RSS rubrika gospodarstvo

23.04.
2010.

Čelnici Županije posjetili Općinu Velika Pisanica

11:25 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij
Fotografije © Bjelovar info medij 2010


Industrijska zona u Velikoj Pisanici mora biti gotova do 30. lipnja

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Izaslanstvo Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu sa županom Miroslavom Čačijom boravilo je danas u radnom posjetu Općini Velika Pisanica. Ovom prigodom je načelnik općine Fredi Pali zajedno sa svojim suradnicima prezentirao razvojne projekte općine, točnije do kuda su stigli s projektima, koji su problemi i kada se očekuje završnio dio.

Prioritetni projekti općine Velika Pisanica su školsko-športska dvorana koja je u izgradnji te Gospodarska zona koja bi uskoro trebala biti završena. Što se tiče školsko-športske dvorane, radovi su u tijeku, velikih problema u ovoj prvoj fazi nema, potvrdio je načelnik općine Fredi Pali.

Ljubica CarekNakon prve faze, idejno riješenje je iznijela gospođa Ljubica Carek nadzorna inženjerka, kazavši: nakon prvog dijela potrebno je izgraditi bazen, kako bismo mogli korsititi vodu za polijevanje igrališta, isto tako riješili bi trajno ekološki otpadne vode iz škole i ambulante. Prema prijedlogu nadzorne inženjerke, svi sudionici, naravno uz dozvolu investitora Županije, trebali bi sjesti i to riješiti. Ovo tehničko rješenje je ušteda novaca pa tako nadzorna inženjerka preporučuje veći intelektualni, nego materijalni angažman.

Drugi značajni projekt općine je Industijska zona, koja je započeta još 2005. godine, dok su konkretnije izvedbe krenule 2007. godine, istaknuo je načelnik općine Pali. Prema njegovim riječima do sada je uloženo 4, 9 milijuna kuna, od toga je općina s vlastitim sredstvima učestvovala u zadovoljavajućem omjeru, s obzirom da Ministarstvo jednim dijelom uvjetuje i traži učešće lokalne jedinice.

Od ukupno 10 parcela u zoni, sve je prodano, i to: tvrtki "Stipeks" u vlasništvu gospodina Stipe Lijanovića, te tvrtki "Cegra". Obje tvrtke su iz Zagreba, ali su svoje sjedište prenijele u općinu Velika Pisanica, potvrdio je gospodin Pali.
Osim ove dvije tvrtke, tu je i i tvrtka "Toming" iz Velike Pisanice, koja je već počela sa izgradnjom hale.

Načelnik je također potvrdio da je Općina za završetak zone aplicirala projekt prema Ministarstvu gospodarstvu u vrijednosti 3 milijuna kuna, što je sasvim dovoljno za završetak zone, kako bi mogla dobiti uporabnu dozvolu. Da nije sve tako jednostavno, na kraju priče potvdio je i sam načelnik, kazavši: Ali imamo jedan mali problem!! O tom problemu više je rekla županijska kordinatorica Dijana Turniški predstavnica resornog ministarstva.

Dijana TurniškiPrema njezinim riječima naša Županija je dobila priliku da kroz projekt dobije bespovratna sredstva, nešto više od 18 milijuna kuna, od kojih se 11 milijuna kuna odnosi na gospodarstvo. Projekt je imao više vrsta natječaja, a najveća ulaganja su bila u tri komponente i to: komunalnu infrastrukturu, socijalnu upućenost i gospodarstvo. Općina Pisanica aplicirala je projekte na sve tri komponente, dobila je sredstva za zonu, koja naravno nisu isplaćena, a glavni razlog je taj, da prema smjernicama Svjetske banke, ako radovi nisu izvedeni i ako zona nije gotova, sredstava nema. Prema riječima kordinatorice Županija neće moći aplicirati daljnje projekte, dok zona ne bude gotova, što sve govori da zona mora biti završena, kako bi se i tvrtke koje su u zoni mogle prijaviti na natječaj.


Osim ovih problema, kordinatorica je uputila kritike Županiji, da je iskoristila najmanje sredstava u ekonomskoj revitalizaciji od svih županija. Na raspolaganju je bilo 13 milijuna kuna, od toga 6 milijuna je nesikorišteno, vraćeno je i više se neće moći koristiti u našoj Županiji. Gledajući statistiku na razini države, rezultat naše Županije je prilično loš. Zato je bitno da zona proradi, kako bi mogli financirati projekte gospodarstva iz nje, potvrdila je gospođa Dijana Turniški te je dodala da je riječ o projektu koji prati samo zone pod posebnom državnom skrbi, kao što je ova zona.

Milan BiljanZašto sredstva nisu iskorištena obrazložio je Pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo Milan Biljan, kazavši: Razlog zašto su poduzetnici odustali od tih sredstava je taj što su morali osigurati više od 50% svoje investicije kako bi ih dobili, a budući da to nisu mogli osigurati, sredstva nisu realizirana. Što se tiče zone, maksimalno ćemo nastojati da zona bude završena, potvrdili su domaćini, a sa tim su se složili i predstavnici Županije.

Nakon radnog sastanka izaslanstvo Županije zajedno s domaćinima obišli su školsko-športsku dvoranu čija je izgradnja tek počela, te industrijsku zonu u kojoj je započeta gradnja hale tvrtke "Toming".

 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

DUET BLANK: „Spremamo koncert kakav Bjelovar još nije vidio!“
Bjelovar info medij 09.06.2012 | 22:52

Alen Bigač i Adriana Božić


Iz rubrike gospodarstvo

Regionalna razvojna agencija BBŽ
Vijesti iz gospodarstva


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar