Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › gospodarstvo › christoph_schoefboeck_novi_predsjednik_uprave_erste_banke
Bjelovar info medij RSS rubrika gospodarstvo

26.01.
2015.

Christoph Schöfböck novi predsjednik Uprave Erste banke

11:31 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Zagreb, 26. siječnja 2014. – S istekom mandata, 30. travnja 2015. godine, dosadašnji predsjednik Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) Petar Radaković odlučio je otići u mirovinu. Odlukom Nadzornog odbora Banke na mjestu predsjednika Uprave naslijedit će ga od 1. svibnja 2015. Christoph Schöfböck, sadašnji član Uprave. Schöfböckovo imenovanje podliježe odobrenju Hrvatske narodne banke.

Petar Radaković dugogodišnji je predsjednik Uprave koji tu dužnost neprekidno obavlja od 1985. godine. Do 2000. bio je na čelu Bjelovarske banke, da bi nakon fuzije te banke s Trgovačkom i Čakovečkom bankom obavljao dužnost predjednika Uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d. Zagreb. Spajanjem Erste&Steiermärkische Bank d.d., Zagreb i Riječke banke d.d. 2003., postao je predsjednikom Uprave banke koja od tada nosi današnji naziv Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka. U svojoj dugogodišnjoj karijeri dao je neizmjeran doprinos stvaranju jedne od vodećih i najuspješnijih banaka na hrvatskom tržištu. Erste banka danas je treća banka na tržištu prema visini aktive, zapošljava više do 2000 zaposlenika te broji više od 800.000 klijenata. Erste banka bila je dobitnica nagrade Zlatna kuna za najuspješniju hrvatsku banku u 2005. 2006. 2008., 2010., 2011. i 2012. godini.

„Bila je čast i zadovoljstvo raditi u timu s Petrom Radakovićem posljednjih 15 godina te graditi jednu od vodećih bankarskih institucija u Hrvatskoj. Pokazao je veliku odlučnost i osobnu posvećenost, ne samo prema banci nego i prema razvoju hrvatskog gospodarstva u cjelini, postavši time simbolom uspješnog poduzetnika. U ime svih zaposlenika Erste grupe, želim mu zahvaliti što nam ostavlja u nasljeđe jaku i modernu banku orijentiranu na klijenta. Na nama je sada da Erste banku u Hrvatskoj odvedemo na novu razinu – digitalizacije u bankarstvu“, rekao je Andreas Treichl, predsjednik Uprave Erste Groupa.

Christoph Schöfböck ima vrlo široko, dugogodišnje iskustvo na različitim upravljačkim pozicijama u Hrvatskoj. Članom uprave Erste banke postao je 2011. godine, a u ovom trenutku nalazi se u ulozi CRO-a (Chief Risk Officer) te istovremeno obavlja i različite funkcije unutar nadzornih odbora članica Erste grupe u Hrvatskoj. Ranije je obnašao dužnost COO-a (Chief Operating Officer) i člana uprave ZAO Raiffaisenbanke u Moskvi, gdje je bio zadužen za sve operativne i IT aktivnosti banke, uključujući i uspješno veliko spajanje banke te odgovornost za veliku poslovnu regiju. U razdoblju od 2003. do 2006. bio je CRO i COO u HVB Splitskoj banci, a od 2002. do 2003. bio je prokurist i član Uprave HVB Croatia d.d.

Prije toga obnašao je visoke upravljačke funkcije u Bank Austria Creditanstalt Russia te bio glavni predstavnik Creditanstalta u Moskvi. Doktorirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Bečkog sveučilišta te završio brojne programe menadžerskog usavršavanja u Švicarskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u. Osim materinjeg, njemačkog jezika, Schöfböck tečno govori hrvatski, engleski i ruski.

„U izazovnom okruženju za bankarstvo u kojem su zahtjevi regulatora iznad svega, a tehnologija mijenja način na koji komuniciramo s našim klijentima, imamo cilj ostati uspješni i osigurati rast. U tom kontekstu, zadovoljstvo nam je na mjesto predsjednika Uprave imenovati Christopha Schöfböcka. Njegova stručnost u segmentu upravljanja rizicima i duboko poznavanje naše banke i financijskog sektora u cjelini bit će pokretačka snaga strateških inovacija te omogućavanja vrhunskog korisničkog iskustva i operativne izvrsnosti“, zaključio je Treichl.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Marino Frost - Jimi Hendrix iz Bjelovara
Bjelovar info medij 10.07.2011 | 16:59

Bjelovarac in New York


Iz rubrike gospodarstvo

Regionalna razvojna agencija BBŽ
Vijesti iz gospodarstva


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar