Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › natjecanje_oraca_piskac_ponovo_prvi
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

19.08.
2016.

Natjecanje orača – Piskač ponovo prvi

21:10 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image

Foto galerija
Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij Bjelovar info medij


Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

15. natjecanje orača i 7. natjecanje u oranju konjskom zapregom održano je 19. kolovoza u Slovinskoj Kovačici, na području općine Nova Rača.

29 natjecatelja okupilo se kako bi odmjerili snage u oranju plugovima ravnjacima, premetnjacima te konjskim zapregama, a otvorenju natjecanja su uz domaćina načelnika Općine Nova Rača Darka Knežića nazočili i pomoćnik ministra poljoprivrede Mario Njavro, saborski zastupnici Anka Mrak Taritaš i Dario Hrebak, župan Damir Bajs i zamjenik Neven Alić, te predsjednik Županijske udruge za organizaciju natjecanja orača BBŽ-a Miro Kolić.

U uvodnom obraćanju nazočnima načelnik Darko Knežić napomenuo je kako je ovo drugi put da se natjecanje održava na području općine Nova Rača, te zahvalio Županiji na pruženoj prilici, i okupljenima na podršci natjecateljima. Predsjednik udruge orača Miro Kolić također je pozdravio sve nazočne, zahvalio pomoćniku ministra na dolasku na jedno od najvećih natjecanja orača te mu poručio kako iskustvo koje stekne danas na terenu prenese u Ministarstvo i uključi i to iskustvo u daljnje planove i razrade proračuna. Osvrnuo se i na dugogodišnju tradiciju natjecanja u oranju koju je pokrenula upravo Bjelovarsko-bilogorska županija.

– Ovo više nije natjecanje koje se odvija slučajno. Ovo postaje tradicija, postaje ono što će ovaj kraj pronijeti i dalje, a to smo već i učinili nastupima na državnim i svjetskim natjecanjima. Stoga vam u ime udruge želim uspješan rad danas – rekao je Miro Kolić.

Josip Komljenović u ime Savjetodavne službe rekao je kako su zapravo svi natjecatelji koji sudjeluju već pobjednici, a s obzirom na velik broj okupljenih danas zahvalio je svojim kolegicama i kolegama iz Savjetodavne službe ostalih županija na dolasku i pomoći pri ocjenjivanju natjecanja. Voditelj natjecanja Dario Padro izrazio je zadovoljstvo što vidi puno novih lica među natjecateljima, i upravo stoga detaljnije je ponovio pravila natjecanja.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Mario Njavro zahvalio je na gostoprimstvu, te rekao kako Ministarstvo poljoprivrede i dalje planira podupirati natjecanje orača u cijeloj državi. Istaknuo je i važnost oranja u pravilnoj agrotehnici, rekavši kako je svaka daljna edukacija u tom smislu je dobrodošla i doprinosi konkurentnosti i dohodovnosti naše poljoprivrede. – U tom vidu želim puno uspjeha natjecateljima, i onim najboljima želim puno uspjeha na državnom natjecanju koje će se održati u Velikoj Gorici krajem kolovoza – poručio je Mario Njavro.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs zahvalio je partnerima u organizaciji natjecanja orača, i pozdravio sve orače i jednu oračicu koji su prisustvovali natjecanju.

– Zadovoljstvo mi je iskazati da je upravo na prijedlog ljudi našeg kraja započelo ovo natjecanje, a pridružilo nam se 17 županija. Bjelovarsko-bilogorska županija je poljoprivredna županija. Ona je vodeća u stočarstvu, proizvodnji mlijeka i mnogim drugim stvarima. Ponekad me zato pitaju kako to da nas zanima ratarstvo. Pa bez dobrog ratarstva nema ni dobrog stočarstva. To je ono što treba podcrtati. Što se toga tiče, očito se nemamo čega sramiti. Imali smo državne prvake i predstavljali Hrvatsku u inozemstvu, i nismo nigdje podbacili. Želim da ovo natjecanje, za koje mi se čini da će biti najbrojnije u Hrvatskoj, iznjedri i dobrog predstavnika za državno natjecanje, i želim da ostanemo u tradiciji našeg kraja za koju se moramo svi brinuti – rekao je župan Bajs, i otvorio natjecanje orača.

Orači su nakon otvaranja krenuli u povorci prema parceli Darka Bišćana na kojoj se održalo natjecanje. Stručna komisija natjecanja orača bodovala je kao i uvijek razne parametre, točnije njih 13, koji se moraju dobro odraditi kako bi oranje bilo obavljeno prema pravilima struke. Neki od parametara su otvaranje prve brazde, pravac oranja, izgled sloga, zaoravanje biljnih ostataka, te ulaz i izlaz. Vodeći računa o svemu od navedenog i puno više toga, u popodnevnim satima suci su donijeli odluku bodovanjem i odlučili kako je pobjednik natjecanja u oranju plugovima ravnjacima Željko Krapec iz Severina, natjecatelj pod rednim brojem 10, a slijede ga Zoran Kosanović i Josip Abramović. Plugovi premetnjaci kao druga kategorija iznjedrili su ponovo kao pobjednika Zorana Piskača iz Prgomelja, a drugo i treće mjesto zauzeli su Žarko Mavrin i Dario Borovac. Za kraj, pobjednički rezultat u natjecanju oranja konjskim zapregama postigli su Ivica i Jure Capan iz Ivanske, a slijede ih Ivan Despetović i Tihomir Gubić.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

INTERVJU: Matija Dedić
Bjelovar info medij 07.03.2011 | 16:10

Matija Dedić Trio promovira album “MD in NYC”…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar