Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › svjetski_dan_zdravlja_7_travnja
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

06.04.
2011.

Svjetski dan zdravlja 7. travnja

21:39 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medij Watermark image


Za sve građane od 8,00 do 10,00 sati u dvorištu Zavoda za javno zdravstvo (Higijenski zavod) u Bjelovaru izvršit će se kontrola krvnog tlaka i šećera u krvi

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Povodom Svjetskog Dana zdravlja koji se obilježava svake godine 7. travnja, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana je konferencija za novinare. Cilj je upozoriti javnost na sve veću Antimikrobnu rezistenciju i što sve svatko od nas može učiniti kako bi se na nju utjecalo.

Antimikrobna rezistencija je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja, a pozornost javnosti na globalno širenje antimikrobne rezistencije koja prijeti učinkovitosti mnogih lijekova koje današnja medicina koristi, skrenuli su danas Tim i Savjet za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije.
Bjelovar info medij
Više o tome govorila je voditeljica Tima za zdravlje i specijalistica epidemiologije Ivana Ceronja, dr. med., istaknuvši: - Racionalno korištenje antibiotika znači korištenje u adekvatnoj dozi, kroz određeni vremenski period i samo kada to propiše liječnik. Ispravnim i odgovornim uzimanjem antibiotika možemo doprinijeti smanjenju rezistentnih bakterija na antibiotike, naglasila je doktorica medicine Ivana Ceronja.
Bjelovar info medij
Ivana Ceronja, dr. med.

Prema riječima doktorice i voditeljice Tima, statistike pokazuju da je potrošnja lijekova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u 2009. godini smanjena za 10 posto od 2008. i 2007. godine.

Kako bi potrošnja lijekova bila što manja, stručni Tim za zdravlje apelira na građane da svojim postupanjem i slijeđenjem liječničkih savjeta uzimaju antibiotike po potrebi a ne na svoju ruku.

Članica Savjeta za zdravlje i ravnateljica Ljekarne Bjelovar Željak Ferenčak, mg.ph. također je potvrdila da je uzimanje antibiotika povećano te apelira na građane da za svaku prehladu i virus ne uzimaju antibiotike, jer njihovim korištenjem, posebno nepravilnim korištenjem dva do tri antibiotika i prestanak korištenja, utječe na slabljenje imunološkog sustava.
Bjelovar info medij
Željak Ferenčak, mg.ph.

Predsjednik Savjeta za zdravlje i pomoćnik ravnateljice za kvalitetu Opće bolnice Bjelovar mr.sc. Ivan Šklebar, dr. med. posebnu pozornost skrenuo je na borbu protiv bakterija u bjelovarskoj bolnici, naglasivši da je riječ o bakterijama u rezistentnim sojevima koje su manje ili više zastupljene širom svijeta, ali nažalost riječ je o bakterijama otpornim čak i na antibiotike.

Prema riječima doktora Šklebara, u 2010. godini u Bjelovarskoj bolnici, zabilježene su 32 infekcije sa sojevima koji su visoko rezistentni (primjer MRSA i slične bakterije) koje reagiraju na sve manje antibiotika i onda kada reagiraju, potrebne su velike doze antibiotika.
Bjelovar info medij
mr.sc. Ivan Šklebar, dr. med.

- Nažalost, kazao je Šklebar, 12 pacijenata podleglo je tim infekcijama i to u jedinici intenzivnog liječenja, a riječ je najčešće o osobama s već narušenim zdravljem te vrlo slabim imunološkim sustavom.

Kako bi se smanjio broj infekcija, osnovan je tim za intrahospitalne infekcije, koji obilazi sve odjele, kako bi uočili gdje se može nešto poboljšati, posebno kad je riječ o higijeni odjela i osoblja.

Osim glavne teme vezane za Svjetski dan zdravlja, liječnici su istaknuli i prioritete u Bjelovarskoj-bilogorskoj županiji kad je u pitanju zdravlje, a to su: kardiovaskularno zdravlje, ovisnost s naglaskom na alkoholizam, briga o starijim i nemoćnim osobama te psihički bolesnim osobama, alergije s naglaskom na ambroziju i palijativna skrb.

Što se tiče stanja zdravlja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, vodeće bolesti su kardiovaskularne i to najčešće moždani udar, na drugom mjestu su maligne bolesti i to kod žena karcinom dojke, a kod muškaraca karcinom pluća i debelog crijeva.

Povodom Svjetskog dana zdravlja Bjelovarsko-bilogorska županija i ove će godine donirati nešto od aparata jednom od odjela, kazao je župan Miroslav Čačija na današnjoj konferenciji za javnost.
Bjelovar info medij
Na konferenciji je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vesela Trnski.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznice
Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. TerezijanaPoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Iz rubrike aktualno

Crna kronika

Poginuo motociklist iz Rastovca

22.08.2011 | 15:35

Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

Nesreća s poginulom osobom

07.08.2011 | 10:22

Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
Paleći korov zapalio svinjac
Požari na otvorenom prostoru
Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
Na bankomatu zaboravila novac
Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
Oštećena ulazna vrata
Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
Požari na otvorenom prostoru

Saša Tkalčević, pobjednik prve sezone Big Brother showa, sedam godina poslije
Bjelovar info medij 26.01.2011 | 15:03

Živi i radi u Bjelovaru, a slava mu nije udarila u glavu.…


Arhiva članaka

2010

02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
2009

12.
 


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar