Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › gospodarstvo › erste_banka_u_prvom_polugodishtu_2011_poveala_ukupne_kredite_za_18_milijard
Bjelovar info medij RSS rubrika gospodarstvo

02.09.
2011.

Erste banka u prvom polugodištu 2011. povećala ukupne kredite za 1,8 milijardi kuna

16:26 | Šalje:  | komentara 0Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) u prvom je polugodištu 2011. godine ostvarila kvalitetne financijske rezultate, u skladu s poslovnim planovima i postavljenim ciljevima za tekuću godinu.

Ukupna aktiva banke na dan 30.6.2011. iznosila je 53,1 milijardi kuna, što je za 5,2% više u odnosu na kraj 2010. Prilagodbom poslovanja objektivnim tržišnim okolnostima te daljnjim povećanjem interne efikasnosti, Erste banka je ostvarila povećanje neto prihoda od poslovanja prije vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke za 6,1%, s 595,9 milijuna kuna u prvih šest mjeseci 2010. na 632,1 milijuna kuna u istom razdoblju tekuće godine. Neto dobit u prvih šest mjeseci 2011. godine iznosila je 261,0 milijuna kuna, čime je banka zadržala stabilnu razinu profitabilnosti. Imajući u vidu kontinuiranu potrebu prilagodbe trenutačnim tržišnim uvjetima, Erste banka je u prvih šest mjeseci nastavila s racionalizacijom troškovne strane poslovanja što je rezultiralo i daljnjim smanjenjem omjera troškova i prihoda, s 40,4% u prvom polugodištu 2010. na 40,0% u prvom polugodištu 2011. Prinos na aktivu u prvih šest mjeseci 2011. godine iznosio je 1,01%, a povrat na kapital 8,49%.


Rast ukupnih kredita i tržišnih udjela u prvom polugodištu 2011.

Erste banka je u prvom polugodištu 2011. nastavila sa svojim kreditnim aktivnostima te su ukupni krediti krajem lipnja 2011. iznosili 36,4 milijardi kuna, što je 5,3% više u odnosu na kraj 2010. godine, kada su iznosili 34,6 milijardi kuna. Time je banka na kvalitetan način nastavila prošlogodišnji trend, kada je godinu završila s rastom ukupnih kredita od 7,7%. Povećanje ukupnih kredita u prvom polugodištu tekuće godine ponajviše je posljedica povećanja kredita pravnih osoba, dok se krediti stanovništvu nisu značajnije mijenjali u odnosu na usporedno razdoblje prošle godine. To je također u skladu s ranije najavljenim prognozama banke za 2011. godinu, prema kojima se tijekom tekuće godine očekuje zadržavanje brže dinamike kreditiranja segmenta poduzeća u odnosu na građane, uz nastavak potražnje javnih poduzeća i lagani oporavak potražnje privatnih poduzeća. Prema podacima HNB-a s krajem lipnja 2011., Erste banka je povećala svoj tržišni udio u ukupno danim kreditima s 13,3% krajem 2010. na 13,6% krajem lipnja 2011. U segmentu kreditiranja gospodarstva, Erste banka je u istom razdoblju ostvarila porast tržišnog udjela s 13,1% na 13,5%. Isti je trend prisutan i u segmentu kreditiranja građana, gdje je tržišni udio Erste banke porastao s 13,5% krajem protekle godine na 13,7% polovicom tekuće godine.

„Kvalitetni financijski rezultati koje smo ostvarili u prvom polugodištu 2011. nastavak su dugogodišnjeg pozitivnog trenda našeg poslovanja te predstavljaju još jedan dokaz ispravnosti i dugoročne održivosti naših poslovnih politika. Zadovoljni smo zbog rasta naših ukupnih kredita i povećanja tržišnih udjela banke u svim segmentima kreditiranja, a posebno u dijelu poslovanja s pravnim osobama. Želimo kontinuirano pružati adekvatnu potporu svim projektima koji potiču rast realnog sektora i rast zaposlenosti u njemu te ćemo nastaviti s kreditiranjem svih kvalitetnih projekata u gospodarstvu“, istaknuo je predsjednik uprave Erste banke Petar Radaković ovom prigodom.


Pripajanje Erste vrijednosnih papira i stjecanje udjela u Erste Card Clubu i Erste Factoringu

Tijekom prvog polugodišta 2011. Erste banka je uspješno dovršila proces pripajanja investicijskog društva Erste vrijednosni papiri d.o.o. Zagreb (EVPZ). Osim toga, banka je stekla sve dionice društva Erste Card Club d.d. (ECC) i većinski udjel u društvu Erste Factoring d.o.o. (EF). Osnovni cilj pripajanja i stjecanja udjela bila je maksimizacija sinergijskih učinaka, daljnja optimizacija troškovne strane poslovanja te, sukladno navedenom, daljnje jačanje pozicije banke na tržištu.

Odlični rezultati banke u vlasništvu ESB-a u Crnoj Gori

Prema konsolidiranom financijskom izvještaju za prvu polovicu godine, koji osim Banke uključuje i sljedeća ovisna društva: Erste DMD d.o.o., Erste Nekretnine d.o.o., MBU d.o.o., Erste Delta d.o.o., Erste Bank a.d., Podgorica, Erste Card Club d.d., Erste Factoring d.o.o., ukupna aktiva Grupe iznosila je 59,0 milijardi kuna, ukupni krediti iznosili su 40,6 milijardi kuna, dok je neto dobit dosegla 315,0 milijuna kuna. Prinos na aktivu Grupe u prvih šest mjeseci 2011. godine iznosio je 1,1%, a povrat na kapital 9,69%. Među članicama Grupe posebno dobre polugodišnje rezultate ostvarila je Erste Bank a.d., Podgorica (EBM). Unatoč prevladavajućem trendu na crnogorskom tržištu, ostvarila je porast ukupnih kredita i depozita. Ukupni krediti EBM-a krajem lipnja 2011. iznosili su 1,56 milijardi kuna, što predstavlja porast od 13,9% u odnosu na kraj 2010., kada su iznosili 1,37 milijardi kuna. Ukupni depoziti iznosili su 1,17 miljardi kuna, što je za 21,9% više u odnosu na kraj protekle godine, kada su iznosili 0,96 milijardi kuna. Ukupna aktiva EBM-a iznosila je na dan 30.6.2011. 2,0 milijardi kuna, što je za 13,6% više u odnosu na kraj 2010., kada je iznosila 1,76 milijardi kuna. Neto dobit EBM-a iznosila je 12,53 milijuna kuna, što je za 81,1% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je iznosila 6,92 milijuna kuna. Tržišni udio EBM-a u ukupnoj aktivi porastao je s 8,2% krajem 2010. na 9,4% krajem lipnja tekuće godine. U istom je razdoblju tržišni udio u ukupnim kreditima porastao s 8,8% na 10,2%, dok je u ukupnim depozitima ostvaren rast s 7,3% na 8,5%.

Ciljevi do kraja 2011.

Do kraja 2011. godine Erste banka će nastaviti intenzivno fokusirati na segment malog i srednjeg poduzetništva te praćenje kvalitetnih projekata koji potiču razvoj realnog sektora i rast zaposlenosti u tom segmentu. Strategije i politike poslovanja Erste banke dugoročne su i uvijek usmjerene na ostvarivanje rasta iznad prosjeka rasta tržišta, povećanje interne efikasnosti i racionalno upravljanje troškovnom stranom. Erste banka želi i ovu godinu završiti s porastom svojih tržišnih udjela, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina. Poseban naglasak i dalje će se stavljati na unaprjeđenje kvalitete usluge klijentima, komunikaciju s njima i razumijevanje njihovih specifičnih potreba u trenutačnom tržišnom okruženju.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Saša Tkalčević, pobjednik prve sezone Big Brother showa, sedam godina poslije
Bjelovar info medij 26.01.2011 | 15:03

Živi i radi u Bjelovaru, a slava mu nije udarila u glavu.…


Iz rubrike gospodarstvo

Regionalna razvojna agencija BBŽ
Vijesti iz gospodarstva


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar