Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › aktualno › damir_bajs_izvijestio_javnost_o_novom_ustrojstvu_zhupanije
Bjelovar info medij RSS rubrika aktualno

02.10.
2013.

Damir Bajs izvijestio javnost o novom ustrojstvu Županije

22:58 | Šalje:  | komentara 3
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark image


Pročelnici dali ostavke, raspisani novi natječaji, otišli i direktori Kukavice i Bjelovarskog sajma

Korištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Damir Bajs je novinarima u srijedu rekao da su od preuzimanja vlasti u Županiji proveli niz mjera i uveli niz promjena.

- Prošlo je četiri mjeseca od preuzimanja mandata i želim podastrijeti javnosti što se sve u ta četiri mjeseca događalo. U trenutku preuzimanja Županija je imala preko 9 milijuna kuna obveza koje nije mogla ispunjavati. Nakon rebalansa smo došli na 3,5 milijuna kuna duga. Unutar smanjenja obećali smo da ćemo uvesti nove mjere, osigurali smo 1,2 milijuna kuna sredstava za gospodarstvo te novac za naše umirovljenike. Predložili smo Statut Bjelovarsko-bilogorske županije u kojem je utvrđeno da ćemo osnovati dva nova odbora - Odbor za branitelje i Odbor za umirovljenike i to je statutarno riješeno. Rekli smo da ćemo smanjiti broj upravnih odjela i on je smanjen sa 10 na osam. Početkom tjedna sukladno zakonu donio sam odluku o imenovanju v. d. pročelnika za osam odjela. Donio sam odluku o raspisu natječaja za pročelnike odjela koji će biti objavljen u Narodnim novinama i lokalnom javnom glasilu. Ljude koji su dali ostavke na mjesta pročelnika rasporedili smo u Ured za graditeljstvo temeljem našeg akcijskog plana. Donijeli smo odluku o premještaju ureda za naše dožupane za Srpsku i Češku nacionalnu manjinu iz Bjelovara u Daruvar. Očekujemo da rade ono za što su izabrani kao predstavnici za njihove manjine. Moram reći i da sam dobio ostavke direktora ŠRC Kukavica i Bjelovarskog sajma d.o.o. S time da sam u dogovoru sa gradonačelnikom jer Županija i Grad su vlasnici te tvrtke. Prihvatit ćemo ostavku i ići će natječaj za novog direktora Sajma.

Moram također reći da sam zatekao mnoge naše tvrtke u lošem stanju. Ističem probleme u Daruvarskim toplicama kojima je smanjen limit 40 posto za 2013. godinu pa je tako smanjen i proračun za sedam milijuna kuna. Donio sam odluku da se odmah ide u racionalizaciju jer je jasno da je firma u teškoj situaciji. Moguće je i smanjenje broja zaposlenih. Ujedno smo zatražili da se HZZO očituje zbog čega se je toliko smanjio limit Daruvarskim toplicama. Moram naglasiti da je to najveće smanjivanje u cijeloj Hrvatskoj. Dobili smo očitovanje pomoćnice ravnatelja HZZO-a da je došlo do izvjesne greške u izračunu i da ćemo već u rebalansu ove godine dobiti izračun, nadam se na bolje. Za koji dan primit će me i ravnatelj. Danas imamo sastanak i u vezi sa Suvenirom Sirač. Oko 15 posto prihoda su prihodi same ustanove, a ostatak je donacija Županije ili fonda. Naša tvrtka Kukavica d.o.o. nalazi se u teškoj situaciji sa milijunskim iznosima dugova. Ići će se prema sanaciji. Bjelovarski sajam se nalazi u financijskim teškoćama i bio je u blokadi prije jesenskog sajma. Nastojat ćemo da se tvrtka oporavi kako bi mogla voditi sajmove. Napravit ćemo napore da se financijska situacija stabilizira kako bi tvrtka mogla nastaviti održavati sajmove.

Bjelovar info medijWatermark image

Ovo je niz mjera, ali i promjena u županiji nakon dobivanja mandata. Svatko tko misli da može pridonijeti neka se javi za pročelnika, naravno ako može zadovoljiti uvjete natječaja. Osim uvrštavanja minimalnih troškova od iduće godine predstavit ćemo centre izvrsnosti u našim školama kako bi naši učenici imali uvjete kao i drugi školarci i kako bi naša županija postigla uspjeh i u školstvu. Oko Suvenira dat ćemo priopćenje kakav je dogovor sa fondom. Situacija nije laka, a većina zaposlenih su osobe s invaliditetom, rekao je Damir Bajs novinarima.

Na pitanje o Bjelovarskom sajmu, da se tamo zapošljavalo više nego je trebalo i da li će se nešto mijenjati, Damir Bajs je rekao da će na to pitanje odgovoriti novi direktor. Na Sajmu su se udomljavali svakakvi kadrovi, a tvrtka koja je u dubiozama čak je zaposlila i glasnogovornika, iako nije bilo ni za plaće do tada zaposlenih. O blokadi Sajma i razlozima Damir Bajs je rekao da je Županija pomogla da se blokada Sajma riješi prije održavanja sajma jer nisu mogli dozvoliti da izlagači imaju zbog toga probleme.

- Postoji mogućnost spajanja Kukavice s nekim drugim tvrtkama, ali ne u vlasništvu Županije. Pritom Županija mora voditi računa o ugovorima koje su u vezi s Kukavicom i tim prostorom sklopili s Vladom, rekao je Damir Bajs o Kukavici u kojoj je građevinskim radovima podignut standard.

- Imamo kuhinju, a nemamo odobrenje za pružanje usluga kuhanja. Morali smo imati catering pa se postavlja pitanje zašto se uopće gradila kuhinja. Kad govorim o tom projektu, on nikada nije do kraja zaživio. Nema mogućnosti davati usluge, a niti naplatiti ih. Moramo napraviti izvid, ali i razmotriti kakve je obveze Županija preuzela s tim objektom. Kukavica je imala samo jednog zaposlenog, a ima više milijunske manjkove. Ovo je samo dio naših programa, rekao je Damir Bajs.
Bjelovar info medijWatermark image

Na pitanje postoji li koja tvrtka u vlasništvu Županije koja nije u gubitku, Damir Bajs je rekao da imamo dvije razvojne agencije, obje registrirane u županiji, a od 20 županija smo po povlačenju sredstava zadnji, iako bi glavni zadatak razvojnih agencija trebao biti povlačenje sredstava iz fondova EU.


Imenovani v.d. pročelnici u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Odlukom o ustrojstvu i djelokrugu Upravnih tijela Bjelovarsko-bilogorske županije prihvaćenoj na 2. sjednici Županijske skupštine, broj upravnih tijela smanjen je s deset na osam. Ustrojava se šest upravnih odjela i dvije službe. Sukladno Odluci župan Damir Bajs imenovao je v.d. pročelnika, a oni su:

- v.d. pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Suzana Raguž Pehar
- v.d. pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i umirovljenike Snježana Mišir
- v.d. pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo, lovstvo i zaštitu okoliša Marijan Mikulandi
- v.d. pročelnica za obrazovanje, kulturu, šport i nacionalne manjine Ana Antolović
- v.d. pročelnica za graditeljstvo, promet, prostorno uređenje i komunalnu infrastrukturu Sandra Vinceković Mikulandra
- v.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i fondove Europske unije Igor Premužić
- v.d. pročelnica Kabineta župana Daliborka Vrankić Horvat
- v.d. pročelnica Stručne službe za poslove Županijske skupštine i opće poslove Lidija Brkić

Istodobno, župan Bajs raspisao je natječaj za nove pročelnike.

 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.


 • Šalje any94  dana  16/11/2013  u  18:48
 • Komentar: jasmina je alkoholi?arka itd to je pravi hss- e moj narode


 • Šalje beli  dana  05/10/2013  u  17:17
 • A gdje je Jasmina M.? Nemojte m i reći da ona više nije šefica RERE. Pa ipak nas je svojim predanim radom sve skupa zadužila i našu županiju dovela na vrh po povla?enju novaca iz EU. Damire to je perspektivan kadar našeg Mireka, nemoj da se zasluge zaborave.


 • Šalje Upišite ime  dana  03/10/2013  u  07:13
 • Komentar: doplesao nam bajsić na tiskovnu i rekao ono što svi vec godinama znamo, a poedine stvari stoje kao takve još otkad je pobjegao i ostavio županiju… primi se posla balerina!

  Dodajte komentar

  Upišite riječ koju vidite u slici:

  << Prethodni članak:
  >>Sljedeći članak:
  Vezani članci
  Ključne riječi kao poveznice
  Župan Bajs najavio nastavak s Centrom izvrsnosti iz matematike i engleskog jezika 2016./2017. Živim život bez nasilja Zeleni dom Zdravko Ivković Zakon o zaštiti na radu http://www.minpo.hr , Vlade Republike Hrvatske http://www.drugaizborna.com Učenički dom Ured za mirenje Udruge umirovljenika udaraljkaši U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potpisan prvi projekt u 2015. godini, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar stipendije, Grad Bjelovar, Saša Kovač pčelasrki sajam pčelarski sajam, sajam, Bjelovar, Pčelarski sajam najveći do sada,Natječaji za poljoprivrednike Bjelovarsko-bilogorske županije u 2012, Prostorni plan uređenja Grada Čazme Proračun Bjelovara za 2011. projekt Program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Predstavljena zbirka pjesma Slavena Klobučara „Uspavanka od sjećanja“, predsjednik, Ivo Josipović, Dajla, Održana smotra postrojbe civilne zaštite Udruga slijepih imenovala tri počasna člana Promocija knjige “Konjički turizam” i Međunarodni kongres konjičkog turizma u Kukavici U Bjelovaru održan Sabor HDZ-a II. izborne jedinice Veliki stranački skup HSS-a u Općini Šandrovac Dan neovisnosti 8. listopada Bjelovarski sajam uključio se u organizaciju projekta “Božićni sajam - Advent u Bjelovaru” Ministarstvo turizma potpisalo 56 projekta iz Programa “Upoznaj Hrvatsku”,Daruvarske toplice dobile 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava Natječaji za mlade ministrica Milanka Opčić, socijalna skrb, potpredsjednica vlade, međunarodni tjedan udaraljkaša Medicinske škole Bjelovar, Karcinom grkljana, dan bez pušenja, Stjepan Grabovac, Hipokrat Marija Barišić, Miss Bjelovarsko-bilogorske županije, Bjelovar, Crikvenica, Damir Bajs, Marcel Medak, Dalibor Rohlik, Tanja Herceg, Hrastovac, Garešnica, Miss BBŽ Koco Kićenje bora s gradonačelnikom karavana biciklista Jadranka Kosor,bjelovarski sajam, bjelovar, Zlatko Salaj, predsjednica Vlade,kukuriku koalicija,Stjepan Pavlek,19. jesenski međunarodni bjelovarski sajam, Izložba Udruge slijepih Ivica Kostelić u Bjelovaru Ivanje u Tomašu informatika,UTIB, HSLS, DARINKO KOSOR,LIBERALI, Hrvatske šume Dokuart dan mimoza Dan bolesnika Dan antifašističke borbe u Podgariću Božićni gala koncert 2010. Božićna bajka 2012. Berek auto na vodu Aktualni sat Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije 50+ KLUB 16. Terezijana  Poslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


  Informacije lokalne uprave
  Bjelovar info medijBjelovar info medij


  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij
  Bjelovar info medij

  Iz rubrike aktualno

  Crna kronika

  Poginuo motociklist iz Rastovca

  22.08.2011 | 15:35

  Noćas oko 02,15 sati Mario Dabac (1973.) iz Rastovca upravljao je motociklom županijskom cestom br. 3081 iz pravca Laminca u pravcu Ivanske bez zaštitne kacige na glavi. Dolaskom do nenaseljenog dijela ceste između navedenih mjesta, sto metara prije…

  Nesreća s poginulom osobom

  07.08.2011 | 10:22

  Dana 5.8.2011. oko 11,00 sati u Končanici u dvorištu obiteljske kuće smrtno je stradao Jindrih J. (1952.) na način da je prilikom pranja traktora za koji su bile priključene tanjurače traktor stavio u pogon dok se isti nalazio u brzini, da bi potom…

  Iz skladišta ukradene dvije tone umjetnog gnojiva
  Iz podruma stambene zgrade ukraden skupocjeni bicikl
  Paleći korov zapalio svinjac
  Požari na otvorenom prostoru
  Rezultati pojačanog nadzora prometa za vikend (01. - 03. ožujka 2019.)
  Na bankomatu zaboravila novac
  Iskoristio osobu starije životne dobi i ukrao novac
  Oštećena ulazna vrata
  Prijavljena remećenja javnog reda i mira tijekom proteklog vikenda
  Požari na otvorenom prostoru

  Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica
  Bjelovar info medij 19.01.2012 | 00:34

  Unatoč gospodarskoj krizi, nastavljamo sa započetim projektima…


  Arhiva članaka

  2010

  02.  03.  04.  05.  06.  07.  08.  09.  10. 
  2009

  12.
   


  Nacionalna evidencija nestalih osoba
  NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
  NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
  Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
  NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
  Kontakt: 092/ 34 56 355


  Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

  KLASIČNI TRETMANI LICA
  ANTI-AGE TRETMANI
  ANTI-ACNE TRETMANI
  LIFTING TRETMANI LICA
  *
  DEPILACIJA
  TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
  ANTICELULITNI TRETMANI
  KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
  *
  AFTER WORK TRETMANI
  WELLNESS RITUAL
  *
  POKLON BONOVI

  «KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
  www.karisma.com.hr
  091/ 11 44 522

  Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar