Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › gospodarstvo › predstavljene_nove_mjere_hbor_za_poduzetnike
Bjelovar info medij RSS rubrika gospodarstvo

24.11.
2014.

Predstavljene nove mjere HBOR za poduzetnike

08:06 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Županijska komora Bjelovar ovaj tjedan organizirala je predavanje za gospodarstvenike u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak.

Bjelovar info medijWatermark image
Na ovaj poziv Komore odazvao se veliki broj poduzetnika i obrtnika u želji da čuju nešto više i nešto pozitivno što bi moglo promijeniti sadašnju sliku gospodarskog sivila.
Bjelovar info medijWatermark image

Ispred Hrvatske banke za obnovu i razvitak novo donesene mjere za povećanje kreditne aktivnosti gospodarstvenika, ali isto tako i postojeće kreditne programe za cijeli spektar namjena i krajnjih korisnika predstavio je Nikola Ključariček.
Bjelovar info medijWatermark image

- Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) dugi niz godina ima kreditne programe za sve vrste poduzetnika ne samo za velike. Odnedavno HBOR je donio čitav niz novih mjera u cilju poboljšanja i u cilju povećanja kreditne aktivnosti, da budemo bliže poduzetnicima. Jedna od novih mjera je provedba naših kreditnih programa. Imamo i model podjele rizika s poslovnim bankama. Također, nova mjera je i mogućnost kreditiranja po modelu podređenog duga. Otvorili smo još neke mogućnosti da možemo kreditirati započete investicije što u prošlom periodu nismo mogli. Tu su i posebne kreditne linije s poslovnim bankama gdje želimo biti pristupačniji poslovnim bankama i krajnjim korisnicima te čitav niz drugih mjera i poboljšanja da budemo što bliže poduzetnicima, rekao je Ključariček.

Također je dodao da je interes poduzetnika uvijek bio veliki, ističući da su uvjeti HBOR-a bili povoljniji nego poslovnih banaka.

- Međutim, moramo priznati da je ove godine primjetan pad potražnje što nije samo slučaj s HBOR-om već je tako u cijelom bankarskom sustavu.
Bjelovar info medijWatermark image

Što se tiče kamatnih stopa za investicije, Nikola Ključariček je rekao: - Kamatne stope se kreću od 2 do 5%. Mislim da su ti uvjeti vrlo konkurentni i povoljniji nego što se trenutno mogu naći na bankarskom tržištu, a isto tako su naširoko otplate i kreću se do 17 godina.

Kako doći do kredita putem HBOR-a? Ključariček je rekao da HBOR svoje kreditne programe plasira krajnjim korisnicima putem banaka.

- Kada se podnese kreditni zahtjev kod poslovne banke, obrada zahtjeva u HBOR-u traje do dva tjedna. U zadnje vrijeme banke su manje sklone riziku i stoga se HBOR otvorio direktno prema korisnicima i može direktno kreditirati, ali u tom slučaju obrada zahtjeva je nešto dulja.
Bjelovar info medijWatermark image

Što se tiče tvrtki koje su u predstečaju i koje su izašle iz predstečaja, Ključariček je rekao: - Istina da te tvrtke ne mogu dobiti kredit i da su ti poduzetnici u poteškoćama. Jedna od naših mjera koju smo donijeli za tvrtke koje su izašle iz predstečaja je pokušaj podrške upravo tim tvrtkama. To isto tako ne vrijedi za sve tvrtke, mora postojati preduvjet da je tvrtka izašla iz predstečaja zdrava i da ima neke planove za budućnost. Riječ je o kreditnom programu za trajno obrtno sredstava. Tvrtke koje su izašle iz predstečaja i nisu prihvatljive za poslovne banke, mi ćemo tu pokušati uskočiti i pomoći tim tvrtkama koje imaju daljnju budućnost da opstanu na tržištu, rekao je Nikola Ključariček, rukovoditelj direkcije kreditiranja velikog gospodarstva u HBOR-u.
Bjelovar info medijWatermark image

Nove mjere za male i srednje poduzetnike predstavila je Jadranka Mršić Hebrang, rukovoditeljica Direkcije kreditiranja malog i srednjeg poduzetništva, a kratkoročno osiguranje i reosiguranje predstavila je Gabrijela Kupanovac.


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

DUET BLANK: „Spremamo koncert kakav Bjelovar još nije vidio!“
Bjelovar info medij 09.06.2012 | 22:52

Alen Bigač i Adriana Božić


Iz rubrike gospodarstvo

Regionalna razvojna agencija BBŽ
Vijesti iz gospodarstva


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar