Politička scena
Bjelovar info medij
Članovi Županijskog vijeća HSP AS BBŽ prešli u HDZ
Hrvatska demokratska zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije osnažena je s 15 novih članova, a narednih dana očekuje se…
Bjelovar info medij
I ovu subotu Damir Bajs se družio s građanima grada Bjelovara
Uz Damira Bajsa bili su i predstavnici mnogih stranaka koje su mu pružile potporu i s njime potpisale sporazum o podupiranju…
Bjelovar info medij
Bjelovar – SDP-ov nezavisni kandidat za gradonačelnika Davorin Posavac družio se s građanima
Davorin Posavac je trenutno direktor tvrtke Bjelovarski sajam, poznat po tome da je Bjelovarski sajam izvukao iz dugova u kojima…
Bjelovar info medij
HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Ante Topalović dijelio građanima maslinove grančice
Maslinove grančice uoči Cvjetnice koja se slavi u nedjelju, tjedan dana prije Uskrsa
Bjelovar info medij
HDZ i HSS zajedno na izbore i u Novoj Rači
Općinska vodstva dogovorila su da će u zajedničkom nastupu pred birače izaći tako da će kandidata za mjesto načelnika dati…
Bjelovar info medij
Zlatko Salaj predstavio kandidaturu za gradonačelnika Čazme
Naša Čazma zaslužuje bolje, poruka je kandidata za budućeg gradonačelnika, Zlatka Salaja!
Bjelovar info medij
Bjelovarski sajam – Beljak najavljuje borbu za hrvatsko selo i interese
U sklopu otvorenja 20. Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, svoju tiskovnu konferenciju je održala i Hrvatska seljačka…
Bjelovar info medij
Kandidat HSP za načelnika Općine Ivanske Marko Šafran predstavio program na skupštini DVD Ivansk
Za pomoć u radovima izrađenim u pirografiji i sav trud Marko Šafran nagrađen je zahvalnicom DVD Ivanska
Bjelovar info medij
Gradski odbor HDZ-a Bjelovara želi sretan Dan očevima svim Bjelovarčanima
U Republici Hrvatskoj se 19. ožujka, blagdan sv. Josipa – zaštitnika hrvatskog naroda obilježava kao Dan očeva
Bjelovar info medij › gospodarstvo › odrzana_sjednica_hrvatske_zajednice_zupanija
Bjelovar info medij RSS rubrika gospodarstvo

05.07.
2016.

Održana sjednica Hrvatske zajednice županija

19:58 | Šalje:  | komentara 0
Bjelovar info medijWatermark image
Watermark imageKorištenje tekstova i fotografija s portala arhiva.bjelovar.info zabranjeno je bez izričite dozvole autora ili vlasnika.

Osječko-baranjska županija bila je domaćin 43. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojoj je prisustvovala tehnička ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović s pomoćnicima te pomoćnik tehničkog ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić.

Osječko-baranjska županija bila je domaćin 43. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija kojoj je prisustvovala tehnička ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović s pomoćnicima te pomoćnik tehničkog ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić.

Na sjednici su otvorene važne teme o promjenama u lokalnoj i područnoj samoupravi, stanju u hrvatskoj poljoprivredi i izmjenama Zakona o poljoprivredi. Župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić predstavio je projekt sheme školskog voća i povrća u Republici Hrvatskoj.

„Promicanje zdrave prehrane i dobrih prehrambenih navika od najranije dobi cilj je projekta sheme školskog voća i povrća čiju provedbu s 90 posto sredstava financira Europska unija. Kako su Slavonija i Baranja poljoprivredni krajevi, žitnice Hrvatske, preporučili smo školama i učeničkim domovima da prilikom odabira dobavljača voća i povrća surađuju upravo s lokalnim proizvođačima. To je poticaj razvoju lokalnog tržišta i malog gospodarstva te promociji zdravih oblika prehrane. Ovu inicijativu željeli smo podijeliti i s ostalim županima te tako vrlo izravno poručiti da razvoj lokalne zajednice počiva na prepoznavanju tih vrijednosti“, kazao je župan Šišljagić.

Župani su s tehničkom ministricom uprave Dubravkom Jurlinom Alibegović razgovarali o smjeru promjena Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi. Još su jednom jasno iznijeli svoje stavove oko teritorijalnog preustroja koji, slažu se župani, ne može biti decentralizacijska mjera. Istaknuta je i važnost transparentnosti županija. Prema posljednjem istraživanju GONG-a i Instituta za javne financije, upravo su županije u vrhu transparentnosti svih jedinica lokalne i područne samouprave. Poznajući važnost transparentnog rada, članovi Izvršnog odbora diskutirali su o mogućnosti izrade jedinstvene aplikacije za vizualni prikaz proračuna svih županija prema smjernicama Povjerenice za informiranje, GONG-a, Europske komisije.

„Vizualizacija županijskih proračuna alat je kojim građanima možemo približiti sredstva kojima raspolažemo, iz kojih izvora ona dolaze i u što se ulažu. Kako je pitanje financija posebno osjetljivo u vrijeme krize, odgovorno ponašanje javne uprave jedini je način da vratimo povjerenje građana u institucije. Izradom jednake vizualizacije proračuna prilagođene podacima svake županije omogućili bismo građanima da jednostavnije prate odgovornost u ulaganju novca te da transparentno, brzo i jasno odgovorimo na njihova pitanja“, komentirao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Izvor informacije: Zajednica županija


 objavi | ispiši | pošalji

Uvredljivi, prosti, zlostavljajući te komentari koji potiču na mržnju i nasilje prema bilo kome, bit će odmah obrisani s portala.

Dodajte komentar

Upišite riječ koju vidite u slici:

<< Prethodni članak:
>>Sljedeći članak:
Vezani članci
Ključne riječi kao poveznicePoslovi u Hrvatskoj  |  Posao u svijetu


Informacije lokalne uprave
Bjelovar info medijBjelovar info medij


Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij
Bjelovar info medij

Kristina Anđelka Đopar
Bjelovar info medij 17.07.2013 | 16:52

Prva operna pjevačica solistica iz Bjelovarsko-bilogorske…


Iz rubrike gospodarstvo

Regionalna razvojna agencija BBŽ
Vijesti iz gospodarstva


Nacionalna evidencija nestalih osoba
NAPOMENA: Naručitelj oglasa, prema Zakonu o zabrani i spriječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, dužan je prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu, tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili naručitelja te njegovo prebivalište odnosno boravište. To važi i za fizičke osobe koje iznajmljuju i pružaju usluge. Za prodaju nije potrebno navoditi sve informacije, već broj telefona i ono što smatrate da bi kupac trebao znati.
NOVA PROLJETNA KOLEKCIJA 2017. u modnom salonu LILLY
Kontakt: Kontakt: Modni salon LILLY
NOVA TRGOVINA SLASTICA - ČAROLIJA
Kontakt: 092/ 34 56 355


Prvi i jedini kozmetički salon u Bjelovaru s certifikatom majstor kozmetičar!!!

KLASIČNI TRETMANI LICA
ANTI-AGE TRETMANI
ANTI-ACNE TRETMANI
LIFTING TRETMANI LICA
*
DEPILACIJA
TRETMANI ZA OBLIKOVANJE TIJELA
ANTICELULITNI TRETMANI
KAVITACIJA & BODY FORMER & OXYFAT
*
AFTER WORK TRETMANI
WELLNESS RITUAL
*
POKLON BONOVI

«KARISMA», Bjelovar, F.Rusana 15A / 2.kat
www.karisma.com.hr
091/ 11 44 522

Bjelovarsko-bilogorska županija RRABBŽ Bjelovarski sajam Green Croatia Region Poljoprivredni i tradicijski proizvodi BBŽ Glas koncila Grad Bjelovar