Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › damir_bajs_kandidat_za_zupana_predstavio_izborni_program_za_umirovljenike
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

10.04.
2017.

Damir Bajs, kandidat za župana predstavio izborni program za umirovljenike

10:06 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Predstavnici umirovljenika potvrdili su da je Damir Bajs čovjek koji će uvijek poslušati i pomoći ljudima

Bjelovarsko-bilogorski župan i kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima Damir Bajs održao je 7. travnja u hotelu Central u Bjelovaru prvo predstavljanje programa. Svoj program će predstavljati po segmentima, pa je tako prvo predstavio program za umirovljenike zajedno sa svojim partnerima umirovljeničkih političkih opcija, HSU-om, BUZ-om, SU-om, te predstavnicima Matice umirovljenika i sindikata umirovljenika.

Bjelovar info medijWatermark image

- Zahvaljujem Vam na današnjem odazivu koji je doista visok, i zahvaljujem mojim partnerima što su danas ovdje sa mnom. Moramo uvijek imati na umu da Bjelovarsko-bilogorska županija ima niz specifičnosti. Jedna od njih je da svaki peti stanovnik ima iznad 65 godina. Županija stoga mora skrbiti za dostojanstven život u trećoj životnoj dobi – rekao je Damir Bajs.

Kao aktualni župan Damir Bajs u svom mandatu mnogo je radio po tom pitanju. Županija je prije njegovog dolaska na vlast primjerice 2012. godine za ukupnost umirovljeničke populacije odvojila 12.700 kuna. Od 2013. umirovljenička populacija ima posebne programe financiranja, posebice kroz umirovljeničke udruge, te se godišnje osigurava oko pola milijuna kuna iz županijskog proračuna za navedene programe. Oni su u suradnji s Maticom umirovljenika i Sindikatom umirovljenika, osmišljeni da se usmjere prema socijalnim potporama za umirovljenike, zdravstvenoj skrbi, i društvenom životu te obrazovanju. Naime, naši umirovljenici su aktivni u nizu stvari, pa tako imaju brojne sportske susrete i kulturne nastupe zborova unutar udruga.

- Nakon tri godine ovakvog financiranja da svi oni koji apliciraju na programe županije znaju kako to napraviti i ostvariti. Program je osmišljen i tako da mi dobijemo povratnu informaciju što je potrebno napraviti ubuduće zbog čega se kvalitetno možemo pripremiti za nastavak potpora kad za to dođe vrijeme. U tu svrhu smo zaposlili i savjetnika koji se u Županiji bavi samo umirovljeničkom populacijom, te organizirali Odbor za umirovljenike pri Županijskoj skupštini kako bi se moglo raspravljati o problemima umirovljeničke populacije – naveo je Bajs.
Bjelovar info medijWatermark image

Uz financiranje programa udruga, te županijska tijela i urede koji se bave umirovljeničkim problemima, Županija je također provodila i druge programe pomoći stanovnicima treće životne dobi poput „Pomoć u kući“ za 1600 sugrađana, te „Pletenica života“.
- Županijska pomoć i pomoć Općina i Gradova sada je krucijalna jer se država povukla iz financiranja programa za umirovljenike. Smatram da je to pogrešan potez države te da su programi poput „Pomoć u kući“ ali i ostali trebali dobiti podršku i dalje. Međutim, s obzirom na situaciju i smanjenje financiranja kroz državni proračun, Županija i Gradovi su preuzeli to financiranje na sebe i s tim ćemo nastaviti i dalje. Isto tako nastavit ćemo financirati raznovrsne programe udruga. Smatram da to trebamo i proširiti te napraviti još jedan iskorak jer ima prostora za napredak. Set programa mimo postojećih bit će usmjeren na opremanje prostora za umirovljenike tamo gdje se oni okupljaju i gdje nemaju adekvatan prostor. To su dnevni boravci. Poseban program bit će usmjeren na društvenu aktivnost naših umirovljenika, odnosno podupiranje svih nastupa naših umirovljenika bilo športskih bilo kulturnih. Bitno je da naši sugrađani imaju mogućnost aktivnog življena, i stoga uz program koji smo imali dosad imat ćemo poseban dio koji se tiče tog segmenta. Ono što moram istaknuti kao treći planirani program je dogovor sa zdravstvenim ustanovama o ostvarivanju mogućnosti lakšeg pristupa našim sugrađanima primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj skrbi pri čemu mislimo na prijevoz i prioritetni dolazak u zdravstvenu ustanovu. Pritom se ne bi ukinulo ništa od postojećih programa, već bi ovi programi bili dodatak ukupnom programu. S provođenjem bismo počeli početkom iduće godine a ostvarenje sva tri programa očekujem kroz naredne tri godine. U naredno vrijeme bit ćemo dostupni za pitanja i prijedloge vezano uz program „Dostojanstven život za sugrađane treće životne dobi“, uz poruku da je naziv programa upravo ono što želimo – poručio je Damir Bajs.

Nakon što je sadašnji župan i kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima Damir Bajs predstavio program, za govornicu su se javili predstavnici umirovljeničkih političkih opcija (HSU, BUZ, SU) te pred predstavnicima Matice umirovljenika i sindikata umirovljenika.
Bjelovar info medijWatermark image

Tako je Zlatko Barila, predsjednik županijskog HSU rekao da je ovo program za mlade ljude koji će jednog dana biti umirovljenici.
- Kao što vidite, ovo je program za umirovljenike u kojem ćete vi jednog dana moći uživati u plodovima svog rada. Posebno mi je drago što ste u velikom broju došli na predstavljanje programa i to potvrđuje moj stav da su umirovljenici itekako svjesni političke situacije i da će izaći na izbore i znati kome dati svoj glas, a to je Damiru Bajsu koji je uz nas umirovljenike i koji je 2013. godine zajedno s umirovljenicima krenuo na tadašnje izbore, rekao je Barila i dodao da ih tada nije podržavao Blok umirovljenika zajedno, a sada je sretan što je ta stranka umirovljenika na njihovoj strani.
- To znači da su prepoznali program za umirovljenike našeg kandidata za župana Damira Bajsa. Nažalost, država se davno odrekla umirovljenika i da nemamo čovjeka koji to razumije ne bi bilo ni stranaka umirovljenika, naglasio je Zlatko Barila i poručio svima da izađu na izbore.

Stranka Blok umirovljenika zajedno (BUZ) nije podržavala kandidata za župana Damira Bajsa na prethodnim izborima 2013. godine. Sada je uz Damira Bajsa i njezin predsjednik Siniša Glavaš ističe da je sadašnji župan Damir Bajs u protekle četiri uspješno provodio program za umirovljenike.
- Sve što je sadašnji župan obećao, on je i proveo. Nema lažnih obećanja i obećanja u rukavicama. Ovdje moram istaknuti da je BUZ i Stranka umirovljenika na prošlim izborima bila na drugoj strani. Uvidjeli smo da je župan Damir Bajs jedini čovjek u Republici Hrvatskoj koji je uspio ujediniti umirovljenike i koji je svoju riječ održao, naglasio je Glavaš i dodao da je Damir Bajs čovjek koji je to zaslužio i da mu stoga pruža bezrezervnu potporu.

U ime županijske Stranke umirovljenika, govorio je njezin predsjednik Željko Held.
- Sretni smo i ponosni što imamo Damira Bajsa za župana. Sve što je obećao, on je i proveo. Stoga smo tu da ponovo podržimo Damira Bajsa za župana na predstojećim lokalnim izborima u svibnju mjesecu.

U ime Matice umirovljenika, predsjednik Ivan Prekrat se osvrnuo na izbore prije četiri godine.
- Tada je sadašnji župan Damir Bajs rekao da će umirovljenicima pomoći sa 60 tisuća kuna. Kada je postao župan rekao je 200 tisuća kuna, a nakon godinu dana rekao je 500 tisuća kuna, pa ljudi moji gdje ćete boljeg župana. Stoga su umirovljenici zahvalni Damiru Bajsu jer s tim sredstvima mogu provoditi brojne aktivnosti, kazao je Prekrat i postavio pitanje:
„Je li ima netko od umirovljenika tko neće podržati Damira Bajsa“?
Na pitanje je Ivan Prekrat dao i odgovor: „Ja mislim da toga ne bi smjelo biti, jer gospodin Damir Bajs je prijatelj svih nas“!

U ime Sindikata umirovljenika podružnice Bjelovar, Ana Široki je također istaknula da je sadašnji župan Damir Bajs iznio cijeli program koji je i proveo u ove četiri godine.
- Drago mi je da župan govorio o programu koji je proveo. To je obećao i to je uradio. Nije ništa rekao što nije napravio. Stoga se od srca zahvaljujem u svoje ime i ime mojih umirovljenika u sindikatu, rekla je Ana Široki i dodala da je Damir Bajs uvijek tu za poslušati i pomoći ljudima.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

INTERVJU: Nebojša Buhin Nebo - jedan od najboljih gitarista u Hrvatskoj
Bjelovar info medij 25.02.2011 | 22:12

Bjelovarski Porinovac izdao četvrti album pod nazivom “Six…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar